Björgen ja Kläbo väliaikalähtökilpailujen voittoon Rukalla – Iivo Niskanen parhaana suomalaisena kolmas

Rukalla kisattiin lauantaina hiihdon maailmancupissa väliaikalähtökilpailut perinteisellä hiihtotavalla. Naisilla matka oli 10 kilometriä ja miehillä 15 kilometriä.

Lämmennyt sää teki varsinkin naisten kilpailusta haastavan suksien voitelun osalta. Voiton vei Norjan Marit Björgen jättäen toiseksi tulleen Ruotsin Charlotte Kallan 17 sekunnin päähän, vaikka Kalla aloitti paremmin. Kolmanneksi tuli Norjan Ingvild Flugstad Östberg jääden Björgenistä 17,8 sekuntia.

Suomalaisittain kilpailu oli pettymys. Joukkueen voitelu epäonnistui lähes kaikilla ja se näkyi tuloksissa. Varsinkin isoilla odotuksilla lähteneellä Krista Pärmäkoskella kisa kaatui huohoihin suksiin. Pärmäkoski jäi sijalle 28. Paras suomalainen oli Kerttu Niskanen ollen 12. Niskasen ja Pärmäkosken lisäksi pisteille pääsi 15 sijoittunut Laura Mononen ja 27:nneksi tullut Aino-Kaisa Saarinen.

Miesten kilpailun voiton vei Norjan Johannes Kläbo, joka vei myös eilisen sprintin voiton. Kläbo oli koko kisan ajan kärjessä kasvattaen sitä pikku hiljaa matkan edetessä. Sen sijaan kärkikolmikon muista paikoista käytiin tiukka kamppailu. Toiseksi tuli Norjan Didrik Tönseth jääden Kläbosta 15,3 ja kolmanneksi tuli paras suomalainen Iivo Niskanen jääden Tönsethistä 2,4 sekuntia.

Muista suomalaisista Niskasen lisäksi ainoastaan Matti Heikkinen pääsi pisteille ollen 15. Heikkinen jäi ykkösestä 54 sekuntia.

Huomenna ohjelmassa on minitourin päättävät takaa-ajot vapaalla hiihtotavalla.