Suomi taipui MM-finaalissa Kanadalle

Gamblers leijonat

Suomi taipui MM-finaalissa Kanadalle lukemin 2-0. Turnauksessa voitosta voittoon edennyt leijona lauma ei voinut finaalissa paremmalleen mitään. Jossiteltavaa ei jäänyt, joten MM-kulta matkasi ansaitusti rapakon taakse.

Ottelun alusta asti Kanada tuli vahvalla paineella suomalais puolustajien päälle eikä Suomi päässyt oikein avaamaan peliä. Mikko Koskinen piti leijonia pystyssä. Ottelun ratkaisumaali nähtiin jo avauserässä kun teinitähti Connor McDavid punnersi maalille ja nosti hienolla yksilö taidolla Kanadan 1-0 johtoon. Suomi paransi peliään avauserän lopussa, mutta oli kokonaisuudessa koko erän jyrän alla.

Sama tahti jatkui myös toisessa erässä. Suomi sai muutamia paikkoja, josta paras tuli Jarno Koskirannalle ylivoimalla mutta mies ei saanut kiekkoa sisään. Kokonaisuudessa erä oli Kanadan hallintaa eikä Suomi saanut kiekollista peliä rullaamaan samalla tavalla kuin aiemmin kisoissa. Mikko Koskinen jatkoi upeita otteitaan ja piti Suomen mukana pelissä ja erätauolle poistuttiin Kanadan 1-0 johdossa.

Päätöserässä leijonat yritti sen minkä pystyi mutta laihaksi kiri vaihde jäi. Suomi sai muutaman tekopaikan mutta Kanada pelasi todella hyvää puolustuspeliä ja piti leijonat poissa maalinteko sektorilta. Aivan ottelun lopussa Kanada teki vielä tyhjiin 2-0 maalin, joten näin ollen Kanada uusi viime vuoden MM-kultansa. Suomelle MM-hopeaa yhden välivuoden jälkeen.

Leijonien Patrik  Laine valittiin kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi. Laine on historian nuorin kisojen MVP palkinnon saanut pelaaja.