Scroll Top

SM-liiga – Kumpi siirtyy puolivälieräsarjassa johtoon JYP vai HIFK ??

Jääkiekon pudotuspelit jatkuvat tänään täydellä neljällä otteluparilla, kun kaikiki puolivälieär joukkueet ovat tulessa. Oulussa kohtaavat Kärpät ja Ässät, jossa sarja on mielenkiintoisesti tasan 1-1. Turussa puolestaan TPS Isännöi SaiPaa ja tuo ottelupari on turkulaisille tällä hetkellä 2-0, vaikka TPS ei olekkaan ollut niin ylivoimainen mitä tulokset antavat kertoa. Tampereella puolestaan kohtaavat viime kauden finalistit Tappara ja KalPa. Tapparalla oli eilen hyvä sauma siirtyä sarjassa jo voiton 2-0 johtoon, mutta heikko päätöserä muutti kaiken ja KalPa nousi kahden maalin takaa ensiksi rinnalle ja reilu minuuttia ennen loppua ophi Kai Kantolan osumalla. Tapparan turmioksi koituivat jäähyt eritoten Henrik Haapalan ulosajo sekä Valtteri Kemiläisen ottama jäähy ottelun lopussa, josta KalPa myös voittomaalin pääsi tekemään. Geen ennakossa pureudutaan päivän neljänteen puolivälieräotteluun, joka pelataan Jyväskylässä, jossa JYP isännöi HIFK:ta. Sarja on ennen tätä iltaa mielenkiintoisesti tasan 1-1, kun JYP pystyi eilen ryöstämään tärkeän jatkoaikavoiton Helsingistä Antti Suomelan maalilla.

Ennakkoasetelmat

JYP

JYP lähtee tämän päivän otteluun hyvillä mielin, koska joukkue pystyi eilen ottaman äärettömän tärkeän jatkoaikavoiton IFK:n kotiluolasta Antti Suomelan osumalla ja sarja on näin ollen tasan yksi-yksi. Samalla joukkue sai kotiedun takaisin itselleen, joka on eritoten vahvana kotijoukkueena tunnetulle JYP:lle todella arvokas juttu. Lisäksi joukkue on tällä kaudella oppinut pelaamaan todella tiukoissa paikoissa se nähtiin viimeistään CHL:ssä, josta JYP pystyi mestaruuden ottamaan ensimmäisenä-suomalaisena joukkueena.

Tänään päävalmentaja Marko Virtanen keskittyy varmasti ottelun alkuun, ja onkin veikkauksessa, että JYP tulee ottelun avauskympille ryminällä ja yrittää horjuttaa HIFK:ta vahvalla liikkeellä ja karvauspelillä, koska jos JYP pääsisi ottelun alussa maalin tai parin johtoon niin joukkue on yksi sarjan parhaita pelaamaan johtoasemassa.

JYP:n materiaali on todella laadukas ja leveä ja tehty nimenomaan pudotuspelejä varten. Esimerkiksi, kun katsoo paljon joukkueessa playoff kokemusta kalpenee moni muu joukkue JYP:n rinnalla. Joukkueessa kokemusta tuovat esimerkiksi Jarkko Immonen, Juha-Pekka Hytönen, Ossi Louhivaara, Mikko Kuukka sekä Jani Tuppurainen ja tuossa listassa oli vain osa pelaajista, jolla on rutksásti kokemusta pudotuspeleistä. Myös nuoret pelaajat ovat sopeutuneet hyvin playoff-maailmaan sen osoitti esimerkiksi eilen Antti Suomela sekä Jerry Turkulainen, jotka molemmat pääsivät eilen teoille. Suomela teki jatkoajalla syntyneen voittomaalin ja Turkulainen oli puolestaan maalin toinen syöttäjä.

Erikoistilannepelaaminen on tominut  joukkueella todella hyvin avausotteluissa varsinkin alivoiman osalta. Ylivoima ei ole vielä ollut, kuin korkeintaan kelvollista, mutta se riittää, että se on parempaa , kun vastustajalla.

Maalivahtipeli parani joukkueella eilen todella paljon. Jussi Olkinuoran pelaaminen oli vielä vähän hapuilevaa ottelusarjan avauskohtaamisessa, mutta eilen sarjan toisessa kamppailussa mies oli maalilla itse varmuus. Varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä mies piti joukkuetta pystyssä torjuen yhteensä peräti 32 kiekkoa ja antoi näin joukkueelle mahdollisuuden taistella voitosta, joka sitten lopulta tulikin. Olkinuoran vahvaa pelaamista tarvitaan myös tänään, koska vastapuolen maalivahti Kevin Lankinen on myös pelannut todella hyvin molemmissa otteluissa. Tosin tänään hieman yllättäen HIFK:n maalia vartioi Atte Engren.

 

HIFK

HIFK:n joukkue on kuin tehty pudotuspeleihin se nähtiin jo viime kaudella. Joukkue oli viime kaudella runkosarjassa vasta yhdeksäs, mutta silti eteni välieriin pudottamalla runkosarjassa toiseksi tulleen TPS:n. Tälläkin kaudella  HIFK:n runkosarja oli välillä aikamoista vuoristorataa lukuunottamatta sarjan loppua, mutta sitten, kun pudotuspelit alkoivat oli joukkue heti täysin valmiina ja peli oli aivan erilaista mitä se oli ollut runkosarjan aikana.

Tänään joukkueen on tärkeä keskittyä erikoistilannepelaamiseen, koska se ei ollut avausotteluissa vielä mitään ihmeellistä. Ylivoima ei tuottanut yhtään maalia, mutta tosin joukkue ei päässyt pelaamaan ylivoimaa kuin reilut 11 minuuttia, mutta kyllä siinäkin ajassa olisi ainakin yksi maali pitänyt saada tehtyä. Alivoima sen sijaan on ollut ihan hyvää eikä joukkue ole päästänyt kahdessa ottelussa kuin yhden alivoimamaalin prosenttien ollessa 87,50.

Tasakentällisin joukkueen pelaaminen toimii ja varsinkin puolustuspelaaminen on ollut todella hyvää sarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa maalivahtipelin ohella.. Maalivahdeista pitkään kauden aikana sivussa ollut Kevin Lankinen tuntuu ottaneen ykkösmaalivahdin tittelin itselleen ja aivan aiheesta. Kahden ensimmäisen ottelun torjuntaprosentit ovat huikeat 96,05 ja päästettyjen maalien keskiarvo on 1,46, joten täytyy ihmetellä miksi Atte Engren on tänään aloittava maalivahti. Tosin Engren pelasi toella hyvin runkosarjassa, joten hänen panoksestaa n ei voitta ainakaan jää kiinni.

 

Arvio

Ennakkoon todella jännittävä ottelu luvassa. JYP voi lähteä kamppailuun levollisin mielin, koska se voitti eilisen kamppailun Helsingisä. Ottelu on molemmille joukkueille sikäli tärkeä, että voitolla saisi kuskin paikan ottelusarjassa vaikka se ei vielä mitään ratkaise, koska jatkoon pääsyyn vaaditaan neljä voittoa. Geen veikkaa, että JYP:n itseluottamus on tällä hetkellä parempi eilisen jatkoaikavoiton ansiosta, joten Geen veikkaus on, että JYP voittaa todella niukasti 2-1 tai 3-1. Tosin tässä ottelussa ei jatkoaikaan olisi kaukana, mutta siitä huolimatta ykköstä lapulle.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.