Jokereille tärkeä voitto

Jokerit nappasi lauantaina tärkeän voiton Dinamo Minskista kotonaan 4-1 ja tasoitti ottelusarjan 1-1:een KHL:n pudotuspeleissä. Jokerit hävisi joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen eilen, perjantaina, jatkoajalla 2-3. Lauantaina jäällä nähtiin sisuuntunut Jokeriryhmä, joka takoi selkeän voiton valkovenäläisistä.

Jokerit oli ensimmäisen kymmenen minuutin ajan vaikeuksissa, mutta mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin Jokerit sai pelin hallintaansa. Ensimmäiselle erätauolle mentiin 0-0 tilanteessa, mutta toisen erän maalivire riitti lopulta Jokereille arvokkaaseen voittoon: ensin Steve Moses vei joukkueen johtoon tarkalla vedollaan. Siitä Minsk vielä nousi tasoihin Nick Bailenin toimesta, mutta loppuerä oli isäntien hallinnassa. Ensin Oskari Korpikari iski 2-1-maalin ja pian perään Tommi Huhtala iski Jokereiden kolmannen. Huhtalan 3–1-osumaa edelsi kyseenalainen tilanne, kun Niklas Hagman kampitti Dinamon Lukas Krajicekin. Tilanteesta ei vihelletty jäähyä, Huhtala pääsi nokikkain minski-vahti Milchakovin kanssa, jonka hän kylmän viileästi harhautti ja laukoi kiekon etukulmasta verkkoon.

Päätöserässä Tomi Mäki kaunisteli illan viimeisen osuman tyhjiin. Kolmannessa erässä myös tunteet hieman kuumenivat, kun Jokerien Linus Omark ja Nick Bailen ottivat yhteen. Riitapukareille tuomittiin tilanteesta 2+2-minuuttiset väkivaltaisuudesta.

Ottelusarja on nyt tasatilanteessa 1-1. Sarja jatkuu seuraavaksi Minskissä kahdella Dinamon kotiottelulla.

Jokerit-Dinamo Minsk 4-1 (0-0, 3-1, 1-0)