Jokerit kauden avausottelussa voittoon!

11912921_1200313903317434_990112246_n

Jokerit on voittanut  Severstal Tsherepovetsin luvuin 3-2. Ottelu alkoi, kuten odottaa saattaa rikkonaisena ja pelin alku mentiinkin päästä päähän vaarallisten tilanteiden siivittämänä.

Juha-Matti Aaltonen väläytteli taituruuttaan ja pääsikin kahdesti maalivahdin kanssa nokikkain, mutta Severstalin maalivahti Jakub Stepanek piti huippu torjunnoillaan pelin tasoissa. Jokerit hölmöili ensimmäisen erän loppuun kaksi jäähyä, joista Severstal pääsi rokottamaan 5-3 ylivoimalla toisen erän alkuun 0-1 johtomaalin.

Jokerit kuittasi takaiskun kuitenkin nopeasti, kun norjalainen täsmähankinta Philip Larsen laukoi 1-1 lukemat taululle. Tästä vain hetkeä myöhemmin Ville Lajunen laukoi upean kuvion päätteeksi Jokerit ensimmäisen kerran johtoon ajassa 23:57. Ottelun toisessa erässä ei enempää maaleja nähty vaarallisista tilanteista huolimatta.

Kolmanteen erään Severstal lisäsi höyryä ja Jokerit olikin paikoin helisemässä, kun Severstal rummutti pitkiä hyökkäyksiä Henrik Karlssonin vartioimalle Jokerit maalille. Jokerit pääsi, kuin varkain Severstalin vaihtovirheen vuoksi 3-2 hyökkäykseen, josta Tomi Mäki laukoi Jokerit 3-1 johtoon komealla rannelaukauksella.

Maalin jälkeen Severstal alkoi hallitsemaan pelitapahtumia vahvasti ja saivatkin lopulta kaivatun tuloksen, kun Yevgeni Kovyrshin laittoi kiekon lähes tyhjään maaliin voimattoman Henrik Karlssonin silmien edestä. Severstal hallitsi ottelun loppua täydellisesti ja Jokerit voikin kiittää Karlssonia huippu otteista, sillä ilman häntä olisi ottelussa jatkoerä nähty. Jokerit voitti ottelun kumminkin vaikeiden vaiheiden jälkeen luvuin 3-2 ja tästä on hyvä jatkaa, vaikka parannettavaa riittää paljon.

Gee haastatteli pelin jälkeen Jokereiden takalinjoilla rouhinutta Oskari Korpikaria.

– Onnittelut voitosta! Vaikutti kuitenkin että otteissa oli kauden ensimmäisen pelin hermostuneisuutta

”Joo olihan se pakka välillä ihan sekaisin. Kuitenkin voitto tuli ja se on tärkein asia. Tästä lähdetään sitten parantamaan.”

-Miten onnistuitte kääntämään toisen erän alun tappioaseman voitoksi asti?

”Onneksi saimme kuitattua pelin tasoihin nopesti. Ei kai siinä kummempia. Siitä se peli sitten alkoi kääntyä meille.”

-Severstal tuntuu olevan yllättävänkin kova vastus, onko näin?”Kyllä on. Ei täällä ole helppoja matseja. Paljon taitavia pelimiehiä, jotka varsinkin ylivoimalla pyörittivät meitä hyvin.”