Scroll Top

Susijengi taipui Venäjälle harjoitusmaaottelussa Pietarissa

Susijengi

Embed from Getty Images

Suomi pelasi toisen EM-kotikisoihin valmistavan maaottelun, jossa se koki tappion Venäjälle lukemin 75-91.

Harjoitusmaaotteluiden avauspelissä viime lauantaina Latvia pystyi nitistämään Suomen niukasti 85-81.

Pietarin turnauksessa mukana oleva Susijengi sai tämän päivän Venäjä-kamppailuun mukaan aiemmin kesällä NBA:han varatun Lauri Markkasen. Suomalaisnuorukainen tilastoi heti mukavan tilastorivin, 17/9 ja esitti mukavan määrän rohkeutta ja aktiivisuutta korin alla painiessa muun muassa NBA-jyrä Timofei Mozgovia vastaan.

Paluun Susijengin rosteriin teki myös Teemu Rannikko. Yksiin kaikkien aikojen suomalaiskoripalloilijoihin lukeutuva Rannikko kirjautti koko joukkueen parhaan plusmiinus-tilaston (+5) ja esitti kokemuksen kautta perusvarmaa tekemistä.

Suomen paras pistmies oli takamies Sasu Salin, jolla oli heittosihti kohdillaan heti ylösheitosta lähtien. Avausneljänneksen aikana kolmosia upposi peräti neljä kappaletta ja pistesaldoksi muodostui ottelun loputtua 23.

Embed from Getty Images

Tasaisimpia suorittajia Markkasen ja Salinin ohella oli Susijengin vakiokasvo Matti Nuutinen, joka esitti takuuvarmaa kahdensuunnan peliä.

Suomi hengitti vahvasti Venäjän niskaan aina tauolle saakka, mutta sen jälkeen materiaaliero alkoi näkyä ja Venäjä karkasi ulottumattomiin. Suomen pelissä näkyi vahvasti vammaansa parantelevan huipputakamiehen Petteri Koposen poissaolo.

Venäjältä parhaan pistemiehen tittelin sai Vitali Fridzon 18 pisteellään.

Seuraava peli Susijengillä on edessä heti huomenna Israelia vastaan.

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.