Scroll Top

Veikkausliiga – RoPS kohtaa ahdingossa olevan Interin

Sunnuntaina pelataan Veikkausliigassa neljän ottelun kierros. Tässä ennakossa pureudutaan Rovaniemellä pelattavaan RoPS vs Inter kamppailuun. Joukkueet ovat kuluvalla kaudella kohdanneet kerran toisensa ja silloin RoPS haki 2-1 vierasvoiton Turusta. Mielenkiintoista nähdä miten Rovaniemen yleisö ottaa vastaan viime kaudella RoPS.ssa pelanneen Faith Friday Obilorin,  joka siirtyi talvella kovan kohun saattelemana Interin riveihin.

 

Ennakkoasetelmat

Juha Malisen luotsaama RoPS on tällä hetkellä hyvässä vireessä. RoPS on sarjataulukossa sijalla seitsemän, mutta se on pelannut yhdestä kahteen ottelua muita vähemmän. Joukkueen peli kulkee niin kotimaan kentillä, kuin Euroopassakin. RoPS eteni torstaina jatkoon Eurooppa-liigan karsinnoissa ja itseluottamus joukkueen sisällä on varmasti huipussaan. RoPS on voittanut myös kaksi edellistä Veikkausliiga ottelua ja edellinen tappio on tullut toukokuun lopussa SJK:ta vastaan.

RoPS lähtee europeleistä huolimatta selvänä suosikkina tämän päivän otteluun. RoPS on pelannut pääosin 4-5-1 taktiikalla, mutta viime peli PS Kemiä vastaan mentiin poikkeuksellisesti 5-3-2 taktiikalla. Isossa roolissa tulee olemaan keskikentän moottorina toimiva Robert Taylor. Täksi kaudeksi RoPS:iin tullut Taylor on osoittautunut huippuhankinnaksi. Miehen laukausta on saatu ihastella jo monta kertaa tämän kauden otteluissa. Tärkeässä roolissa on myös puolustaja ja joukkueen kapteenina toimiva  Abdou Jammeh. Jammen johdolla puolustuslinja on toiminut hyvin, eikä omiin ole mennyt kuin yksi maali neljässä edellisessä ottelussa. Kokoonpanoon palaa myös pelikiellosta vapautuva Jean Fridolin Nganbe Nganbe.

RoPS:n peli on tällä hetkellä hyvin uomissaan ja varsinkin kotikentällä pallollinen peli on toiminut loistavasti yhdistettynä vahvaan prässiin. Vahva viiden miehen keskikenttä voi olla avainsana sunnuntain ottelussa. Europelien takia pieniä muutoksia voi olla kokoonpanossa, mutta tuskin mitään radikaaleja. Varmuudella kokoonpanosta puuttuu torstaina loukkaantunut Mika Mäkitalo.

Embed from Getty Images

 

Inter lähtee otteluun todella tukalasta tilanteesta. Joukkueella on alla kolme tappiota putkeen ja seitsemästä viime ottelusta Inter on hävinnyt kuusi. Maanantaina se hävisi kotonaan VPS:lle todella vaisun ja haluttoman näköisen ottelun jälkeen 2-0 lukemin. Joukkue on paperilla todella nimekäs, mutta joukkueen henkinen tila on tällä hetkellä sitä luokkaa, että ihmeitä pitää tapahtua, jotta peli-ilme muuttuisi parempaan. Pisteitä pitäisi tulla nopeasti muuten uhkaa putoaminen, jopa ykköseen. Job Dragtsman tilalle tullut Jami Wallenius ei ole saanut juuri mitään aikaan, joten voikin kysyä oliko mies oikea valinta joukkueen peräsimeen.

Sebastian Mannström pyörittää peliä keskikentällä ja kokoonpanoon palannut kokenut hyökkääjä Henri Lehtonen voivat olla se kaksikko mikä hinaa joukkueen pois putoamistaistelusta. Toppariparin Faith Friday Obilor ja Joni Aho pitää parantaa rutkasti otteitaan. Interin puolustus on päästänyt monessa ottelussa aivan liian helppoja maaleja ja tähän ei ole varaa Rovaniemellä. Inter lähtee varmasti pelaamaan puolustuksen kautta ja yrittää vastahyökkäyksillä saada maaleja aikaan. Tasapelikin olisi Interille loistava tulos vahvaa RoPS vastaan vieraissa. Interin kokoonpanoon tulee muutoksia ja nimilista poissaolojen osalta on pelottavan pitkä. Pelikieltojen takia kokoonpanosta ovat poissa kokenut Ari Nyman ja Kalle Kauppi. Varsinkin Nymanin puuttuminen kokoonpanosta on kova isku Interille. Loukkaantumisten takia sivussa ovat Jukka Lehtovaara, Oskari Qvick, Adama Tamboura ja Pape Sow.

Embed from Getty Images

 

Päivän nostot: Robert Taylor RoPS

21-vuotias Taylor tuli täksi kaudeksi RoPS:iin ja onkin lyönyt itsensä toden teolla läpi Veikkausliiga kentillä. Miehen rooli RoPS:n keskikentällä on iso varsinkin, kun Antti Okkonen loukkaantui keväällä pahasti. Taylor on kiittänyt vastuusta ja pelannut todella hyvää ja vahvaa kautta. Nuori keskikenttämies Taylor on tehnyt tällä kaudella jo neljä maalia ja miehen hurjalla laukauksella maaleja on luvassa varmasti myös jatkossa.

Päivän nostot: Egzon Belica Inter

Toista kauttaan Interissä pelaava Belica on ollut joukkueen tärkeimpiä pelaajia. Puolustaja Belica oli alkukaudesta hurjassa vireessä ja tekikin kolme maalia heti kauden alkuun. Laitapuolustaja Belica muodostaa Obilor-Aho-Kanakoudis kanssa vahvan puolustuslinjan, mutta viime aikoina sekään ei ole riittänyt. Mikä on Belican taso Rovaniemellä selviää sunnuntai-illan aikana.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.