Scroll Top

Suomen koripallonuorten huippupelaajiin lukeutunut Anton Odabasi lopettaa uransa vain 23-vuotiaana

Suomen nuorten koripallomaajoukkueiden huippupelaajiin lukeutunut ja Susijengissä MM-karsintoja pelannut Anton Odabasi on päättänyt lopettaa koripallouransa vain 23 -vuotiaana. Odabasi perustelee lopettamispäätöstään henkilökohtaisilla syillä. 

206 senttinen peluri vietti viime kaudella välivuotta, mutta pelasi sitä ennen Turkin pääsarjassa Trabzonsporin joukkueessa. Viime kaudeksi Galatasaray tarjosi miehelle sopimusta, mutta hän päätti pitää kuitenkin välivuoden, jonka aikana lopettamispäätös pikkuhiljaa kypsyi. Turkin lisäksi hän pelasi myös Korisliigaa edustaen Helsinki Seagullsia ja Tapiolan Honkaa kaudet 2013-2015. Keväällä 2014 hänet valittiin Korisliigassa vuoden tulokkaaksi.

 Kuluneen vuoden aikana sain rauhassa pohtia asioita syvällisemmin ja koin, että kulkemani reitti ei kohdannut kaikilta osin arvomaailmani kanssa, Odabasi kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Odabasi mietti lopettamispäätöstään pitkään eikä ratkaisu ollut helppo.

 Kokemukset koripalloilijana ovat avartaneet katsomustani ja opettaneet asioita, joita uskon voivani hyödyntää myös tulevissa haasteissa. Koripallomatkani varrella olen saanut tärkeitä ystäviä, joiden kanssa olen löytänyt yhteisiä arvoja ja mielenkiinnon kohteita myös muilla elämänalueilla. Olen kiitollinen koripallolle kaikesta hän kertoi liiton julkaisemassa tiedotteessa.

Kesällä 2015 Odabasi palkittiin 20 -vuotiaiden B-divisioonan EM-kisojen arvokkaimpana pelaajana Suomen voittaessa turnauksessa kultaa. Kaksi vuotta myöhemmin, kesällä 2017, hän oli Suomen tehokkain piste- ja levypallopelaaja Taiwanissa pelatuissa universiadeissa. 

Susijengissä Odabasi pelasi vuosina 2017-2018 yhteensä seitsemän ottelua 1,7 pisteen keskiarvolla.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.