Nilsson ja Kläbo voittoon Otepäässä – Hakola parhaana suomalaisena yhdeksäs

Hiihdon maailmancupissa kisattiin Otepäässä, Virossa lauantaina sprintit vapaalla hiihtotavalla.

Naisten finaalissa käytiin tiukka voittotaistelu Ruotsin Stina Nilssonin ja Norjan Maiken Caspersen Fallan välillä. Voiton vei lopulta Nilsson 0,27 sekunnin erolla Fallaan. Kolmanneksi tuli Norjan Heidi Weng jääden voittajasta lähes neljä sekuntia.

Suomalaisten osalta kilpailu ei mennyt hyvin. Karsinnoista erävaiheeseen pääsivät Krista Pärmäkoski ja Katri Lylynperä.  Molemmat jäivät erässään viimeiseksi eivätkä päässeet välieriin. Pärmäkosken sijoitus oli 24 ja Lylynperällä 27.

Miehissä voiton vei Johannes Kläbo. 20-vuotias norjalainen oli finaalissa ylivoimainen halliten sitä selkeästi pitämällä kovaa vauhtia alusta asti. Kläbo ehti maalisuoralla tuulettamaan voittoa. Toiseksi tuli maanmies Finn Haagen Krogh ja kolmanneksi Venäjän Sergei Ustiugov.

Suomalaisittain miehissä meni paremmin kuin naisissa. Ristomatti Hakola ja Martti Jylhä pääsivät hyvillä hiihdoilla välieriin, jossa kumpikaan ei kuitenkaan onnistunut venymään finaaliin. Hakola oli lopputuloksissa parhaana suomalaisena yhdeksäs ja Jylhä 11. Heidän lisäksi myös Anssi Pentsinen ja Heikki Korpela pääsivät karsinnasta jatkoon. Pentsinen oli kisan 28 ja Korpela 29.

Huomenna ohjelmassa on väliaikalähtökisat perinteisellä hiihtotavalla.