Scroll Top

Lentopallomaajoukkueen tärkeät MM-karsinnat alkavat tänään

Suomen miesten lentopallomaajoukkueella on tällä viikolla edessä ehkä, jopa vuoden tärkein turnaus, kun joukkue pelaa MM-karsintoja Tsekeissä. Edessä on tiukka viiden päivän rypistys, joka alkaa keskiviikkona ja päättyy sunnuntaina. Suomen kanssa samassa karsintalohkossa pelaa isäntä Tshekki sekä Espanja, Ruotsi ,Pohjois-Irlanti ja Kypros. Lohkon voittaja pääsee suoraan 2018 pelattaviin MM-kisoihin ja kakkonen etenee heinäkuun kovaan jatkokarsintaan. Suomen olisi hyvä ottaa kisapaikka suoraan, koska jatkokarsintoihin on tulossa todella kovia maita kuten esimerkiksi Saksa tai Euroopan mestari Ranska. Lisäksi jatkokarsinnoissa vain voittaja etenee MM-kisoihin, joten paikka olisi helpompi ottaa tämän viikon karsinnoissa.

Embed from Getty Images

Suomi lähtee tämän viikon turnaukseen ennakkosuosikkina, mutta suurimmat haastajat ovat turnausisäntä Tshekki sekä 2007 Euroopan mestari Espanja. Kypros sekä Pohjois-Irlanti pitäisi olla helppoa kauraa, mutta nekin pelit pitää ottaa tosissaan. Ruotsi näytti Suomelle jo EM-karsinnoissa, että se pystyy hyvänä päivänä haastamaan Suomen voitosta, joten länsinaapuria ei pidä aliarvioida.

Suomen urakka alkaa huomenna Kyprosta vastaan ja jatkuu torstaina Pohjois-Irlanti ottelulla. Näissä kahdessa ottelussa Tuomas Sammelvuon johtama joukkue voi ajaa peliään hyvin sisään ennen perjantain Ruotsi ottelua. Viikonloppuna on luvassa tärkeimmät ja isoimmat ottelut, kun lauantaina kohdataan Espanja ja sunnuntain päätöspelissä vastaan tulee kisaisäntä Tshekki. Ensimmäiset kolme ottelua olisi hyvä selvittää ilman pistemenetyksiä, jotta Espanjaa ja Tshekkiä vastaan voidaan lähteä hyvästä tilanteesta. Onkin hyvin todennäköistä, että MM-kisapaikka ratkaistaan Suomen ja Tshekin välillä sunnuntaina pelattavassa lohkon päätös kamppailussa.

Embed from Getty Images

Suomen  MM-karsintaohjelma

Ke 24.5 Suomi vs Kypros klo 16.00

To 25.5 Suomi vs Pohjois-Irlanti klo 16.00

Pe 26.5 Suomi vs Ruotsi  klo 16.00

La 27.5 Suomi vs Espanja klo 21.00

Su 28.5 Suomi vs Tshekki klo 21.00

Yle tarjoaa karsinnoista kattavasti ohjelmaa omilla kanavillaan. Kolme ensimmäistä ottelua on kuunneltavissa Yle Puheen kautta tai katsottavissa Yle Areenasta. Viikonloppuna Yle tarjoaa suorat tv -lähetykset niin lauantain Espanja ottelusta kuin sunnuntain päätösottelusta Tshekkejä vastaan.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.