Scroll Top

Jalkapallo – KuPS jatkaa tänään urakkaansa Eurooppa-liigan karsinnoissa, lue tärkeän ottelun ennakko

Kuopion Palloseura jatkaa tänään urakkaansa Eurooppa-liigan karsinnoissa. Joukkue kohtaa kotonaan toisessa osaottelussa puolalaisen suurseuran Legia Varsovan. KuPS hävisi avauskohtaamisen Varsovassa maalein 1-0, mutta joukkueella on silti kohtalaisen hyvät mahdollisuudet edetä otteluparista jatkoon siitäkin huolimatta, että se lähtee tämän iltaiseen otteluun altavastaajana ainakin paperilla.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

KuPS

Euro-otteluiden takia KuPS painii pienessä otteluruuhkassa ja tänään käytävä kamppailu on joukkueelle jo neljäs matsi kahteestoista päivään. Siihen päälle, kun lisätään matkustaminen on rasitusta tullut pelaajille kiitettävästi. Sunnuntaina joukkue hävisi Veikkausliigassa KPV:lle, mutta tuossa kamppailussa KuPS kierrätti muutamia pelaajia ja esimerkiksi puolustuksessa oli runsaasti muutoksia, jotta avainpelaajat saisivat levätä.

Embed from Getty Images

Vaikka sunnuntaina joukkue kärsi tappion on kuopiolaiset suorittaneet viime kuukaudet hyvällä tasolle sekä tuloksellisesti että pelillisesti. Tänään KuPS joutuu pelaamaan rohkeammin kuin vieraissa, mutta mitään yltiöpäistä hyökkäämistä joukkue tuskin tulee alussa harrastamaan, koska suurin virhe olisi liiallinen malttamattomuus. Mikäli KuPS jaksaa pelata maltilla on joukkueella mahdollisuus horjuttaa Legiaa. Koska KuPS:lle riittää jatkoajalle pääsyyn 1-0 ja suoraan jatkopaikkaan 2-0 kotivoitto, ei joukkueella ole voittomaalin tekemiseen hirveää kiirettä.

KuPS:n työmyyrä Ville Saxman kertoi mietteitään tulevasta ottelusta, tärkeän kamppailun aattona.

–  Vähän pitää olla rohkeutta lisää, mutta yhtään maalia emme voi päästää. Meidän täytyy pitää palloa enemmän. Kotiyleisön edessä aiomme pelata täysillä – joukkueen tavoite on mennä jatkoon, Saxman kertoi Yle Urheilun haastattelussa.

Saxman myös sanoi, että euro-ottelun alla on havaittavissa yleistä pöhinää. Tämä on iso peli sekä pelaajille, seuralle että faneille Saxman.linjasi.

Embed from Getty Images

 

Legia

Legia oli avausottelun ensimmäisellä puoliajalla selvästi parempi joukkue ja se tekikin ottelussa ansaitusti johtomaalin. Mitä pidemmälle avauskamppailu eteni, sitä tasaisemmaksi otteet kentällä muuttuivat. Legian kannalta tärkeintä oli, että joukkue sai raavittua tärkeän kotivoiton ilman, että KuPS sai tehtyä tärkeää vierasmaalia.

Embed from Getty Images

Toki varsovalaisten johto ei ole mikään järin suuri, mutta se antaa kuitenkin joukkueelle pienen selkänojan tämän illan otteluun lähdettäessä. Legia lähtee varmasti puolustuksen kautta, mutta joukkue yrittää varmasti saada tehtyä todella tärkeän vierasmaalin, joka takaisi joukkueelle jatkopaikan jos se esimerkiksi sattuisi häviämään niukasti.  Itseluottamus joukkueen sisällä on varmasti hyvä, sillä Legia otti KuPS voiton jatkoksi myös pisteet Puolan liigan kamppailusta, kun se voitti Koronan vieraissa maalein 2-1.

Legian pelaajista esiin pitää nostaa muutamia nimiä. Hyökkäyspäässä isossa roolissa on  Michal Papadopoulos, joka nimestään huolimatta on tshekkiläinen eikä kreikkalainen. Mies ei ole viime aikoina mitenkään hirveästi tehnyt maaleja, mutta v-lopun ottelussa mies osui Koronaa vastaan, joka varmasti nostaa hyökkääjän itseluottamusta. Keskikentältä löytyy myös laatua ja kaksikko Arvydas Novikovas ja Carlitos Lopez kantaa isoa roolia joukkueessa. Lopes on todella aktiivinen ja alati vaarallinen erityisesti hyökkäyssuuntaan, josta kertoo viime vuosien todella kovat maalimäärät Puolan liigassa. Myös Liettuan maajoukkuepelaaja Arvydas Novikovas on esittänyt viime aikoina hyviä otteita ja  hän on enemmän kokonaisvaltainen pelaaja molempiin suuntiin kenttää, mutta pystyy tarvittaessa myös maalintekoon, josta osoituksena osuma viime v-lopun liigaottelussa.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.