Scroll Top

Jalkapallo – HJK jatkaa tänään urakkaansa Mestareiden liigan karsinnoissa

Helsingin Jalkapalloklubi jatkaa tänään euro-otteluitaan, kun se kohtaa Mestareiden liigan toisella karsintakierroksella Belgradin Punaisen tähden. Vierasottelusta odotetaan ennakkoon HJK:lle todella vaikeaa, koska serbialaiset on tunnettu todella vahvana kotijoukkueena ja lisäksi seuran fanit pitävät totutusti todella kovaa mekkalaa stadionilla.

Otteluparin ennakkoasetelmat

Crvena zvezda

Serbialaisen jalkapallon ylpeys Crvena zvezda eli Belgradin Punainen tähti lähtee tämän iltaiseen otteluun selvänä suosikkina. Joukkue pudotti edellisellä karsintakierroksella jatkosta liettualaisen Suduvan yhteismaalein 2-1. Vaikka joukkue saikin jatkopaikan napattua ei serbialaisryhmä mitenkään häikäissyt. Tänään joukkue tulee varmasti aivan eri sykkeellä, koska se haluaa varmasti ottaa runsasmaalisen kotivoiton ja ratkaista näin otteluparin käytännössä ensimmäiseen kamppailuun.

Vaikka Punainen tähti ei olekaan Suomessa hirveän tunnettu niin joukkue operoi aivan eri tason materiaalilla kuin HJK. Punaisen tähden hurjasta potentiaalista kertoo paljon myös se, että joukkue pelasi viime kaudella Mestareiden liigan lohkoviaheessa. Joukkue voitti kotikentällä muun muassa koko Mestareiden liigan voittaneen Liverpoolin maalein 2-0, joten mistään tusina porukasta ei todellakaan ole kysymys.

Embed from Getty Images

Serbialaisten kokoonpanosta löytyy todella paljon laatua ja keskikentällä operoi muun muassa saksalainen Marko Marin. Kokenut Marin on pelannut uransa aikana toistasataa ottelua Saksan Bundesliigassa, yhden kauden Chelseassa sekä Kreikan huippujoukkue Olympiakos FC:ssä. Mies  on keskikentällä todella vaarallinen ja hän pystyy pelinrakentelun ohella myös itse päättämään hyökkäyksiä, josta kertoo edellisessä otteluparissa tehty ratkaisumaali Suduvan verkkoon.

Hyökkäyssuuntaan joukkueelta löytyy todella vaarallisia pelaajia niin keskikentältä, laidasta kuin itse hyökkäyksestä. Laiturina tai laitahyökkääjä viihtyvä El Fardou Ben on yksi joukkueen vaarallisimmista pelaajista. Viime kaudella mies teki Serbian liigassa peräti 17 maalia ja hän aloitti myös tämän kauden loistavasti osumalla heti ensimmäisessä sarjapelissä viime v-loppuna. Hyökkäykseen Belgradilla on kaksi eri vaihtoehtoa. Joukkue pelaa otteluissa pääsääntöisesti yhdellä kärjellä ja hyökkäyksessä aloittaa joko ghanalainen Richmond Boakye tai serbialainen Milan Pavkov. Molemmat ovat laatuhyökkääjiä, joten joukkue voi laittaa kumman tahansa kentällä. Viime aikoina varsinkin europeleissä Boakye on saanut enemmän vastuuta ja mies aloitti molemmat Suduva kamppailut aloituskokoonpanossa.

Embed from Getty Images

Yksi iso miinus Belgradilla on tähän iltaan lähdettäessä, koska edellisen karsintakierroksen ottelussa Suduvaa vastaan joukkueen luottopuolustaja Marko Gobeljic otti punaisen kortin ja näin mies joutuu olemaan sivussa tämän illan ottelusta

HJK

HJK eteni ensimmäiseltä karsintakierrokselta jatkoon kaadettuaan färsaarelaisen HB Torshavnin yhteismaalein 5-3. Klubi voitti kotiottelunsa hienosti kolmella maalilla, mutta joutui toisessa ottelussa ahtaalle, kun HB karkasi ottelussa jo kahden maalin johtoon. Lopulta Riku Riskin kaksi maalia varmistivat HJK:n paikan toiselle karsintakierrokselle. HJK:lla on tällä hetkellä pienoinen otteluruuhka päällä, sillä joukkue pelasi viime v-loppuna kovan ottelun Veikkausliigassa Ilvestä vastaan, joka päättyi joukkueen kannalta harmittavasti 1-1 tasapeliin.

Embed from Getty Images

Klubi on parantanut hurjasti otteitaan Toni Koskelan alaisuudessa eikä joukkue ole hävinnyt yhdeksästä virallisesta ottelustaan kuin yhden. Tähän iltaan lähdettäessä Klubilla on peräti kuusi peräkkäistä ottelua ilman tappiota, joten ilmapiiri ja itseluottamus pitäisi olla joukkueen sisällä kunnossa.

HJK lähtee illan otteluun hyvin pitkälti puolustuksen kautta, jonka lisäksi joukkue yrittää saada tehtyä vähintään yhden vierasmaalin, joka helpottaisi joukkueen urakkaa huomattavasti ensi viikolla käytävään toiseen osaotteluun. Erityisesti Riku Riskin rooli tulee korostumaan erityisesti vastahyökkäyksissä, sillä mies on ollut viime aikoina todella kovassa iskussa. Riski on tehnyt kahdessa viime ottelussa yhteensä kolme maalia, jonka lisäksi hän on järjestänyt hyvin tekopaikkoja myös muille pelaajille. Puolustukseen HJK saa kaivatun lisäyksen, kun edellisestä karsintaottelusta pelikiellon takia sivussa ollut Faith Obilor palaa joukkueen kokoonpanoon.

Embed from Getty Images

Hyökkäyssuuntaan kokoonpano on kokenut muutoksia, sillä loistavasti HJK:ssa pelannut Lassi Lappalainen siirtyi Serie A:ssa pelaavaan Bolognaan. Lappalaisen puuttuminen heikentää merkittävästi Klubin hyökkäyspelaamista, mutta onneksi joukkue sai hankittua nopealla aikataululla hyvän paikkaajan, kun viimeiset viisi vuotta ulkomailla pelannut Tim Väyrynen liittyi HJK vahvuuten tämän ja ensi kauden kattavalal sopimuksella.

Moni ei odota HJK:lta kovinkaan paljon, mutta mikäli joukkue saisi raavittua vieraista hyvän tuloksen, voisi HJK:lla kotikentällään olla paikka järjestää isokin yllätys ja edetä sitä kautta kolmannelle karsintakierrokselle.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.