Poltoranin ja Weng voittoon Val di Fiemmessä – Pärmäkoski toinen

Hiihdon Tour de Ski jatkui välipäivän jälkeen Val di Fiemmessä, Italiassa, jossa käytiin lauantaina yhteislähtökilpailut perinteisellä hiihtotavalla. Naisilla matka oli 10 kilometriä ja miehillä 15 kilometriä.

Naisten kilpailun voiton vei Heidi Weng. Norjalainen ratkaisi voittonsa kolmannen kierroksen irtiotollaan. Tämä oli Wengin kauden ensimmäinen voitto maailmancupissa. Toiseksi tuli Krista Pärmäkoski jääden Wengistä 7,6 sekuntia ja kolmannen sijan nappasi Itävallan Teresa Stadlober jääden voittajasta 8,6 sekuntia. Tourin kokonaiskisaa johtava Ingvild Flugstad Östberg jäi 35,2 Wengistä ollen viides.

Pärmäkosken lisäksi myös Kerttu Niskanen pääsi kymmenen joukkoon ollen kuudes. Niskanen jäi Wengistä 45,4 sekuntia. Puoleen väliin asti kärkiryhmässä ollut Aino-Kaisa Saarinen oli kisan 12:s.

Miehissä käytiin tiukka voittotaistelu neljän hiihtäjän kesken. Voiton vei lopulta Kazakstanin Aleksei Poltoranin, joka oli edellisen kerran voittanut maailmancuposakilpailun tammikuussa 2016. Toiseksi tuli Venäjän Andrei Larkov häviten niukasti kiritaistelussa 0,4 sekuntia Poltoraninille ja kolmanneksi tuli Kanadan Alex Harvey jääden 0,9 sekuntia. Tourin kokonaiskilpailua selkeästi johtava Sveitsin Dario Cologna oli kisan neljäs.

Suomalaisista paras oli Kusti Kittilä ollen 37:s jääden Poltoraninista 2,34,1 minuuttia. Muista suomalaisista Ari Luusua oli 39:s ja Antti Ojansivu 50:s.

Tour de Ski huipentuu huomisiin päätöskisoihin.