Röhler keihään valtias – Herman mestariksi pika-aidoissa, Warholm ja Guliyev huippuaikoihin

logo_berlin

Yleisurheilun EM-kilpailujen neljännen kisapäivän iltasessiossa oli ohjelmassa mm. kuusi loppukilpailua.

Illan odotetuimpia finaaleja oli miesten keihäs. Kisaisännän Saksan kannalta meni hienosti, kun tuli kaksoisvoitto. Mestaruuden vei Thomas Röhler heitettyään parhaallaan 89,47. Röhlerin kaikki neljä mitattua heittoa olivat yli 87,50 metrisiä. Hopealle tuli Andreas Hofmann tuloksella 87,60 ja pronssi meni Viron Magnus Kirtille tuloksella 85,96.

Kisassa oli mukana yksi suomalainen Antti Ruuskanen. Hänen heittonsa kantoivat tasaisesti 80 metrin paikkeille. Ruuskanen oli lopulta kisan kuudes tuloksella 81,70.

Naisten pika-aidoissa kultamitalin vei Valko-Venäjän Elvira Herman ajalla 12,67. Herman nousi viimeisen 10 metrin aikana edellä olleiden saksalaisten edelle. Himmeämmät mitalit menivät Saksalle. Toiseksi pinkoi Pamela Dutkiewicz 12,72 ajalla ja Cindy Roleder kolmas ajalla 12,77. Euroopan tilastoykkösellä  Valko-Venäjän Alina Talay oli pientä vaivaa nilkassa, joka vaikutti hänen juoksuihin. Lopulta Talay ei päässyt finaalissa maaliin.

Välierissä oli mukana kaksi suomalaista Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske. Neziri joutui kokemaan todella karvasta kalkkia, kun hän jäi todella niukasti vain neljän tuhannesosan erolla ulos loppukilpailusta. Neziri juoksi välierässän ajan 12,94, jolla myös pääsi viimeisenä finaaliin. Hurske pinkoi aikaan 13,20 ja oli kaikkiaan 18:s.

Naisten seipäässä juhli kreikkalaiset. Voiton vei Ekaterina Stefanidi ylitettyään kolmannella 485. Kreikan kaksoisvoiton täydensi Nikoleta Kiriakopoulou tuloksella 480 ja kolmannen sijan nappasi Iso-Britannin Holly Bradshaw 475 tuloksella.

Miesten 400 metrin aidoissa voittotaistelusta käytiin tiukka taistelu Norjan Karsten Warholmin ja Turkin Yasmani Copellon välillä. Kullan vei lopulta Warholm tehden lopulta maansa ennätyksen 47,64. Myös toiseksi tullut Copello paransi Turkin ennätystä lukemiin 47,81. Kolmanneksi pinkoi Irlannin Thomas Barr aikaan 48,31.

Miesten 3000 metrin esteissä mestaruuden vei odotetusti suosikki Ranskan Mahiedine Mekhissi-Benabbad vahvalla loppukirillään. Ranskalaisen voittoaika oli 8,31,66. Hopea meni Espanjan Carrolle ja Italian Yohanes Chiappinelli nappasi pronssia. Finaalissa oli mukana myös Topi Raitanen. Hän ei aivan pysynyt lopussa kärkimiesten vauhdissa. Raitanen nousi hyvällä loppukirillä kahdeksanneksi ajalla 8,40,11.

Miesten 200 metrillä mestaruuden vei odotetusti Turkin Ramil Guliyev tehden huippuajan 19,76. Guliyevin takana käytiin tiukkaa taistelua muista mitaleista. Toiseksi tuli Iso-Britannian Nethaneel Mitchell-Blake ja kolmanneksi Sveitsin Alex Wilson. Molempien ajat olivat 20,04.