Scroll Top

Bandyliiga – Veiterä ja Akilles kohtaavat huippukamppailussa, lue ottelun ennakko

Jääpallon Bandyliigassa on tänään todellinen herkkupala tarjolla, kun Lappeenrannan Veiterä ja Porvoon Akilles ottavat toisistaan mittaa sarjan kärkikamppailussa. Runkosarjan voitto ratkesi harmillisesti jo eilen, kun Akilles hävisi yllättäen kotonaan WP-35 tylysti maalein 6-1, mutta tämän päivän ottelulla voidaan hakea silti asetelmia kevään välieriä ja tai jopa finaalia silmällä pitäen.Joukkueet ovat kohdanneet tämän kauden runkosarjassa jo kertaalleen ja tuolloin Veiterä haki selvän 9-5 vierasvoiton, joten Akilleksella olisi tänään revanssin paikka. Toki Akilles voitti Veiterän Suomen Cupin finaalissa, joten puntit ovat sikäli tasan.

Ennakkoasetelmat päivän otteluun

Veiterä

Veiterä on ollut tällä kaudella odotetun vahva ja joukkue onkin varmistanut jo runkosarjan voiton vaikka, sillä onkin vielä kaksi ottelua pelaamatta. Joukkue voisi antaa tänään avainpelaajille huilia, mutta sitä tuskin kärkiottelussa nähdään.

Veiterä lähtee otteluun selvänä suosikkina, vaikka päivän vastustaja Akilles onkin parantanut otteitaan viime viikkoina. Veiterän materiaali on todella laaja ja erityisesti Hauskan veljestrio näyttelee todella isoa roolia joukkueessa. Keskikentällä pelaava Tomi Hauska on ollut viime otteluissa todella kovalla pelipäällä ja mies on noussut taisteluun pistepörssin voitosta. Hauskan panos pelinrakentelussa on todella suuri, josta kertoo Bandyliigan syöttöpörssin suvereeni johto 32 syötöllä. Maalinteosta vastaa pitkälti Tero Liimatainen (24 maalia) sekä kokenut Janne Hauska (19 maalia), myös kesken kauden tullut venäläispelaaja Aleksei Vorobev on noussut joukkueessa hyvin esille ja mies onkin tehnyt 8 ottelussa jo 10 maalia.

Kuva Pekka Huovila, Eetu Peuhkuri on Veiterän tehopelaaja ennen välieräotteluja

Vaikka Veiterä tunnetaan vahvasta pallollisesta pelaamisestaan hyökkäyssuuntaan on joukkue myös todella vahva puolustuspelaamisessa, josta kertoo sarjan pienin päästettyjen maalien määrä 2,9 maalia ottelua kohden, joka on jääpallossa todella pieni lukema. Puolustuksen tärkeimmät pelaajat ovat Emil Segerman ja Christian Laibert. Myös Antti-Juuso Ropo on puolustuspelin kannalta todella tärkeä pelaaja. Puolustus onkin toiminut viime aikoina hyvin, sillä joukkue päästänyt viidessä viime pelissä vain kertaalleen enemmän kun kaksi maalia, joten tänään ei tule Akilleksella olemaan helppoa maalinteon suhteen.

Kuva: Pekka Huovila

 

Akilles

Akilles lähtee tämän päivän otteluun eilinen yllätystappio niskassaan, mutta perjantain ottelusta ei silti pidä vetää liian suuria johtopäätöksiä, koska tiistaina joukkue haki todella hienon voiton Kamppareiden vieraana. Akilleksen pelaaminen on viime viikkoina parantanut pitkälti kokeneen Sami Laakkosen paluun myötä, jonka rooli erityisesti maalinteossa on todella iso.

Pitää toki muistaa, että mikäli Akilles haluaa keväällä voittaa seurahistorian ensimmäisen mestaruuden on joukkueen peliesityksiin löydyttävä paljon enemmän tasaisuutta. Akilles pystyy hyvänä päivänä kaatamaan kenet tahansa, josta hyvänä esimerkkinä Veiterän voittaminen Suomen Cupin finaalissa, mutta liian usein tällä kaudella joukkue on sitten sukeltanut sarjassa heikompia joukkueita vastaan kuten eilen nähtiin.

Kuva: Pekka Huovila
Casper Hänninen

Hyökkäyspeli on toiminut Akilleksella todella hyvin ja se onkin tehnyt runkosarjassa toiseksi eniten maaleja heti Veiterän jälkeen. Eniten maaleja on tehnyt Andreas Flinck, joka on osunut runkosarjassa jo 22 kertaa. Isossa roolissa on ollut myös  21 -vuotias Rasmus Kettunen, joka tehnyt tällä kaudella jo 18 maalia. Myös kokenut Ville-Veikko Angeria on ollut tällä kaudella pelipäällä ja mies on tehnyt runkosarjassa 15 maalia ja antanut 15 syöttöä.

Vaikka hyökkäyspeli onkin toiminut niin puolustuspelissä riittää vielä parannettavaa. Akilles on päästänyt kärkipään joukkueista selvästi eniten maaleja. Porvoolaiset ovat päästäneet 71 maalia, JPS 67 maalia, mutta esimerkiksi Kampparit (52 maalia) ja Veiterä (47 maalia) ovat päästäneet selvästi vähemmän maaleja, joten tänään joukkueen on suoriuduttava todella hyvin kentän molemmissa päissä, jotta se voitosta edes haaveilla.

Iso taistelu käydään myös tolppien välissä, kun Akilleksen Olli Lappalainen ja Veiterän Topi Peuhkuri ottavat mittaa toisistaan. Molemmat ovat taidoiltaan maajoukkuetason maalivahteja ja ovat myös Bandyliigan aivan eliittiä, joten mielenkiintoista nähdä ottaako jompikumpi toisesta niskalenkkiä kevään ratkaisupelejä ajatellen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.