Jalkapallon EM-kisat- Ranska päätti Islannin EM-kisat

og-default

Jalkapallon EM-kisoissa päättyi pienen ja sympaattisen Islannin kisaurakka, kun Ranska möyhensi joukkueen murskalukemin 5-2. Kisaisäntä Ranska jatkaa näin ollen välieriin, jossa se kohtaa Saksan.

Ranska ei antanut mitään mahdollisuuksia puolivälieräottelussa Islantia vastaan. Ranskan otti pelin hallinnan heti kamppailun alussa ja siirtyi nopeasti johtoon, kun ottelua oli pelattu 12 minuuttia. Olivier Giroud sai loistavan syötön Blaise Matuidilta. Giroud karkasi Islannin puolustukselta ja laukoi napakasti pallon maaliin ja Ranska siirtyi 1-0 johtoon. Tästä ehti kulua vain kahdeksan minuuttia, kun Ranskan siirtyi jo kahden maalin johtoon. Paul Pogba puski Antoine Griezmannin antaman kulmapotkun kauniisti Islannin maaliin.

Ranskan hallinta jatkui ja Islannin tekopaikat olivat todella vähissä avaus puoliajalla. Aivan puoliajan lopussa Ranska iski vielä kahdesti. Ensiksi Dimitri Payet laukoi rangaistusalueen rajalta nätisti vasempaan alakulmaan ja Ranskan siirtyi 3-0 johtoon ja vain minuutti edellisestä Antoine Griezmann teki läpiajon päätteeksi lukemat neljään nollaan.

Islanti teki tauolla kaksi vaihtoa ja saikin kavennuksen aikaiseksi, kun ottelua oli 56 minuuttia takana. Gylfi Sigurdsson laittoi keskityksen maalille ja Kolbeinn Sigborsson viimeisteli Islannin kavennus maalin. Kauaa ei Islannin ilo kestänyt vaan pari minuuttia myöhemmin Olivier Giroud teki illan toisen maalinsa ja Ranska siirtyi jälleen neljän maalin johtoon. Ottelun loppupuoli oli enemmän tai vähemmän pelailua. Islanti kaunisteli vielä lukemia kuusi minuuttia ennen loppua, kun Birkir Bjarnason puski Skulasonin keskityksestä päätöslukemiksi 2-5.

Ranska jatkoi hienolla esityksellä välieriin, jossa vastaan tulee Saksa. Toisessa välierässä kohtaavat yllättäjä Wales sekä Portugali. Finaali pelataan puolestaan sunnuntaina.

Islanti jätti tappiosta huolimatta todella iloisen ja positiivisen kuvan itsestään ja joukkue voi olla todella tyytyväinen kisoihinsa.