HIFK ja SaiPa trillerivoitoilla puolivälieriin

HIFK ja SaiPa lunastivat sunnuntaina paikkansa Liigan puolivälieriin. SaiPa lähetti Ässät kesälomille, ja Hakametsässä nähtiin kuumia tunteita ja haettiin ratkaisuja pidemmän kaavan mukaan: Ilves ja HIFK pelasivat Liigan historian pisimmän ottelun: 134:14. Ennätys rikkoontui klo 22:07. Ennätys sai aplodit kesken ottelun. Myös edellinen ennätys 124:41 oli Ilveksen ja HIFK:n nimissä.

Ennen HIFK:n ja Ilveksen ottelun alkua Ilveksen fanit muodostivat hienon tifon. Päätykatsomossa muisteltiin mestaruusvuosia, ja edessä luki teksti: ”Ne ajat palaavat vielä.” Ennen ottelun alkua pidettiin hiljainen hetki edesmenneelle Ilves-pelaajalle Timo Hirsimäelle.

549-700-22565144_466x305

HIFK lunasti jatkopaikan kaatamalla Ilveksen neljänteen jatkoerään venyneessä taistossa 2-1. Varsinaisella peliajalla verkkoa heiluttivat Ilveksen Steven Zalewski ja HIFK:n Arttu Luttinen. Ilves hukkasi sekä varsinaisella peliajalla että ensimmäisessä jatkoerässä rangaistuslaukauksen. HIFK:n sankariksi nousi lopulta ajassa 134:14 vihdoin 2-1 -voittomaalin iskenyt Mika Partanen. Ottelu sujui enemmän ja vähemmän kuumien tunteiden kera. Toisen erän lopulla alkaneen jättikahakan jälkeen Ilveksen aitiossa istui parhaimmillaan peräti viisi pelaajaa istumassa rangaistustaan: Martti Järventie, Atte Pentikäinen, Mikko Kukkonen, Antti Tyrväinen ja hetkeä myöhemmin vielä Teemu Rautiainen. HIFK:n aitiossa ei ollut ihan yhtä suurta tungosta, sillä joukkueen pakki Matt Generous hankki pelirangaistuksen hypättyään kesken kahinan vaihtoaitiosta mukaan painimaan. Liigan säännöillä kyseinen temppu tuottaa aina ulosajon. Niinpä IFK:n rangaistusaitiossa tapahtumia ihmetteli tuolloin vain Tomas Zaborsky. Yhteensä toisessa erässä vihellettiin 68 jäähyminuuttia

SaiPa ja HIFK:n välinen ottelu sujui rauhallisimmissa merkeissä

SaiPa jatkaa kiekkokauden urakkaansa Liigan puolivälierissä. SaiPa kaatoi ensimmäisen pudotuspelikierroksen toisessa kohtaamisessa Ässät jatkoajan jälkeen niukasti 2-1 ja lähetti Ässät kesäloman viettoon. Ässät sai otteluun mainion alun, kun Valtteri Viljanen hyödynsi SaiPa-vahti Jussi Markkasen haparoinnin ja vei isännät vajaan kahden minuutin pelin jälkeen johtoon. SaiPa tuli kuitenkin tasoihin muutama minuutti myöhemmin Sam Lofquistin ylivoimaosumalla. Toinen ja kolmas erä jäivät maalittomiksi. Kolmannessa erässä nähtiin pelottava tilanne, kun Chad Raun luistin viilsi Ässä-kippari Ville Uusitalon ranteen auki. Uusitalo vietiin nopeasti pukukoppiin paikattavaksi. Rau nousi lopulta SaiPan sankariksi jatkoerässä. Rony Ahosen viivakiekko kimposi takalaidasta Raulle, ja hän pääsi takatolpalta iskemään SaiPalle 2-1 -voittomaalin.