Scroll Top

Valioliiga ennakko – Jatkuuko Arsenalin nousujohteinen alkukausi?? – Jatkaako Burnley yllätyksiä ??

Gamblers valioliiga

Englannin Valioliigassa on sunnuntain ohjelmassa kolmen ottelun kierros. Päivä alkaa Arsenalin ja nousijajoukkue Brightonin kohtaamisella ja päättyy Newcastlen ja Liverpoolin väliseen mittelöön. Välissä pelataan heikosti kautensa aloittaneen Evertonin ja yllättäjä joukkue Burnleyn välinen kamppailu.

Jatkuuko Arsenalin nousujohteinen alkukausi ??

Arsenal aloitti kautensa heikosti, mutta joukkue on parantunut otteitaan viime viikkoina. Torstaina lontoolaiset hakivat Eurooppa-liigassa vakuuttavan 4-2 voiton BATE Borisovin vieraana ja joukkueen hyökkäyspeli on toiminut muutenkin viime otteluissa mukavasti. Theo Walcott oli torstaina pelipäällä tehden 2 maalia BATE:n verkkoon, joten jännä nähdä jatkuuko miehen vire myös tämän päivän ottelussa.

Embed from Getty Images

Nousijajoukkue Brighton aloitti valioliigataipaleensa kahdella tappiolla, mutta neljästä viime viime pelistä joukkue on hävinnyt vain yhden. Edellisessä ottelussa se voitti kotonaan Newcastlen maalein 1-0. Vieraissa Brighton ei ole onnistunut saamaan vielä voittoa, joten tänään joukkue lähtee hakemaan isoa yllätystä ja samalla kauden ensimmäistä vierasvoittoa.

Alkaako Evertonin nousu ??

Evertonin kauden aloitus on ollut hankala ja joukkue on sarjassa vasta sijalla 16. Kuudesta ensimmäisestä ottelustaan joukkue on voittanut vasta kaksi, mutta pitää muistaa, että Evertonin ohjelma alkukauteen on ollut todella kova. Joukkue on kohdannut kuuden ensimmäisen pelin aikana kaikki top 4 joukkueet, joten siihen nähden joukkueen suorittaminen on ollut vähintäänkin kelvollinen. Edellisessä valioliigaottelussa joukkue voitti Bournemouthin kotonaan maalein 2-1, joten mielenkiintoista seurata jatkuuko hyvä vire myös tänään.

Embed from Getty Images

Burnley on ollut yksi alkukauden suuria yllättäjiä ja joukkue on hävinnyt kuudesta pelaamastaan ottelustaan vain yhden ja se on tällä hetkellä sarjassa sijalla yhdeksän. Vieraissa joukkue ei ole hävinnyt vielä peliäkään ja erityisesti voitto Chelsean vieraana heti kauden alussa oli todellinen jymypaukku. Joukkueen hyökkäyspelaaminen on ollut alkukaudesta vielä nihkeää, mutta vastapainoksi puolustus on toiminut todella hyvin ja pitkälti hyvän puolustuksen ansiosta joukkue on ottanut kovalla prosentilla pisteitä. Mikäli joukkue pystyy tänään kaatamaan Evertonin nousee se samalla hyvin lähelle viiden kärkeä.

Embed from Getty Images

Jatkuuko Newcastlen hyvä vire – miten kestää Liverpoolin puolustus ??

Newcastle aloitti kauden surkeasti, mutta neljästä viime pelistä se on napsinut kolme voittoa ja noussut sarjassa jo top kymppiin. Joukkueen hyökkäyspeli ei vielä toimi toivotulla tavalla, mutta vahvan puolustuspelin ansiosta joukkue on ottanut tarvittavia voittoja. Newcastle on ollut viime kierroksilla todella vahva kotonaan ja alla on kaksi peräkkäistä kotivoittoa maalierolla 5-1. Tänään joukkue punnitaan oikein kunnolla, kun vastaan tulee yksi isoista eli Liverpool.

Embed from Getty Images

Liverpoolin alkukausi on ollut vähän hakemista eikä vähiten puolustuspelin ansiosta. Joukkueen hyökkäys tekee kyllä kiitettävästi maaleja, mutta puolustus on päästänyt kuudessa ensimmäisessä ottelussa jo 11 maalia. Varsinkin vieraskentällä peli on ollut hakusessa vaikka joukkue edellisessä vierasmatsissa voittikin Leicesterin. Liverpool ei ole kolmessa pelaamassaan vierasottelussa pitänyt vielä kertaakaan maaliaan puhtaana ja yhteensä se on päästänyt niissä käsittämättömät 10 maalia. Tulisiko tänään kauden ensimmäinen nollapeli vieraissa, no siihen saadaan vastaus sunnuntai-illan aikana.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.