Kalla ja Krueger voittoon Toblachissa – Niskanen ja Heikkinen kahdeksansia

Gamblers talvilajit

Hiihdon maailmancupissa käydään neljäs kisaviikonloppu Toblachissa, Italiassa. Lauantaina ohjelmassa oli väliaikalähtökilpailut vapaalla hiihtotavalla.

Naisten kilpailun voiton vei Ruotsin Charlotte Kalla. Viimeisenä kärkiryhmässä startannut Kalla onnistui paremmin jakamaan vauhtiansa kuin viime viikonloppuna Davosissa, jossa hän hyytyi pahan kerran. Kallan jälkeen Norja vei sijat 2-6. Toiseksi tullut Raghnild Haga jäi voitosta 5,8 sekuntia ja Heidi Weng tuli kolmanneksi jääden Kallasta 13,8 sekuntia.

Kilpailun paras suomalainen oli Kerttu Niskanen ollen kahdeksas jääden Kallasta 43,5 sekuntia. Muista suomalaisista Laura Mononen oli 18:s, Riitta-Liisa Roponen 23:s, Aino-Kaisa Saarinen 32:s ja pahasti epäonnistunut Anne Kyllönen vasta 61:s. Alkukauden paras suomalaisnainen Krista Pärmäkoski joutui jättämään kisan väliin sairastelun takia eikä ole huomennakaan mukana.

Miesten kilpailun voiton vei Simen Krueger. Tämä oli norjalaisen uran ensimmäinen voitto maailmancupissa. Toiseksi tuli viime sunnuntaina voittanut Maurice Manificat. Ranskalainen jäi Kruegerista 10,6 sekuntia. Kolmanneksi tuli yllättäen Iso-Britannian Andrew Musgrave, joka oli vielä 10 kilometrin kohdalla mukana voittotaistelussa. Musgrave jäi voittajasta 11,5 sekuntia.

Matti Heikkinen oli parhaana suomalaisena kahdeksas jääden Kruegerista 27,3 sekuntia. Heikkisen vahva loppu nosti hänet kymmenen joukkoon. Muista suomalaisista Anssi Pentsinen oli 36:s, Ari Luusua 51:s ja Ville Nousiainen 54:s.