Scroll Top

Yleisurheilu- Paavo Nurmi Games kilpaillaan Turussa

Yleisurheilun Paavo Nurmi Games järjestetään keskiviikkona Turussa. Illan aikana Turussa nähdään monessa lajissa maailman huippuja ja mukana on myös tukku Suomen kärkinimiä.

Pitkämäki ja Ruuskanen haastamaan Thomas Röhleriä ja kumppaneita

Miesten keihäänheitto on Paavo Nurmi Gamesin ehdoton ykköslaji. Mukana on maailmanlistan ykkönen Saksan Thomas Röhler (89.30 m) sekä Egyptin Ihab Abdelrahman (87.37 m). Suomen ykkös heittäjät Antti Ruuskanen ja Tero Pitkämäki ovat myös mukana illan kilpailussa. Ruuskanen heitti Kuortaneen Eliittikisoissa viime viikonloppuna kauden parhaansa 86.90, jolla irtosi kilpailun kakkospaikka. Leikkauksesta toipuva Tero Pitkämäki on myös esittänyt hyviä otteita vaikka heitto onkin ollut vielä hakusessa. Pitkämäki heitti Kuortaneella kauden parhaansa 85.35, mutta heittoihin kaivataan vielä lisää tasaisuutta. Nähdäänkö suomalaisilta kesän ensimmäinen 87 metrinen selviää keskiviikkona Turussa.

Embed from Getty Images

 

Söderberg mittaa Parsin ja Fajdekin vireen

Miesten moukarissa on kovia nimiä kirittämässä suomalaisheittäjiä. Kilpailun suurimmat tähdet ovat moninkertainen arvokisamitalisti Unkarin Krisztian Pars ja tällä kaudella 81.87 heittänyt Puolan Pawel Fajdek. Suomalaisista mukana on David Söderberg ja Tuomas Seppänen, jotka molemmat hakevat vielä Rion olympiakisojen tulosrajaa 77 metriä.

 

Nooralotta Neziri havittelee jälleen Suomen ennätystä

Naisten 100 metrin aidoissa nähdään mielenkiintoinen kilpailu kun Suomen ykkösaituri Nooralotta Neziri saa tukun kansainvälisiä kilpasiskoja lähtöviivalle. Neziri on parantanut Suomen ennätystä lähiaikoina jo kahdesti, joten naiselta odotetaan hyvää aikaa myös Turussa. Neziri on kilpailun ehdoton suosikki, mutta esimerkiksi Puolan Karolina Koleczek ja Ukrainan Hanna Plotitsyna pystyvät haastamaan suomalaisen kilpailun voitosta.

Embed from Getty Images

Wilma Murto ja Minna Nikkanen tähdittävät naisten seivästä

Kenttälajeista seiväshyppy ja keihäs ovat Paavo Nurmi Gamesin ehdottomat tähtilajit naisten puolella. Wilma Murto ja Minna Nikkanen lähtevät hakemaan naisten seipäässä 450 alkuista tulosta. Murto on tällä kaudella hypännyt hallissa 471 ja ulkona on mennyt 450, mutta tuloksiin halutaan varmasti saada lisää varmuutta. Nikkanen puolestaan on hypännyt ulkona tällä kaudella 445, mutta myös hänen kohdalla tulostasoa halutaan varmasti saada ylöspäin. Kisan ehdoton suosikki on Sveitsin Nicole Buchler, joka on hypännyt tällä kaudella ennätyksekseen 478 ja on sillä tuloksella maailmanlistan kahdeksas.

 

Jatkuuko Heidi Nokelaisen vire?

Naisten keihäässä on kova nimilista mukana ja siitä on lupa odottaa hyvä tasoista kilpailua.. Kisan kovimmat nimet ovat Saksan Christina Obergföll sekä Australian Kathryn Mitchell. Molemmat naiset ovat heittäneet tällä kaudella melkein 65 metriä, joten samansuuntaisia tuloksia on lupa odottaa myös keskiviikkona. Kotimaisista heittäjistä kaikki parhaat on mukana Sanni Utriaisen johdolla. Mielenkiintoista on seurata miten Kuortaneella elämänsä ensimmäisen yli 60 metrisen heittänyt Heidi Nokelainen onnistuu Turussa.

 

Tässä oli pientä esimakua ja poimintoja keskiviikon kisoihin. Turkuun on luvattu lämmintä ja hyvää säätä, joten urheilijoilta on lupa odottaa hyvää tulostasoa. Paavo Nurmi Games keräsi hyvin väkeä viime vuonna, joten yleisöä odotetaan myös tämän vuoden kilpailuun runsaasti.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.