Jokereiden viimeinen kotipeli ennen idän-matkaa

Michael Keränen ei jatka Jokereissa

Jokerit päättää kolmen ottelun kotiputkensa tänään Lada Toljattia vastaan. Riku Helenius palaa maalille illan otteluun.

Jokerit hävisi lauantaina Severstal Tsherepovetsille 1-4. Ottelu ratkesi kolmannessa erässä vieraiden kolmeen maaliin. Näin katkesi helsinkiläisjoukkueen kolmen pelin mittainen pisteputki. Jokerit on edelleen läntisessä konferenssissa seitsemäntenä.

Kiva: Jokerit

Lauantain kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia. Viimeksi 21. joulukuuta voitossa Metallurg Novokuznetskia vastaan pelannut Helenius palaa tolppien väliin viiden ottelun tauon jälkeen. Myös Atte Mäkinen on tänään mukana pelattuaan viikonloppuna Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen riveissä.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Arturs Kulda, Rasmus Rissanen, Petteri Wirtanen ja Antti Pihlström. Kolmen ensimmäisen tilaa seurataan päivä kerrallaan, kun taas Pihlström on sivussa kaksi kuukautta. Kiekko-Vantaan riveissä ovat maalivahti Jani Kautto, puolustaja Juho Rautanen sekä hyökkääjät Frank Gymer ja Miro Mäkinen.

Jokerit ja Lada kohtasivat syyskuussa Toljatissa. Tuolloin kotijoukkue oli vahvassa iskussa ja vei pelin lukemin 5-2. Lada on itäisessä konferenssissa 13:ntena 11 pisteen päässä pudotuspeliviivasta. Panosta riittää siis, kun joukkue yrittää kivuta vielä mukaan taisteluun playoff-paikoista.

Tammikuun puolella Lada on hävinnyt Metallurg Magnitogorskille ja Traktor Tsheljabinskille, mutta voitti lauantaina kotonaan Salavat Julajev Ufan. Kotona peli on kulkenut suhteellisen hyvin, mutta vieraissa Lada on ollut KHL:n toiseksi huonoin joukkue. Vähemmän pisteitä matkapeleistä on kerännyt vain Dinamo Riika.

Ladan riveissä ei nähdä suomalaispelaajia, mutta maalivahtivalmennuksesta vastaa Sakari Lindfors. Hänen suojattinsa Ilja Jezhov on ollut joukkueen kantavia voimia tällä kaudella. Myös toinen maalivahti Edgars Masalskis on kelpo torjuja. Joukkueen paras pistemies on hyökkääjä Nikita Filatov, joka on tehnyt 16+18=34 pistettä 47 ottelussa.