jokerit kohtaa Traktor Tsheljabinskin torstai-iltana

Jokerit maalivahti veskari

Jokerit kohtaa torstai-illan kotiottelussaan Traktor Tsheljabinskin, joka on itäisessä konferenssissa viidentenä. Helsinkiläisten kokoonpanoon tulee kaksi muutosta sitten tiistain.

Jokerit aloitti viiden kotipelin putkensa kukistamalla viime kauden mestarin ja itäisen konferenssin kärkiryhmän Metallurg Magnitogorskin 3-2. Kamppailu kääntyi isäntien eduksi kolmannessa erässä Jesse Joensuun yhdellä ja Jesper B. Jensenin kahdella osumalla. Riku Helenius pelasi vahvasti maalilla ja torjui 20 kertaa.

Helenius on tänään huilivuorossa, kun Ryan Zapolski palaa tolppien väliin kahden ottelun tauon jälkeen. Toinen muutos on Joonas Jalvannin nouseminen kokoonpanoon Arturs Kuldan tilalle. Jokerit pelaa tänään kuten tiistainakin neljällä täydellä kentällisellä.

Kuva: Jokerit

Loukkaantuneina sivussa ovat Petteri Wirtanen, Brian O’Neill ja Masi Marjamäki. Heistä Wirtasen paluu tapahtuu tammikuussa, O’Neill on sivussa 3-4 viikkoa ja Marjamäki on pelikykyinen maajoukkuetauon jälkeisellä vieraskiertueella. Kiekko-Vantaan riveissä ovat Jani Kautto sekä Mäkisen veljekset Atte ja Miro.

Jokerit on läntisessä konferenssissa kuudentena, mutta piste-erot ovat edelleen todella pienet molempiin suuntiin. Helsinkiläisten viime aikojen vire on ollut hyvä, sillä viidessä edellisessä pelissä on tullut pisteitä ja kahdesta viime kamppailusta voitto varsinaisella peliajalla.

Illan vastustaja Traktor Tsheljabinsk on myös pelannut hyvän alkukauden, sillä sijoitus idässä on viides ja parhaillaan joukkue on kolmen kamppailun voittoputkessa. Tiistaina Minskissä kaatui Dinamo luvuin 2-0 Tshekin maajoukkuevahti Pavel Francouzin pidettyä maalinsa puhtaana. Kolmessa viime pelissä Traktor on päästänyt vain kolme maalia.

Kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa Jokerit voitti Traktorin vieraissa luvuin 2-1. Tuolloin Joey Hishon ja Masi Marjamäki tekivät punakeltaisten maalit ja Zapolski piti yhtä kiekkoa lukuun ottamatta Traktorin pelaajat tehottomina.