Jääpallo – JPS eteni Bandyliigan finaaliin huikean jännitysnäytelmän jälkeen

Tänään ratkesi jääpallon Bandyliigan toinen finalisti, kun Mikkelin Kampparit ja Jyväskylän Seudun Palloseura kohtasivat viidennessä ja ratkaisevassa välierässä Mikkelissä. Ottelu tarjosi jännitystä ja viihdettä koko rahan edestä ja lopulta JPS nappasi finaalipaikan itselleen maalein 5-3. Finaalipaikka on JPS:lle seurahistorian toinen, joten mitään jokavuotista herkkua ei finaalipaikka ole Jyväskylässä ollut vaikka seura kuuluukin Bandyliigan viime vuosien kestomenestyjiin. Edellisen ja ainoan kerran JPS oli finaalissa keväällä 2014, jolloin se joutui taipumaan mestaruuden voittaneelle Oulun Luistinseuralle maalein 4-2. Tämän  vuoden finaalissa JPS saa vastaansa Bandyliigaa viime vuosina suvereenisti hallinneen Lappeenrannan Veiterän, joka voitti omassa välieräsarjassaan Porvoon Akilleksen suoraan voitoin 3-0. Loppuottelu pelataan Lappeenrannassa ensi lauantaina 9.3 klo 15:00 alkaen.

Kuva: Pekka Huovila

Ratkaisevan viidennen välierän otteluraportti

Kampparit lähti viidenteen ja ratkaisevaan välierään niukkana suosikkina olihan kaikki sarjan aikaisemmat ottelut päättyneet kotijoukkueen voittoon. Kampparit tuli otteluun väkevästi ja se siirtyi heti kamppailun alussa 1-0 johtoon kokeneen Kimmo Huotelinin maalilla. Tämän jälkeen edettiin pitkään ilman maaleja vaikka molemmilla joukkueilla omat paikkansa olikin. Näyttikin, siltä että tauolle edetään kotijoukkueen johdossa, mutta vieraat olivat asiasta toista mieltä ja Saku Hämäläinen tasoitti otteluun 1-1, Mikko Rytkösen syötöstä, kun puoliaikaa oli pelaamatta vain runsas minuutti.

Vaikka vieraat saivat avauspuoliajan loppuun tasoituksen ei se kotijoukkuetta lamaannuttanut vaan pukukopista tuli sisuuntunut mikkeliläisryhmä. Aivan kuten ensimmäisellä puoliajalla niin myös toisella kotijoukkue iski maalin heti puoliajan alkuun, kun Eetu Karhunen laukoi Kampparit 2-1 johtoon. Maalista ehti kulua vain vajaat kolme minuuttia, kun kotijoukkue iski jälleen. Ilia Sokolov alusti ja Santeri Laitinen toimitti pallon verkkoon ja Kampparit siirtyi jo 3-1 johtoon. Tässä vaiheessa kotiyleisöllä oli syytä hymyyn ja finaalipaikka näytti häämöttävän jo silmissä, mutta vieraat eivät kuitenkaan antaneet kahdesta pikamaalista huolimatta periksi ja kun noin 20 minuuttia oli toista puoliaikaa pelattu saivat vieraat rangaistuslyönnin. JPS ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä ja kokenut Mikko Rytkönen laukoi pallon varmasti verkkoon ja taululle lukemat 3-2.’ Reilut viisi minuuttia myöhemmin vieraat iskivät jälleen, kun Tuomas Rintala syötti ja Tatu Ässämäki laukoi vieraat jo tasalukemiin 3-3.

Kun noin vartti oli ottelua pelaamatta tuli kotijoukkueen kannalta todella musta minuutti. JPS sai kulmalyönnin, josta kokenut Mikko Rytkönen laukoi illan toisella maalillaan vieraat ensi kertaa ottelussa johtoon ja taululla komeilivat JPS:n johtolukemat 4-3. Johtomaalista ehti kulua vain minuutti, kun vieraiden veljesduo iski otteluun ratkaisevan niitin. Isoveli Riku Hämäläinen syötti ja pikkuveli Saku Hämäläinen vei illan toisella osumallaan vieraat jo 5-3 johtoon. Tästä shokki hoidosta ei kotijoukkue enää toipunut ja näin JPS otti upean 5-3 vierasvoiton ja selviytyi ensikertaa viiiteen vuoteen Bandyliigan finaaliin.

Finaalissa JPS:n vastus ei ainakaan helpotus, sillä loppuottelussa vastaan luistelee viime vuosien Bandyliigan hallitsija Lappeenrannan Veiterä, joka on voittanut mestaruuden kahtena edellisenä keväänä. Veiterä voitti tällä kaudella runkosarjan, joten joukkue saa pelata loppuottelun kotikentällään mikä varmasti antaa, sille vielä lisäedun ensi lauantaina pelattavaan loppuotteluun.