Jalkapallo – Huuhkajat haki loistavalla pelillä hienon vierasvoiton Armeniasta

Huuhkajat avasi EM-karsinnoissa pistetilinsä komealle 2-0 vierasvoitolla Armeniasta. Joukkue ei antanut painaa lauantaisen Italia tappion vaan Huuhkaja-jengi tuli todella raikkaalla ilmeellä kentälle.

Suomi aloitti ottelun hyvin ja sai vietyä pallon useasti kohti Armenian maalia. Avausmaali nähtiin 14 peliminuutilla, kun Robin Lod vapautti Teemu Pukin boksiin, joka taas sai juuri ja juuri syötettyä Fredrik Jensenille, joka sai laittaa pallon maaliin ja näin Suomi siirtyi ilahduttavasti 0-1 johtoon. Muuten ensimmäinen puoliaika oli varsin tasaista ja vaikka tilastojen valossa Armenia:lla oli enemmän maalintekoyrityksiä ja muutama laukaus, mutta Suome puolustuksella ei suurta hätää ollut ja maalivahti Lukas Hradecky hoiti tolppien välissä loput.

Ottelun toinen puoliaika oli hyvin pitkälti edellisen toisinto. Suomi piti aavistuksen enemmän palloa toisella puoliajalla ja se saikin muutamia puolittaisi paikkoja ensimmäinen 15-20 minuutin aikana. Armenia puolestaan hyökkäsi nopeasti vastaan, mutta Suomen pelaajat juoksivat hyökkäyssuunnasta nopeasti puolustamaan omaaa maaaliaan, joten Armenian laukaukset tulivat aika kaukaa maalista katsottuna ja painuivat useimmiten yli tai Hradeckyn helppoon torjuntaan. Ottelun ratkaisu nähtiin reilu kymmenen minuuttia ennen loppua, kun kentän ehdoton tähti Robin Lod ajoi itsensä boksiin ja syötti maalineteen Pyry Soirille, jolla oli helppo työ laittaa pallo pussiin ja Suomi tärkeän 2-0 johtoon. Ottelun loppu oli enemmän tai vähemmän pelailua eikä mitään ihmeellistä saanut kumpikaan joukkue aikaan. Eniten yllätti ettei kotijoukkue Armenia saanut minkäänlaista kirivaihdetta päälle ja joukkueen paikat olivat muutenkin ottelussa todella harvassa.

Suomelle voitto teki hyvää ja varsinkin, kun se tuli hyvän ja ehjän 90 minuutin pelaamisen jälkeen. Esiin pitää nostaa molemmissa maaleissa mukana ollut Robin Lod, sekä hyvin kärjessä ahertanut ja kertaalleen myös maalinteossa onnistunut Fredrik Jensen. Myös vaihdosta tullut Pyry Soiri oli pirteä sekä keskikentällä ahertanut Glen Kamara, joka pelasi keskikentällä hyvin ja nuorukainen onkin ottamassa itselleen keskikentän vakio paikkaa. Kamara on lisäksi monikäyttöinen pelaaja keskikentällä ja hän onkin noussut Markku Kanervan ryhmässä vakio avauskokoonpano pelaajien joukkoon.

Suomi kohtaa EM-karsinnoissa seuraavaksi Bosnia ja Hertsegovinan 8. kesäkuuta ja siitä vain kolme päivää myöhemmin joukkue matkaa 11. kesäkuuta Liechtensteinin vieraaksi.