ATP Barcelona- Välierät

Gamblers tennis 9

Barcelonassa ATP- 500 turnaus on edennyt välierävaiheseen asti. Mukana on tuttuja nimiä, mutta myös yksi yllättäjä! Ensimmäinen välierä pelataan Suomen aikaa noin klo. 14:00 ja toinen noin klo. 17:00
Andy Murray- Dominic Thiem

Hieman tukkoisesti massakautensa avannut ykkössijoitettu Andy Murray saa vastaansa Itävallan Dominic Thiemin. Varsinkin massalla aina vaarallinen Thiem ei lupaa helppoa tietä finaaliin Murraylle. Kaksikko on kohdannut toisensa kahdesti ja Murray ollut molemmilla kerroilla vahvempi, tosin kumpikaan kohtaamista ei ollut massalla.

Murray oli vaikeuksissa edellisellä kierroksella ottelussaan Albert Ramos-Vinolasia vastaan, jolle mies muuten hävisi Monte- Carlossa. Murray selviytyä kuitenkin lopulta kolmen tunnin taistelun jälkeen voittajana välieriin. Toisella kierroksella maailmanlistan ykkönen sai luovutuksen Bernard Tomicilta ja kolmannella kierroksella kaatui niin ikään espanjalainen Feliciano Lopez puhtaasti 2-0.

Thiem puolestaan on edennyt vakuuttavasti Barcelonassa. Kyle Edmund, Daniel Evans ja Yuichi Sugita ovat kaatuneet kaikki puhtaasti 2-0. Rehellisyyden nimissä Thiem ei ole kuitenkaan joutunut vielä todelliseen testiin, vaan välieräpaikka on tullut varsin helpolla.

Itse ottelusta uskon tulevan tiukka. Luotan kuitenkin Murrayn hoitavan homman. Eilinen voitto Murraylle antoi varmasti taas lisää itseluottamusta myös massatennistä ajatellen. Murray finaaliin odottelemaan Rafael Nadalia.

Rafael Nadal- Horacio Zeballos

Turnauksen suurin yllättäjä Horacio Zeballos saa vastaansa turnauksen suurimman suosikin Rafael Nadalin. Hienosti läpi turnauksen pelannut Zeballos on kyllä nyt tekemättömän paikan edessä. Pista Rafa Nadal nimeä kantavalla stadionilla ei ole ottelussa kuin yksi mahdollinen voittaja, Rafael Nadal. Kaksikko on kohdannut toisensa kaksi kertaa ja molemmat vieläpä massalla. Näistä otteluista voitot menevät hieman yllättäen tasan 1-1, kun vuonna 2013 Zeballos kaatoi Nadalin Vina Del Marin turnauksen finaalissa 2-1!

Nadal on jatkanut Barcelonassa siitä mihin Monte-Carlossa jäi ja paukuttanut taululle vain 2-0 voittoja. Matkalla välieriin ovat kaatuneet Rogerio Dutra-Silva, Kevin Anderson ja Hyeon Chung. Argentiinalainen Zeballos on puolestaan kaatanut kovia nimiä, Santiago Giraldo, Joao Sousa, Benoit Paire ja Karen Khachanov saivat kaikki tuntea kokeneen argentiinalaisen massavireen! 32-vuotias Zeballos on ollut jokaisessa ottelussaan altavastaajan asemassa, mutta silti mies on edennyt välieriin asti.

Rafael Nadal on äitynyt taas niin kovaan massavireeseen että valitettavasti tästä ottelusta on lupa odottaa vain yksipuolista tulitusta. Toki Zeballosin itseluottamus on varmasti tapissaan komeiden voittojen jälkeen ja mikäli mies saa hyvän startin otteluun, voi hän pitää Nadalia tiukoilla. En kuitenkaan näe muita mahdollisia lopputuloksia kuin sen että Rafael Nadal pelaa huomenna turnauksen voitosta.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.