Scroll Top

Jokerit kohtaa sunnuntain kotiottelussaan Salavat Julajev Ufan

Jokerit Ryan Zapolski

Jokerit kohtaa sunnuntain kotiottelussaan Salavat Julajev Ufan klo 16.00 Hartwall Arenassa. Isäntien kokoonpanoon tulee muutoksia loukkaantumisten vuoksi.

Jokerit otti kolmannen peräkkäisen voittonsa torstaina kaatamalla Traktor Tsheljabinskin jatkoajalla lukemin 2-1. Puolustajat Ville Lajunen ja Rasmus Rissanen iskivät maalit ja Ryan Zapolski oli vakuuttava maalissa. Amerikkalainen jatkaa tolppien välissä myös tänään.

Kuva: Jokerit

Traktor-pelissä Jokereilla oli myös epäonnea, sillä Peter Regin ja Chay Genoway jättivät kamppailun kesken loukkaantumisten vuoksi. Kaksikko on sivussa kahdesta kolmeen viikkoa, samoin kuin aiemmin loukkaantunut Brian O’Neill. Sairastuvalla ovat lisäksi Masi Marjamäki sekä Petteri Wirtanen, joka pelaa seuraavan kerran tammikuussa.

Tämän päivän kokoonpanoon nousevat torstaina huilannut Arturs Kulda sekä Kiekko-Vantaan riveistä Jokereiden miehistöön kutsuttu Miro Mäkinen. Muuten kokoonpano on hyvin pitkälti sama kuin torstain ottelussa. Ketjuihin on tehty pieniä muutoksia. Lajunen toimii Jokereiden kapteenina Reginin ollessa sivussa.

Jokerit on läntisessä konferenssissa kahdeksantena pisteen päässä viidennestä sijasta. Huipputasainen konferenssi jatkuu tänään usealla ottelulla, joten tilanne elää päivästä toiseen. Vastustaja Salavat Julajev taas on itäisessä konferenssissa neljäntenä ja pelannut odotetun vahvasti.

Salavat Julajev saapuu Helsinkiin voitettuaan vieraskiertueensa kaksi ensimmäistä ottelua Dinamo Riikaa ja Dinamo Minskiä vastaan. Jälkimmäinen kaatui perjantaina voittomaalikilpailussa. Salavat Julajev on ollut KHL:n kahdeksanneksi paras vierasjoukkue tällä kaudella eli esimerkiksi mestari Magnitogorskia parempi.

Vieraiden riveissä nähdään tuttuja nimiä, sillä joukkueen paras pistemies on ex-jokeri Linus Omark ja tehokkain pakki jokerikasvatti Sami Lepistö. Myös maajoukkueesta tuttu hyökkääjä Teemu Hartikainen edustaa Salavat Julajevia.

Kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen joukkueiden välillä päättyi Jokereiden voittoon Ufassa. Huikeiden vaiheiden jälkeen ottelu ratkesi viimeisellä minuutilla, kun Tommi Huhtala karkasi läpiajoon sijoittamaan ratkaisun. Jokerit voitti lukemin 3-2.,

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.