Tennis: Tapahtumarikas päivä Ranskassa

Gamblers tennis 9

Keskiviikkona pelattiin miesten kaavion alapuolen toisen kierroksen ottelut. Yllätyksiltä ei vältytty tänäänkään Ranskassa.

Päivänä kovimmista yllätyksistä vastasivat herrat Teymuraz Gabashvili ja Andrej Martin. Gabashvili pudotti maailmanlistan sijalla 21 maijailevan Benoit Pairen 3-1. Andrej Martin otti puolestaan uransa toisen voiton Grand Slam- turnauksessa kaatamalla Lucas Pouillen tylysti 3-0. Pouillen ranking on 31 kun slovakialainen Martin majailee vasta sijalla 133.

Kärkinimistä Stanislas Wawrinka selvitti toisen kierroksen ottelunsa reilussa kahdessa tunnissa kun japanilainen Taro Daniel kaatui suoraan 3-0 sveitsiläisen käsittelyssä. Andy Murray puolestaan oli jälleen vaikeuksissa. Tällä kertaa ranskalainen Mathias Bourgue pakotti Murrayn vääntämään täydet viisi erää. Bourgue otti monipuolisella pelillä jo 2-1 johdon ottelussa ennen kuin Murray nosti tasoaan ja alkoi dominoida palloralleja. Ranskalaisyleisön harmiksi Murray voitti viidennen ja ratkaisevan erän lopulta 6-3.

Pommikoneet John Isner, Milos Raonic ja Ivo Karlovic jatkavat myös urakkaansa Ranskassa kolmannella kierroksella. Isner kaatoi Kyle Edmundin suoraan 3-0 ja Raonic Adrian Mannarinon niin ikään suoraan 3-0. Karlovic sen sijaan joutui rehkimään voittonsa eteen toden teolla. Australialainen Jordan Thompson ja Karlovic väänsivät hurjan neljän ja puolen tunnin ottelun, jonka viimeinen erä kääntyi lopulta kroatialaisen eduksi 12-10.

Päivän kovimmasta comebackista vastasi ranskalaisyleisön riemuksi Gilles Simon. Simon nousi aina voittoon asti Guido Pellaa vastaan oltuaan häviöllä ottelua jo erin 2-0. Hurjaa taistelutahtoa osoittanut Simon vei viidennen erän nimiinsä 6-4. Ottelu kesti peräti 4 tuntia ja 37 minuuttia.

Suomen Henri Kontinen eteni parinsa John Peersin kanssa jatkoon ensimmäisen kierroksen ottelustaan. Kontinen/Peers parivaljakko kukisti espanjalaiset Nicolas Almagron ja Guillermo Garcia-Lopezin tiukkojen vaiheiden jälkeen 6-7, 6-4, 7-6. Toisella kierrosella Kontinen ja Peers kohtaavat Marcus Daniellin ja Brian Bakerin.