Jalkpallon EM-kisat- Saksa eteni välieriin huiman trillerin jälkeen

og-default

Jalkapallon EM-kisoissa Saksa ja Italia järjestivät huikean jännitysnäytelmän. Varsinainen peliaika ja jatkoaika päättyivät tasan 1-1,  joten ratkaisu venyi rangaistuspotkukilpailuun, josta Saksa kairasi 6-5 voiton ja eteni näin ollen välieriin. Ratkaisu tuli vasta yhdeksännessä parissa, kun Italian Matteo Darmian epäonnistui ja Saksan Jonas Hector laittoi ratkaisevan rankkarin sisään Gianluigi Buffonin kainalosta.

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli taktista ja äärettömän tarkkaa pelaamista, eikä kumpikaan joukkue päässyt tekopaikoille. Paras paikka tuli Italialle aivan puoliajan lopussa, kun pitkäläpisyöttö tavoitti Emanuele Giaccherinin, mutta miehen keskitys meni maalivahti Manuel Neuer kautta koko pelaajaruuhkan läpi. Jatkopalloon pääsi laukomaan Stefano Sturaro, mutta Saksan puolustus peitti laukauksen loistavasti.

Saksa tuli toisella puoliajalla todella vahvasti. Heti puoliajan alkuun Thomas Muller pääsi huippupaikkaan ja oli lähellä viedä Saksan johtoon, mutta Italian Alessandro Florenzi pääsi ohjaamaan pallon yli pääätyrajan. Ottelun avausmaali nähtiin, kun ottelua oli pelattu 65 minuuttia. Mario Gomez syötti pallon boksin sisään Jonas Hectorille, joka jatkoi pallon Mesut Özilille. Özil laukoi pallon varmasti ohi Gianluigi Buffonin ja Saksa siirtyi ottelussa 1-0 johtoon.  Italia näytti takaisku-maalin jälkeen hetken jo luovuttaneelta, mutta Jerome Boatengin täysin typerä käsivirhe antoi Italialle mahdollisuuden. Boatengin käsivirheestä tuomittiin rangaistuspotku, jonka toppari Leonardo Bonucci laittoi vuorenvarmasti sisään ja numerot muuttuivat 1-1, ja näissä lukemissa mentiin myös jatkoajalle.

Jatkoajalla ei mitään ihmeellistä nähty vaikka Saksa pitkin enemmän palloa. Muutama puolittainen tilanne aukesi molemmille joukkueille, mutta niistä ei mitään ihmeellistä syntynyt. Rangaistuspotkukilpailu tarjosi draamaa koko rahan edestä. Molemmat joukkueet tuhrivat pilkkuja vuorotahtiin. Saksalla oli ratkaisun paikka viidennessä parissa, mutta Bastian Schweinsteiger laukoi pallon Italian maalin yli, joten mentiin jatkokierroksille. Lopulta ratkaisu saatiin yhdeksännessä parissa, kun Manuel Neuer torjui Matteo Darmianin laukauksen ja Jonas Hector laittoi oman pilkkunsa varmasti sisään. Saksa  ei ole hävinnyt rangaistuspotkukilpailua 40 vuoteen. Edellinen tappio on niinkin kaukaa kuin vuodelta 1976.

Saksa kohtaa ensi torstain välierässä, Ranskan tai Islannin, jotka pelaavat oman puolivälieränsä huomenna kello 22.00 alkaen.