NHL -Carolinan suomalaiskaksikko Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen hurjassa iskussa viime yön kierroksella

Viime yön NHL-kierroksella oli suomalaiset taas hyvin esille, mutta tällä kertaa suurimman huomion Rantasen ja Laineen sijaan keräsi Carolinan kaksikko Sebastian Aho-Teuvo Teräväinen, jotka molemmat olivat loistavassa vireessä kotiottelussa Washington Capitalsia vastaan. Ykkösketjussa pelaavat suomalaiset keräsivät ottelussa loistavat tehot vaikka heidän edustamansa Carolina hävisi ottelun lopulta jatkoajan jälkeen maalein 5-6.

Aho Summasi ottelussa tehot 2+2 ja Teräväinen puolestaan 1+2. Aho keräsi jo heti ottelun alussa syöttöpisteen, mutta erän lopussa nähtiin suomalaisduolta todella hienoa pelaamista, kun kaverukset karvasivat kiekon alivoimalla ja karkasivat käytännössä 2 vs 0 hyökkäykseen, jossa Teräväinen vapautti Ahon läpiajoon eikä suomalainen erehtynyt vaan ujutti kiekon varmasti verkkoon. Toisen erässä alussa kaksikko oli jälleen vahvasti esillä, kun ensiksi Aho vei hienolla laukauksella b-pisten kareelta Carolinan 3-1 johtoon ja vain pari minuuttia myöhemmin joukkueen ylivoima toimi jälleen, kun nyt Teräväinen puolestaan laukoi maalin ja siirsi kotijoukkueen  4-1 johtoon. Tämän jälkeen heräsi vierailija Washington, joka teki ottelun neljä seuraavaa maalia ja siirtyi ottelun päätöserässä 5-4 johtoon, mutta Carolina nousi vielä tasoihin.

Lopulta ottelu meni aina voittolaukauksiin saakka, jossa eniten ihmetytti se, ettei kumpikaan kuumista suomalaispelaajista päässyt yrittämään maalintekoa. Toki voittolaukauskilpailussa yksi suomalainen nähtiin, kun Ahon ja Teräväisen seurakaveri Janne Kuokkanen pääsi yrittämään maalintekoa ensimmäisenä yrittäjänä, mutta tällä kertaa maalinteko jäi haaveeksi. Lopulta kuudennessa parissa vieraat sinetöivät voiton, kun Capitalsin tshekkihyökkääjä Jakub Vrana onnistui maalinteossa ja ratkaisi voiton vieraille.

NHL -kierroksen muut suomalaiset

Mikko Rantanen ja Patrik Laine

Oli viime yönä muitakin suomalaispelaajia esille, kuten kärkipelaajat Mikko Rantanen sekä Patrik Laine, jotka kasvattivat jälleen piste ja maalisaldoaan. Lisäksi Edmontonin maalivahti Mikko Koskinen oli mainiolla pelipäällä voitto-ottelussa Philadelphiaa vastaan.

Rantanen keräsi viime yön ottelussa yhden syöttöpisten, kun miehen edustama Colorado kärsi kirvelevän jatkoaikatappion St Louis Buesin vieraana maalein 4-3. Rantasen syöttöpiste oli sikäli tärkeä, että Nousiaisten poika kasvatti pisteputkensa jo 13 ottelun mittaiseksi. Pisteputken aikana Rantanen on saalistanut 13 peliin muhkeat tehot 7+17 eli 24 pistettä, joka on 1,84 pistettä ottelua kohden. Vaikka Rantasta on hehkutettu viime viikkoina lähes päivittäin, kun Coloradolla on ollut peli, mutta niin pitääkin, koska suomalaisen kausi ei ole ollut mikään tavallinen, koska mies on pystynyt tekemään tulosta tasaisesti pitkin kautta, josta osoituksena se, että mies on johtanut NHL:n pistepörssiä pitkälti yli toista kuukautta, joka on suomalaispelaajalta todella harvinainen temppu nykypäivänä eikä tälläistä Rantasen kaltaista ylivoimaa ole juuri koko 2o00-luvulla nähty. Lisäksi Coloradon tähtipelaja johtaa myös koko NHL:n syöttöpörssiä 40 syötöllä, joten kyllä tälläisistä suorituksista on syytä uutisoida.

Winnipeg Jetsin Patrik Laine onnistui viime yönä maalinteossa, kun mies viimeisteli joukkueen 2-2 tasoitusmaalin Chicagoa vastaan. Muutaman ottelun hiljaiselon jälkeen Laine osui nyt toisessa ottelussa putkeen ja nyt “ Tesoman Tykin”  pisteputki on neljän ottelun mittainen, jonka aikana on syntynyt tehot 2+3.

Mikko Koskinen

Edmonton Oilersin maalivahti Mikko Koskinen jatkoi maalinsuulla vahvoja otteitaan, kun Oilers voitti kotonaan Philadelphian maalein 4-1.  Koskinen torjui ottelussa yhteensä 31 kertaa ja erityisesti kamppailun toisessa ja kolmannessa erässä suomalainen piti joukkuetta pystyssä, koska mies torjui kahdessa viimeissä erässä 22 kiekkoa, kun vastustajan maalivahti torjuin vain 12 kertaa.

Suomalaismaalivahti on tällä kaudella haastanut tosissaan Oilersin ykkösmaalivahdin Cam Talbotin. Koskinen on ollut erityisesti kotipeleissä hurjassa iskussa, sillä mies on pelannut seitsemän kotipeliä eikä ole hävinnyt niistä yhtään. Lisäksi kotipelien tilastot ovat todella kovaa luottavaa.

Koskinen tilastot kotileissä

Päästettyjen maalien keskiarvo: 0,96 maalia ottelua kohden

Torjuntaprosentti: 97 %

Nollapelit: 3

Koskisen tilastot ovat koko kauden ajalta todella hyvät vaikka, mies lähti kauteen kakkosmaalivahtina. Koskinen on pelannut kauden aikana 15 peliä, joista mies on torjunut 11 voittoa eli voittoprosentti on todella loistava yli 73. Päästettyjen maalien keskiarvo 2.12 maalia  ja torjuntaprosentti 93,5. Vertailun vuoksi Cam Talbotin vastaavat ovat voittoprosentti 38,3, päästettyjen maalien keskiarvo 3,22 maalia ja torjuntaprosentti 89,4.

Muut yön suomalaiset

New Jersey:: Puolustaja Sami Vatanen, 0+0, peliaika 21,46 minuuttia ja +/- tilasto + 1.

Carolina:Hyökkääjä Janne Kuokkanen, 0+0, peliaika 12,23 minuuttia, +/- tilasto – 1.

Chicago: Puolustaja Henri Jokiharju, 0+0, peliaika 18,02 minuuttia, +/- tilasto  – 1.

Pittsburgh:Puolustaja Olli Määttä, 0+0, peliaika 19,10 minuuttia, +/- tilasto – 2.

Edmonton: Hyökkääjä Jesse Puljujärvi, 0+0 , peliaika 11,21 minuuttia. +/- tilasto 0.