Scroll Top

Välieräparit selvillä Futsal-Liigassa

Gamblers Futsal 2

Huh, jopas otti koville pääsiäisen jatkoksi venytettyjen kahden kiimaisen ja paikallistason puolivälieräkamppailuiden katsominen. Kuten ennakoitiin, kiima nousi valtavaksi ottelupareissa SieviTervarit sekä jälleen uusille katsojaluvuille ja ennätyksiä rikkonut #derbyjkl ottelupari KaDyRiemu. Sievi Futsalin toimistolla on perinteisesti lurahtunut housuun kevätauringon lämmittäessä ja tälläkin kertaa meinasi kyseinen toimitus tapahtua. Ensimmäisessä puolivälieräottelussa Sievi näytti kotihallissaan kaapin paikan viime kauden finalistille rajuin lukemin 7-0. Kenkätehtaan peliveijarit taisivat kuitenkin valmistautua seuraavan päivän Oulun vierailuun hieman heppoisesti, sillä Tervarit kuritti Heikki Halmetin johdolla sieviläisiä jatkoajan jälkeen tiukin numeroin 4-3. Puheenaihetta ja kuhinaa pelin jälkeen aiheutti juurikin Halmetin ”kädellä” pelaaminen alimpana pelaajana tilanteessa, jossa Tervarit haki tasoitus lentävällä maalivahdilla. Eilen pelattu kolmas puolivälierä oli lopulta Sievin nimiin kirjoitettu lukemin 4-3. Tervarit pyöritti loppuajan peliä reikäpaidalla ja erinomainen maajoukkuevahti, Juppis Savolainen, ehtikin osumaan kerran Sievi-päätyyn mutta runkosarjan toisena vuotena peräkkäin voittanut sieviläispoppoo ei enää antautunut. Tervarit kuitenkin osoittivat lukuisista kauden aikana hankituista epäonnen amuleteista huolimatta olevansa vahva playoffjoukkue.

Muita puolivälieräpareja olivat GFT:n ja Leijona Futsalin välinen ”taistelu” sekä foorumeilla mauttomaksi ja hajuttomaksi tituleeratun Ilveksen ja SoVon välinen kisailu välieräpaikoista. Allekirjoittanut pyytää anteeksi lukijoiltaan ennakoituja veikkauksia Leijona Futsalin pääsiäismunattomaksi äityneestä playoffkeväästä sekä SoVon vieraskiiman puuttumisesta. Vedot meni metsään niin, että helähti. Niin tai näin, tämä viimeistään alleviivasi sen, että Leijona kaatui kokemattomuuteensa ja raporttiensa mukaan myös flunssaexodus- ja loukkaantumishuoliinsa. Lisäksi, SoVo oli mustan hevosen tittelin arvoisesti koko kauden virallinen tuuliviiri. Joukkue saattoi parhaina hetkinään piestä Liigan kärkijoukkueita mennen tullen. Toisena päivä lunta tupaan otettiin sitten kunnolla Liigan heikoimmilta ilman minkäänlaista taistelua.

Ja niin, #derbyjkl ansaitsee aina oman kappaleensa tai kaksi. Puolivälieräsarjan hästagejä voisi kuvailla vaikka seuraavin merkein, jotka nimenomaa kuvaavat Jyväskylän paikallistaistoa: viisi punaista korttia, uusi yleisöennätys 725, maalitalkoot, somekuhina, jälkipelit, futsalpääkaupunki, daavid vs goljat, striimitekniikka, tuomaripeli ym. Jos joku pallopelejä vähänkään seuraava ei huomioinut KaDyn ja Riemun välisiä kamppailuja, niin ei muuta kuin tynnyristä luukku auki ja hengittämään raitista ilmaa. Ottelut herättivät allekirjoittaneessakin niin kovan tunneryöpyn, että on vaikea suoltaa ajatuksia tietokoneen ruudulle. Kuvaavaa otteluiden luonteesta kertoo se, että juuri tunteiden nouseminen pintaan on tosiasia #derbyjkl:stä puhuttaessa. Derbystä jäi mieleen muutamia pointteja:

Ensimmäisenä arvoisensa hypen jälkeen derbystä mieleen jäi Riemun valmentajan, Eemeli Jokisen, epäeettisestä tyylistä lietsoa omiaan ”kovaan peliin” vastustajaa kohtaan. Lajin ja ehkä myös KaDy-pelaajien jalkojen onneksi Riemun ”sikaosasto” Pauli Pylvänäinen ja Lasse Saari saatiin puolivälieräsarjasta kesälomille hyvissä ajoin punakorttien ansiosta. Toinen asia mikä otteluparista jäi mieleen oli Riemun Tom Korolaisen rooli kaikissa otteluissa: 1. puolivälieräottelu ratkesi Korolaisen syöttöhasseihin ja virheisiin, joista KaDyn kliininen futsalryhmä rankaisi armotta. 2. puolivälierä kamppailu päättyi Riemun voittoon Korolaisen hattutempun siivittämänä. Eilinen, jättiyleisön edessä pelattu tämän kauden viimeiden derby taas ratkesi, jälleen kerran, Korolaisen hölmöön minuutin sisällä ansaittuun kahteen keltaiseen korttiin eli ulosajoon. 4vs3 pelin aikana KaDy pelasi viisaasti ensin kuluttaen kelloa tyhjiin ja noin 20 sekunttia ennen ylivoiman päättymistä Futsal-liigan tyylikkäin, Kimmo Tolvanen, sai lanata Penaltyn pienestä kulmasta ohi hölmistyneen Riemu-vahdin. Kolmas asia, joka vähintäänkin kumosi Futsal-liigaseurat ry:n ennakon playoffeista on KaDyn rosterin leveys. Punamustaa on siis nähtävissä vielä pitkin kevättä sellaisten herrojen kuin Keskinen, Huusko ja Linjamäki ansiosta, jotka käyttivät huippunimien puuttuessa ruutunsa enemmän kuin tehokkaalla tavalla.

Futsal on parasta paikan päällä, mutta onneksi Suomesta löytyy muutamia pyytettömiä ja asiansa osaavia tahoja pyörittämään striimejä etäkannattajille! Tässä vielä tämän kauden välieräparit, jotka aloitetaan tulevana viikonloppuna. THIS IS FUTSAL!

Sievi Futsal – GFT

KaDy – Ilves FS

KaDy
KaDy

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.