Scroll Top

Futsal-liigassa jaossa tärkeitä pisteitä

Gamblers Futsal 2

Futsal-liigan osalta eletään kinkkisiä hetkiä viikonlopun aikana. Pisteitä on jaossa vielä joukkueista riippuen 9-12, joten jäljellä on enää 3-4 peliä/joukkue ennen kevään playoff- ja karsintaotteluita. Futsal-liiga on onneksi tasoittunut vuosien varrella ja se näkyy tällä hetkellä sarjataulukossa. Runkosarjan 1-3 sijat ratkaistaan KaDyn, Sievin ja Ilveksen kesken. Tosin, Ilveksen nouseminen runkosarjan voittoon vaatisi KaDylta ja Sieviltä melkoista puppelointia loppukauden otteluista. Leijona Futsal on vankistanut asemansa vahvasti 4:lle sijalle ja pitänee sen loppuun asti. SoVo, GFT ja Tervarit taistelevat 3 pisteen sisällä toisistaan sarjasijoituksista 5-7. Viimeisestä pudotuspelipaikasta taistellaan tällä hetkellä ehkä koviten. Riemu on tällä hetkellä siinä kiinni 18 pisteellä ja paremman maalieronsa nähden suhteessa TPK:n (18pistettä). Hyvään kevätsykkeeseen yltyneellä PP-70:llä(15p) on vielä seitinohuet saumat nousta debyyttiliigakaudellaan pudotuspeleihin. MadMax joutunee varmuudella karsintoihin, sillä sen loppuohjelma viimeiseen 3 otteluun on pahin mahdollinen. Vastaansa rakkilauma saa Liigan kärkikolmikon eli Ilveksen, KaDyn ja Sievi Futsalin. MadMax voi sinällään hengittää suhteellisen helpottunein keuhkoin sillä suoran putoajan paikalla oleva PS Villa (6p) kohtaa niin ikään kovia vastustajia. Kabinettinousijan kolme viimeistä vastustajaa ovat Sievi, Tervarit ja Leijona Futsal.

 

Viikonloppuna tarjolla on kahdeksan ottelua, joista valitaan tarkasteluun kaksi ottelua kertoimiensa ja ennakkoasetelmiensa vuoksi.

Tervarit – Riemu klo 15.00 @Oulu

Tervarit palaa kolmen viikon tauon jälkeen kotihalliinsa taistelemaan lähinnä kunniasta. Sen sijoitus tulee olemaan mitä todennäköisemmin 5-7 ja sen ainoa motivaattori on hioa peliään pudotuspelejä varten. Viimeisin (monen muun ohella) poissaolija Tervari-laumasta on nilkkansa loppukaudeksi loukannut Joel Keloneva. Iiro Vandell sen sijaan tuo lohtua ja pukee jälleen Tervari-nutun ylleen. Riemu taas oli lähellä yllätystä voittaa viime viikonlopun Cup-välierässä Sievin, mutta taipui lopulta paremmalleen. Pelkän L-rakennuksen akateemikot tarvitsevat kuitenkin kipeästi pisteitä varmistaakseen playoffpaikkansa. Sillä on myös kana kynittävänä Tervareiden kanssa, sillä Riemu otti lunta tupaan Jani Paanasen joukoilta lukemin 1-4 kun oululaispoppoo vieraili syyskierroksella Jyväskylässä. Riemun kokoonpanotiedoista ei ole muuta varmuutta kuin, että Futsal-liigaan vaarallisen pelaaja vastustajan nilkkojen kannalta ei matkusta Ouluun. P. Pylvänäinen nimittäin on vähemmän yllättäen pelikiellossa Cup-välierässä saamansa punaisen kortin johdosta. Tämä tosin ei heikennä Riemua vaan päinvastoin. Ennakkoasetelmien, joukkueiden kunto- ja vireystila huomioiden on syytä lyödä tylysti merkkiä 2 kertoilla 3,45!! Kyseessä on selkeä ylikerroin, mutta Riemun todellisen kokoonpanotilanteen kannalta panokset kannattaa pitää maltillisena.

 

TPK – PP-70 klo 15.00 @Turku

Toinen valitsemani ottelu on TPK:n ja nousijajoukkue PP-70 välinen kiimainen kamppailu. PP hengittää tällä hetkellä 3 pisteen päässä turkulaisista ja se halajaa varmasti viimeistä playoffpaikkaa tosissaan. Manselaisjoukkue on ollut oivassa vireessä Jere Intalan, maajoukkuepelaaja Sergei Korsunovin sekä Joona Valkaman johdolla. Hyvästä kiimasta joukkueen sisällä kertoo viime keskiviikkona napattu jatkoaikavoitto aina vaarallisesta GFT:stä. TPK taas kävi keskiviikkona Akaassa ottamassa nuhaan Leijona Futsalilta. TPK saa tosin tällä kertaa pimputella kotisalissaan ”Tahmalinnassa”, joten se on kertoimien laskijoidenkin mielestä hienoinen ennakkosuosikki. Lisäksi vierasotteluita muutamia skipannut ex-maajoukkueveskari Makke Laaksonen palannee luukulle. Panokset ovat siis ottelussa hurjat, joten molemmilla joukkueilla riittää halua näyttää parasta osaamistaan. Huomioiden joukkueiden vireystilan sekä PP:n nuoren, taitavan ja vikkelän vireen sekä elintärkeän ennakkoasetelman, voidaan tylysti lyödä tähän kohteeseen merkkiä 2 kertoimella 2,50. Ottelun luonteen vuoksi myös tasapelin todennäköisyys kasvaa, joten merkki X kertoimella 5,50 on syytä pitää mielessä.

 

Sunnuntain otteluiden kertoimet ilmestyy tuttuun tapaansa lauantain otteluiden jälkeen. Viikon huilipäivän kunniaksi ja ennakkoarvioiden mukaan sunnuntaiksi kannattaa kertoimien salliessa lyödä kohteeseen Tervarit – SoVo merkkiä 2 (SoVo saanee Liigan maaliruiskun, Arber Istrefin, tähän otteluun) sekä otteluun Riemu – Leijona Futsal niin ikään merkkiä 2.

 

Launtain valinnat:

Tervarit – Riemu, merkki 2, @3,450

TPK – PP-70, merkki 2, @2,50 (kokeiluun pienellä myös X, 5,50)

 

Sunnuntain valinnat:

Tervarit – SoVo, merkki 2

Riemu – Leijona Futsal, merkki 2

 

Viikonloput ottelut Futsal-liigassa:

Lauantai 7.3

Klo 15.00 TPK – PP-70

Klo 15.00 GFT – KaDy

Klo 15.00 Tervarit – Riemu

Klo 16.00 Sievi – SoVo

Klo 18.00 Ilves FS – Mad Max

 

Sunnuntai 8.3

Klo 14.30 PS Villa – Sievi

Klo 15.00 Tervarit – SoVo

Klo 18.00 Riemu – Leijona Futsal

Related Posts

Comments (1)

[…] jotka eivät nousseet niille asteille ja svääreille mihin allekirjoittanut edellisessä kirjoituksessa enteili. Ainoa osuma löytyi ennalta tasaisimmasta kaksintaistelusta TPK:n hävitessä […]

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.