Scroll Top

Veikkausliiga- PS Kemi kohtaa Kuopion Palloseuran

Veikkausliigassa pelataan lauantaina yksi ottelu, kun viime aikoina tappiokierteeseen ajautunut PS Kemi kohtaa kotikentällään tiukasti mitaleista taistelevan Kuopion Palloseuran. Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kertaalleen ja toukokuussa KuPS otti tyylipuhtaan 2-0 kotivoiton.

Ennakkoasetelmat

Sarjanousija PS Kemi aloitti kauden ennakkoluulottomasti ja joukkue oli pitkään sarjan kärkikastissa. Huippuhetki oli, kun joukkue voitti toukokuussa HJK:n 1-0. Tämän jälkeen on vettä virrannut Kemijoessa urakalla ja joukkue on tällä hetkellä pienessä kriisissä. Kemi on tällä hetkellä viiden ottelun tappioputkessa ja edellinen voitto on reilun kuukauden takaa FC Lahtea vastaan.

PS Kemi on vaikeassa tilanteessa ja joukkue on tippunut sarjassa jo sijalla yhdeksän. Toki eroa takana tuleviin on vielä kuusi pistettä, mutta voitto tulisi henkisesti tärkeään paikkaa. Kemi saa otteluun kaksi tärkeää pelaajaa, kun kokenut Tuomo Könönen ja keskikentän moottori Ryan Gilligan vapautuvat pelikielloistaan. Puolustuspelin olisi syytä toimia viime otteluita paremmin, koska joukkue on päästänyt neljässä edellisessä ottelussa yhteensä seitsemän maalia. Billy Ions on joukkueelle kaikki kaikessa hyökkäyspelin osalta, mutta myös muilta kaivataan tehoja.

Kärkipelaaja Christian Eissele on ollut tällä kaudella suuri pettymys ja miehen maalitili on vielä avaamatta Veikkausliigassa. Hyökkäystehoja lisätäkseen PS Kemi tiedotti torstaina hankkineensa kamerunilaishyökkääjä Christian Pougan 2 -vuotisella sopimuksella. Kemi on pelannut viime otteluissa 4-5-1 taktiikalla luottaen vahvaan keskikenttään. Mikäli vaan puolustuspaketti on kunnossa ja keskikenttä Ryan Gilliganin ja Kabyn johdolla toimii on pisteitä otettavissa lauantain ottelusta.

 

KuPS:n alkukausi oli kammottava viidestä ensimmäisestä pelistä oli saaliina vain yksi voitto. Tämän jälkeen Marko Rajamäen suojatit ovat parantaneet rutkasti otteitaan ja joukkue keikkuu sarjassa jo neljäntenä. Puolustus on ollut kuopiolaisten ehdoton vahvuus koko kauden ajan ja sen huomaa myös tuloksista. KuPS on hävinnyt yhdestätoista viime ottelusta vain yhden ja sekin tuli kesäkuun alkupuolella Ilveksen vieraana. Vaikka KuPS:n esitykset ovatkin olleet vahvoja on joukkueen vieraspelaamisessa parannettavaa. KuPS on tehnyt kolmessa edellisessä vierasottelussa vain yhden maalin eikä pelaaminen muutenkaan ole ollut yhtä hyvää kuin kotona Kuopiossa.

Puolustuksen ehdottomia johtohahmoja ovat topparikaksikko Azubuike Egwuekwe ja Babacar Diallo. Varsinkin täksi kaudeksi hankittu Egwuekwe on pelannut todella vahvaa kautta ja mies onkin onnistunut tekemään jo neljä maalia Veikkausliigassa. KuPS onkin kunnostautunut tällä kaudella varsinkin erikoistilanteissa ja tehnyt niistä todella paljon maaleja. Vahvan puolustuksen lisäksi KuPS:n keskikenttä ja hyökkäys on hyvin tasapainossa vaikka parannettavaa silläkin osa-alueella vielä on. Keskikentän kapellimestarina toimii Petteri Pennanen, joka on ollut hyvässä iskussa vaikeiden loukkaantumisten jälkeen. Kärjessä pelaa yksi Veikkausliigan kovimmista hyökkääjistä nigerialainen Gbolahan Salami. Salami on osunut Veikkausliigassa kuudesti ja teki myös joukkueen voittomaalin edellisessä HIFK ottelussa. Mielenkiintoista seurata kumpi on lauantain ottelussa kentän kuningas PS Kemin Billy Ions vai KuPS:n Gbolahan Salami. Molemmat ovat todella isossa roolissa, kun voitosta lauantaina pelataan.

Embed from Getty Images

Päivän nostot Zeljko Savic PS Kemi

Serbipuolustaja Zeljko Savic pelaa nyt kolmatta kauttaan Suomessa. Kaksi edellistä kautta mies pelasi SJK:n riveissä ja siirtyi täksi kaudeksi PS Kemin riveihin. Savic onkin ollut nousijajoukkueen kantavia voimia koko kauden pelannut jokaisessa ottelussa täydet minuutit. PS Kemin puolustus tarvitsee Savicin huippuotteita myös lauantaina mikäli se mielii pisteistä taistella.

Päivän nostot Azubuike Ekwuekwe KuPS

Nigerian maajoukkueessakin pelannut Azubuike Ekwuekwe siirtyi täksi kaudeksi Kuopioon. Isokokoinen Ekwuekwe onkin ollut puolustuksen ehdoton johtohahmo ja todella iso vahvistus kuopiolaisten alakertaan. Vahvan fysikkansa ja kokonsa ansiosta Ekwuekwe on todella hyvä erikoistilanteissa niin puolustus kuin hyökkäyspäässä. Nigerialainen onkin tehnyt jo neljä maalia KuPS:lle mikä on puolustajalle todella kova lukema tässä vaiheessa kautta. Siivittääkö Ekwuekwe KuPS:n voittoon myös Kemissä selviää lauantain ottelussa.

Related Posts

Comments (1)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.