Jääpallo – Veiterä ja Kampparit ottivat toiset kiinnitykset finaalipaikkaan

Jääpallon Bandyliigassa pelattiin tänään toiset välieräottelut. Päivän ensimmäisessä ottelussa Porvoon Akille lähti tasoittamaan otteluvoittoja Lappeenrannan Veiterää vastaan. Akilles on tyypillisesti kova kotijoukkue, mutta tällä hetkellä Veiterä tuntuu olevan todella kova lyönnissä pelasi joukkue sitten kotona tai vieraissa. Akilleksen haaveet voitosta haihtuivat aika nopeasti, kun tulostaululla oli ensimmäisen jakson puolivälissä jo 3-0 lukemat Veiterän hyväksi. Kotijoukkue pääsi kuittaamaan Veiterän kolmannen maalin jälkeen ja kavensi heti perään tilanteeksi 1-3.  Molemmilla joukkueilla oli vielä omat paikkansa avaus nelivitosen aikana, mutta tauolle mentiin 1-3 numeroissa.

Kotijoukkue tuli tauolta latautuneena ja pääsi kaventantaan lukemat jo 2-3, kun  Veiterän Janne Hauska istui jäähyllä. Kotijoukkueen kavennusmaali ja hyvä kiri jäi tosin lyhyeksi, koska jäähyllä päässyt Janne Hauska paikkasi niin sanotun erheensä tekemällä 4-2 johtomaalin veljensä Tomin syötöstä vain kaksi minuuttia kotijoukkueen kavennusmaalista. Tästä ei enää kotijoukkue toipunut vaan lappeenrantalaiset  paukuttivat vielä neljä maalia lisää ottelun kuluessa ja lopulta, kun tuomari vihelsi pelin päättyneeksi oli taululla murskaavat lukemat 8.2 Veiterän hyväksi.

Voittaja joukkueesta on vaikea nimetä ottelun parasta pelaajaa, koska materiaali on laaja, jonka lisäksi maalintekjät sekä tehojen vastuu jakautui aika tasaisesti. Ehkä Janne Hauska oli kentän tärkein pelaaja tehden kaksi maalia ja molemmat maalit tulivat todella tärkeisiin paikkoihin.

Porvoon Akilles on nyt todella vaikean tehtävän edessä, koska joukkueen pitäisi voittaa kaikki loput välieräpelit ja kaksi niistä vielä vieraissa. Kaikki on aina urheilussa mahdollista, mutta kyllä tämä pari alkaa olla taputeltu ellei Veiterä sorru ylimielisyyteen johon on vaikea uskoa. Tämän kauden Veiterää, kun on seurannut niin tuntuu aika vaikealta nähdä, että joukkue häviäisi kolme ottelua putkeen

Kuva Pekka Huovila, Eetu Peuhkuri on Veiterän tehopelaaja ennen välieräotteluja

Päivän toisesta välierässä ei draamaa puuttunut. JPS karkasi heti ottelun alussa 2-0 johtoon Nikulan ja Nevalaisen maaleilla, mutta kotijoukkue Kampparit nousi vielä avausjakson aikana 4-2 johtoon, joissa lukemissa mentiin myös erätauolle.

Toisen puoliajan alussa näytti olevan jo ratkaisun makua, kun kotijoukkueen Kalle Lempinen vei Kampparit jo 5-2 johtoon. Tämän jälkeen alkoi kuitenkin vieraiden näytös JPS latoi viisi maalia putkeen, josta Niko Herranen ja Anssi Hänninen tekivät kaksi maalia mieheen ja JPS johti ottelua kuusi minuuttia ennen loppua maalein 7-5. Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut vaan taisteli itsensä vielä kerran tasoihin. Ensiksi Kalle Lempinen kavensi tilanteeksi 6-7 ja heti perään Artem Shekhovtsov tasoitti pelin 7-7, kun peliaikaa oli noin kaksi minuuttia jäljellä. Näissä lukemissa mentiin myös jatkoajalle.

Jatkoajan ensimmäinen kymppi ei tuonut vielä ratkaisua, mutta 101 minuuttia, kun oli pelattu kotijoukkueen Santeri Laitinen ratkaisi pelin Kamppareille, joka otti samalla toisen kiinnityksen finaalipaikkaan, joka lisäää jyväskyläläisten tuskaaa entisestään. ta