Joensuun Kataja miesten Korisliigan mestari vuosimallia 2017

Joensuun Kataja vei miesten Korisliigan mestaruuden nimiinsä finaalien kuudennen pelin jälkeen selvin lukemin 94-65.

Avauspuolikas oli täysin joensuulaisten käsialaa. Joukkue pelasi todella mallikkaasti molempiin suuntiin ja sai flow-tilan päälle. Vilpas ei pystynyt missään vaiheessa vastaamaan tuohon intensiteettiin ja olikin jo tauolla jopa 23 pistettä pakkasen puolella. Daniel Mullings (23/6) sekä Jarekious Bradley (24/9) johtivat kotijoukkue Katajan peliä hyökkäyspäässä ja Kervin Bristol (14/10) puolestaan oli puolustuspään kunkku ja napsi hyvällä prosentilla levypalloja.

Pelin jälkimmäinen 20 minuuttinen meni lähinnä roiskimiseksi molempien joukkueiden osalta eikä Vilpas saanut minkäänlaista kiriä aikaiseksi. Sentteri Brandon Edwards (21/4) oli käytännössä ainoa, joka suoriutui jokseenkin omalla tasollaan vierasjoukkueen osalta.

Kataja pääsi juhlimaan seurahistoriansa toista Korisliigan mestaruuttaan. Ensimmäinen tuli toissavuonna, kun finaaleissa kaatui Loimaan Bisons.

Vilpas pokkasi itselleen seurahistoriansa ensimmäisen mitalin hopean muodossa.