Scroll Top

Tänään SM-liigassa kahden ottelun ilta, lue ennakot illan kamppailuista

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään kahden ottelun kierros. Oulussa kohtaavat kauden tuloksellisesti nihkeästi aloittanut kotijoukkue Kärpät, joka saa vieraakseen HPK:n. Mikkelissä puolestaan kohtaavat kauden pirteästi aloittanut kotijoukkue Jukurit sekä sarjassa toisena oleva TPS. Kumpikaan joukkue ei ole tällä kaudella vielä jäänyt kertaakaan pisteittä, joten mielenkiintoista nähdä jääkö toinen joukkueista tänään ensimmäistä kertaa ilman pisteitä.

Ennakkoasetelmat illan otteluihin

Kärpät vs HPK

Kärpät pelasi viime v-loppuna Etelä-Savo-Etelä-Karjala kiertueen, kun joukkue kohtasi vieraissa sekä Jukurit että SaiPan. Perjantaina joukkue voitti Jukurit voittolaukausten jälkeen maalein 3-2, mutta lauantaina joukkue joutui taipumaan SaiPan vieraana jalkapallonumeroin 1-0, joten joukkue sai mukaansa reissupeleistä ehkä hieman yllättäen vain kaksi pistettä.

Embed from Getty Images

Toki tässä pitää nähdä metsä puilta, sillä Kärppien pelillinen ilme erityisesti lauantain SaiPa ottelussa oli todella hyvä ja joukkue hallitsi ottelua varsin suvereenisti erityisesti kamppailun ensimmäisissä erissä, joten ei olisi ollut suuri vääryys jos Kärpät olisi saanut Lappeenrannasta mukaansa muutakin kuin kokemusta. Toisaalta perjantain Jukurit ottelussa joukkue menetti kahden maalin johtonsa päätöserässä, joten ei kaikki palaset joukkueessa vielä aivan kohdillaan ole.

Vaikka Kärppien peli on ollut ainakin osissa otteluissa parempaa kuin tulokset antavat ymmärtää olisi joukkueen silti tärkeä saada myös tuloksia ettei joukkueen sisällä aleta liikaa puristamaan esimerkiksi pienen tappioputken sattuessa. Suurimmat ongelmat ovat joukkueen hyökkäyspelissä, sillä joukkue on tehnyt sarjassa kolmanneksi vähiten maaleja ja ylivoima on sarjan toiseksi heikointa, joten sillä saralla joukkueella riittää kehitettävää.

Embed from Getty Images

 

HPK on aloittanut kautensa hyvin odotetusti ja joukkue on saalistanut neljästä ottelusta kaksi voittoa ja yhteensä kuusi pistettä. Kotona HPK on esiintynyt edukseen, mutta vieraissa joukkue on hävinnyt molemmat kamppailunsa TPS ja HIFK vastaan. Edellinen ottelu nimenomaan HIFK:ta vastaan oli joukkueelta varsin heikko ja se kärsi ruman 6-2 tappion, joten tuosta ottelusta joukkue haluaa varmasti parantaa roimasti.

Antti Pennasen suojatteja vaivaa tällä hetkellä käytännössä sama ongelma kuin kotijoukkue Kärppiä, koska myös HPK:lla on ollut vaikeuksia maalinteossa ja joukkue on tehnyt vain kertaalleen alkukauden otteluissa enemmän kuin kaksi maalia. Toki ylivoima on ollut HPK:lla huomattavasti parempaa kuin Kärpillä, sillä prosenttien valossa vieraiden ylivoima on lähes tuplasti parempaa kuin kotijoukkueella.

