Jalkapallo – Lassi Lappalainen hurjassa vireessä MLS-avauksessaan

HJK:sta Pohjois-Amerikan MLS-sarjaan siirtynyt Lassi Lappalainen oli heti hurjassa vireessä debyyttiottelussaan Montreal Impactin riveissä. Espoon Palloseuran kasvatti teki avausottelussa kaksi maalia, kun hänen edustamansa Montreal Impact voitti kotonaan Philadelphia Unionin maalein 4-0.

Lappalaisen avausmaali syntyi vain reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Nuorukainen sai juoksunsa päätteeksi loistavan syötön boksin sisään, jonka jälkeen hän kiersi maalivahdin ja laittoi pallon tyylikkäästi reppuun.

Toisen maalinsa suomalaispeluri teki heti toisen puoliajan alussa. Lappalainen pääsi riiston jälkeen etenemään loistavasti vasenta laitaa pitkin ja hyökkäyksen päätteeksi hän sijoitti pallon vuorenvarmasti takakulmaan eikä jättänyt maalivahdille mitään mahdollisuuksia.

Ottelun lopussa Lappalainen otettiin vaihtoon yleisön villien suosionosoitusten saattelemana.

–  Näin unta, että tein yhden maalin, mutta nyt tämä on unelma, Lappalainen kertoi ottelun jälkeen seuran twitter tilillä

Ensimmäinen maali antoi itseluottamusta ja se auttoi pelaamaan loppupelin, Lappalainen summasi.

Alunperin Lappalainen siirtyi heinäkuussa HJK:sta Italian Serie A:han ja Bolognan riveihin, mutta italialaisseura anoit suomalaisen lainalle Impactin riveihin, joka näyttääkin olevan Lappalaiselle hyvä liike tässä vaiheessa uraa.