Scroll Top

Futsal-Liigan runkosarja pakettiin

Gamblers Futsal 2

Tänään mitellään Futsal-liigan viimeinen runkosarjakierros ennen kuin pudotuspelit alkavat puolivälieräkamppailuilla lankalauantaina 4.4. Onneksi futsalnälkää voi kotimaisen liigan osalta vielä tyydyttää aina 3.5 asti, jolloin viimeistään ratkaistaan kauden 2014-2015 Suomen mestari.  Runkosarjan osalta ei enää suurempia mullistuksia ole tarjolla pois lukien Riemun ja PP-70:n kamppailu viimeistä pudotuspelipaikasta. Ilmeisesti bookkereilla on mennyt köntsät housuun viimeisen kierroksen osalta, sillä kertoimia ei ainakaan allekirjoittanut löytänyt yhteenkään viimeisen kierroksen otteluun. Runkosarjan osalta varmaa kuitenkin on, että nousijajoukkue PS Villa matkaa takaisin paluulipulla ykkösdivisioonaan. Hyvinkääläisjoukkueen visiitti liigassa jäi siis toistaiseksi yhden kauden mittaiseksi. Tilalle ykkösestä nousee viiden vuoden liigatauon jälkeen legendaarinen vaasalaisryhmä Ruutupaidat. Onnittelut RP:lle noususta ja liigapaikasta.

Toiseksi viimeisenä oleva ja sille paikalle sinetöity Mad Max on saletisti viimeisen ottelun lopputuloksesta riippumatta liigakarsinnassa. Vastaansa se saa futsalykkösen toiseksi sijoittuneen, myöskin legendaarisen, Loiskeen. Futsal-liigan sijalla 10. on tällä hetkellä kotisalissaan tänään KaDyn kohtaava TPK. TPK:lla on tänään pakkovoiton paikka eikä sekään välttämättä riitä, jos PP-70 onnistuu saalistamaan edes yhden pisteen SoVon vieraana. Tällöin joukkueet olisivat tasapisteissä, mutta karsintaan joutunee silti TPK huonomman maalieronsa turvin. PP-70 on myös pakkovoiton edessä SoVon vieraana jos se haluaa vielä kammeta itsensä ohi 8. sijalla olevan Riemun. Riemu kohtaa kotisalissaan paineettomasti vierasmatkaan käyvän espoolaisen GFT:n.

Kuka valitsee kenet?

Pudotuspeliparien valinta on osoittautunut mielenkiintoiseksi ja lisää taktisuutta tärkeisiin ratkaisupeleihin tuovaksi nyanssiksi. Homma menee niin, että Futsal-liigan runkosarjan 1-3. sijoille sijoittuneet joukkueet saavat valita paremmuusjärjestyksessä puolivälieräparinsa joukkueista sijoituksilla 5-8. Runkosarjan neljänneksi sijoittunut kohtaa luonnollisesti sen joukkueen, jota kukaan muu joukkue ei valinnut parikseen. Futsal-liigan puolivälierävaiheen valintatilaisuus järjestetään maanantaina 30.3 klo 14.00. Seuraavassa kuitenkin allekirjoittaneen arviot mahdollisista pareista:

Sievi vs Tervarit

Ensimmäinen puolivälieräottelupari tulee suurella todennäköisyydellä olemaan uusinta viime vuoden välieräparista. Vaikka Tervarit löylyttikin viime vuonna Sievin tähtisikermää olan takaa edeten aina finaaliin asti, uskon Sievin silti valitsevan Tervarit. Sievin valmentaja Petteri Pulkkinen on kuultu huhuan janoavan tätä otteluparia, sillä joukkue haluaa välttää ylimääräistä matkustamista pudotuspelien ensimmäisillä kierroksillä. Sen lisäksi, luotto omaan joukkueeseen on kova Tervareita vastaan. Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset päättyivät tällä kaudella kotijoukkueiden voittoihin. Tervarit niisti syksyn ensimmäisillä kierroksilla lukemin 5-3 sieviläisjoukkueen nenää, joka kärsi vielä uusista valmennus- sekä jalkapallopuuhastelukuvioista. Sievi vastaavasti nakutti Kokkolassa pelatussa Ylen TV-ottelussa numeroiksi rumat 7-0 lukemat ja näytti oululaisryhmälle todellisen kaapin paikan.

KaDy – Riemu/PP-70

Sikäli mikäli Sievi päättääkin ruikuloida housuunsa ja valitsee KaDylle etäisyyksien kannalta suotuisan vaihtoehdon(Riemu tai PP-70), joutuu KaDy valitsemaan todennäköisesti parikseen Tervarit. Tähän en kuitenkaan usko, sillä jokainen kotietunsa ansainnut joukkue haluaa pitää kiinni myös matkaedusta varsinkin puolivälierävaiheessa. Mikäli Riemu selviytyy 8:n parhaan joukkoon, tulee otteluparista KaDy – Riemu varmasti pudotuspelien kuumin, puhutuin ja kiimaisin kamppailu. Tästä pitää huolen kaupungin kahtia jaettu akateeminen futsalyleisö, joka on jaettu punamustaan ja mustaturkoosiin. Riemun valitseminen KaDylle on sinällään oiva valinta, sillä Riemu antaa aina punamustille täyden laidallisen vastusta vaikka häviääkin taktisuudessa sekä pelaajien taitotasossa. Tästä on varmasti hyötyä mahdollisissa välierä- ja finaalivaiheissa. Playoffien kuumin kaksintaistelu tulossa. Koska tämä näytetään TV:ssä?

Ilves – SoVo

Ilves, tuo viheliäinen kissaeläin, joka aina kairaa itsensä parhaille paikoille kevätauringon lämmittäessä. Vaikka KaDy ja Sievi ovatkin dominoineet runkosarjaa melkein mielin määrin, on mielestäni Ilves tälläkin kertaa suurin mestarisuosikki. Se on viisinkertainen peräkkäinen Suomen mestari ja osaa ratkaista tärkeitä pelejä yhden-kahden maalin marginaalilla. Ilveksellä on todennäköisesti mahdollisuus valita parikseen vaihtoehdoista GFT ja SoVo. Vaikka Ilves ottikin keväällä turkkiinsa SoVolta kotihallissaan lukemin 2-4, on se silti Ilvekselle kevyempi vaihtoehto kuin aina vahva ja vaarallinen GFT. Mikäli jalkapallopuuhastelut eivät vie SoVon ykköstykki Arber Istrefiä viherkentille, voi SoVo yllättää Ilveksen ainakin kerran.

Leijona Futsal – GFT

Tämä parivaljakko tulee todennäköisesti olemaan puolivälieräkamppailuiden tasaisin ja rehdein vääntö. Molemmat joukkueet haluavat pelata hyökkäävää ja palloa pitävää futsalia. Leijonien serbiveljekset ovat kuumaa kamaa ja mikäli pään sisällä ei kiehahda, niin Leijona Futsal saatetaan nähdä mitalipeleissä. Huhujen mukaan Leijona Futsal aikoo kuormittaa playoffotteluissaan avainmiehiään urakalla ja ”big minutes” -menttaliteetillä. Leijona Futsalilla on pienoinen etu kotietunsa lisäksi, sillä akaalaisryhmän takana huutaa Monarin katsomoissa piskuisen Eurojackpot-kylän rääväsuinen ja vierailijoita huuteluillaan ärsyttävä kotiyleisö. Sen lisäksi, LeiF on voittanut molemmat GFT:tä vastaan pelatut ottelut tällä kaudella.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.