Kuva: HPK

 

Jukurit vs TPS

Jukurit on aloittanut kautensa todella pirteästi ja joukkue ei ole hävinnyt vielä yhtään ottelua varsinaisella peliajalla. Toki vastapainoksi pitää muistaa, että Jukurit on ottanut vasta yhden kolmen pisteen voiton, mutta siitä huolimatta joukkueen alkukausi on ollut lupauksia antava. Lisäksi, kun miettii, että joukkue on kohdannut kolmessa edellisessä ottelussa HIFK:n, JYP;n sekä Kärpät ja pystynyt ottamaan jokaiselta vähintään pisteen, joten antaa se varmasti joukkueelle hurjasti itseluottamusta. Erityisesti viime viikolla otettu 4-1 vierasvoitto JYP:stä kertoo hyvin mihin Jukurit parhaimmillaan pystyy.

Jukurit on onnistunut tekemään alkukaudesta hyvin maaleja ja joukkueen hyökkäyspeli on ollut todella pirteää ja onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Joukkueen pelaajista peräti seitsemän on tehnyt vähintään kolme pistettä ja kun miettii, että pelattuja pelejä on vasta neljä voi lukua pitää suhteellisen kovana. Ilolla on pistänyt silmään nuoren puolustajan Mikko Kokkosen otteet, koska nuorukainen on tehnyt alkukaudesta jo kolme tehopistettä. Käynnissä oleva liigakausi voi hyvinkin olla se, jolloin 17 -vuotias lahjakkuus ottaa todellisen läpimurron SM-liigaan.

Vaikka Jukureiden hyökkäyspeli ja otteet noin muuten ovat olleet hyviä niin puolustuspelissä joukkueella riittää kehitettävää. Jukurit on päästänyt alkukaudesta 12 maalia, joka on tasan kolmen keskiarvolla ja tuolla lukemalla on pitkässä juoksussa vaikea voittaa pelejä. Mikäli joukkue haluaa tänään TPS vastaan voiton ottaa ei joukkueen ole varaa laskea kahta maalia enempää, koska muuten kolmen pisteen ottaminen vaikeutuu huomattavasti. Mikäli Jukurit pystyy puolustamaan yhtä hyvin kuin viime viikolla Jyväskylässä on joukkueella kaikki eväät voittoon vaikka altavastaajana joukkue illan koitokseen lähteekin.

 

TPS on aloittanut runkosarjan yhtä vakuuttavasti miten se viime vuonnakin aloitti. Joukkue ei ole hävinnyt viidestä pelaamastaan ottelusta kuin yhden ja sekin tuli vasta voittolaukausten jälkeen Kärppiä vastaan.Toki TPS:n otteluohjelma ainakin tähän alkuun on ollut varsin suotuisa, mutta kyllä joukkue on myös pelannut todella hyvin. Edellisessä ottelussa TPS voitti vieraissa Sportin jatkoajan jälkeen maalein 3-2, mutta joukkuetta jäi varmasti myös hivenen harmittamaan, koska kotijoukkueen tasoitus tuli vain kuusi sekuntia ennen ottelun päätöstä.

TPS pelaamisesta ei juuri moitittavaa löydy. Joukkueen hyökkäyspeli toimii kivasti ja maaleja syntyy kovalla prosentilla. TPS on tehnyt sarjassa 17 maalia ja erityisesti hyökkääjä Oula Palve on ollut viime otteluissa tulikuuma. Palve on tehnyt kolmessa viime pelissä yhteensä kuusi maalia ja mies johtaakin Liigan maalipörssiä.

Embed from Getty Images

TPS:n erikoistilannepelaaminen on ollut alkukaudesta todella hyvällä tasolla. Joukkueen ylivoima on ollut SM-liigan parhaimmistoa, mutta alivoimapelaaminen on toiminut joukkueella vieläkin paremmin. Siinä missä moni joukkue on alkukaudesta vielä tuskaillut alivoimansa kanssa on TPS alivoimapelaaminen ollut todella kovalla tasolla. Turkulaisten alivoima on prosenteissa yli 93, kun seuraavaksi paras alivoima on HPK:lla, joka on yhdeksän prosenttia TPS heikompaa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.