Dahlmeier ja Bö takaa-ajojen voittoon – Mäkäräinen kymmenes

Ranskan Annecyssa käytiin lauantaina ampumahiihdon maailmancupissa takaa-ajokilpailut.

Naisten kilpailun voiton vei Laura Dahlmeier, jolle tuli kisassa yksi ohilaukaus. Saksalainen nousi kärkipaikalle ensimmäisen ampumapaikalla, kun 34 sekuntia ennen startannut Slovakian Anastasia Kuzmina ampui peräti kolme ohilaukausta. Tämän jälkeen Dahlmeier piti ykköspaikkansa loppuun asti, vaikka viimeisestä ampumapaikasta tuli se yksi sakko. Kuzmina tuli neljällä sakolla toiseksi jääden Dahlmeierista 14 sekuntia ja kolmannen sijan nappasi Italian Lisa Vittozzi yhdellä ohilaukauksella jääden voittajasta 31,8 sekuntia.

Kaisa Mäkäräinen oli kilpailun kymmenes jääden Dahlmeierista 1,25,8. Mäkäräinen joutui kisassa kiertämään sakkoringin kolme kertaa, jotka vei mahdollisuuden paremmista sijoista. Kisan toinen suomalainen Mari Laukkanen oli neljällä ohilaukauksella 17:s.

Miesten kilpailun voiton vei Johannes Bö, joka voitti myös eilisen pikakisan. Norjalainen oli täysin ylivoimainen ammuttuaan nopeasti ja puhtaasti. Bö jätti muut yli minuutin päähän. Toiseksi tuli eilisen tapaan Ranskan Martin Fourcade, jolle tuli kaksi sakkoa ja Venäjän Anton Shipulin tuli yhdellä ohilaukauksella kolmanneksi.

Suomalaisten mahdollisuudet pistesijoihin meni heikkoon ammuntaan. Tuomas Grönman oli parhaana neljällä sakolla 45:s ja Olli Hiidensalo samalla sakkomäärällä 49:s. Eilisen pikakilpailun paras suomalainen Tero Seppälä ei pystynyt osallistumaan sairastelun takia.