Scroll Top

Playoffeissa derbytanssit

Gamblers Futsal

#Aijjettä, voisi melkein sanoa että nyt on pääsiäinen parhaimmillaan. Varma Jeesuksen ylösnousemuksen juhlan merkki on Kurikan kartalle nostaneen Juha Miedon perinteikäs 40:n ropposen mämmikohu sekä futsal-liigan kaikkien aikojen kiimaisimmat puolivälierät, jotka aloitellaan tänään. Allekirjoittaneen tietotoimiston salapoliisikorvat olivat tehneet tarkkaakin tarkempaa työtä arvioidessa tulevia puolivälierävastustajia, sillä kaikki parit osuivat kohdilleen just eikä melkein. Palloliiton surkuhupaisan striimin välityksellä pystyi lopulta todistamaan lopullisiksi pareiksi siis Sievi Futsal – Tervarit, KaDy – Riemu, Ilves FS – SoVo ja Leijona Futsal – GFT. Nämä kahdeksan joukkuetta ratkaisevat siis seuraavien viikkojen aikana kohtalon Suomen mestaruudesta kaudella 2014 – 2015.

Häntäpään joukkueet sekä Futsal Ykkösen karsijajoukkueet pitää nostaa tottakai myös esille. Lajia sekä Futsal-liigaa jokseenkin nololla tavalla mediahuomiota sai perinteikkään TPK:n eli Turun Pallokerhon luopuminen Liigapaikasta(karsintaotteluista). TPKn oli määrä pelata Liigapaikastaan Futsal Ykkösen kolmanneksi sijoittunutta, FC Kemiä, vastaan. Liekö sitten viimeisessä ottelussaan totaalisesti hermonsa menettäneen ja itselleen suoran punaisen kortin hankkineen TPKn ruumiillistuman, Makke Laaksosen, temppu siivittänyt monivuotisen liigajoukkueen ”luovuttamaan” ilman taistelua. Syynä varmasti on seuran mahdolliset taloudelliset sekä lajin ja liigan nousujohteisten vaatimustasojen liian korkea rima. Tiedä häntä, mutta liian helposti FC Kemi Liigapaikkansa tällä kertaa saavutti, mikäli on uskominen Palloliiton antamaan lausuntoon.

Niin tai näin, Futsal-liigan pudotuspeleistä on tulossa tänä keväänä kaikkien aikojen jännittävimmät, mikä laittaa allekirjoittaneenkin suun taas messingille. Kuka tahansa voi voittaa kenet ja mestaruuteen on mielestäni realistiset mahdollisuudet useammalla joukkueella. Suomen nykyisen futsalpääkaupungin(Jyväskylä) joukkueiden KaDyn ja Riemun väliset ottelut ovat pääsiäisen playoffien ehdotonta herkkua. Monnari tullaan alustavien tietojen mukaan ampumaan aivan täyteen punaista, mustaa ja turkoosia kannattajahahmoa. Nyt jos koskaan on oivallinen tilaisuus kammeta itsensä Keski-Suomeen ja nauttia lajeista kauneinta parhaalla mahdollisella tavalla.

Peliyhtiöt ovat avanneet pääsiäisen kunniaksi puolivälieriin myös kertoimet, joista tosin ”suosikkien” kerroinasettelut on täysin syöty. Mutta kuten sanottua, playoffit ovat tällä kertaa yllätyksiä täynnä. Lisätykytyksiä sydämmen tienoille saadaan lyömällä ensimmäisiin puolivälierikamppailuihin seuraavanlainen tupla:

Leijona Futsal – GFT, merkki 1, kerroin 1,65

Ilves FS – SoVo, merkki x, kerroin 5,50

Lyhyinä perusteluina Leijonan tämän kauden vahva vire vastustajaansa nähden, rääväsuisen kotiyleisön tuoma lisäboosti sekä serbikolmikon jämpti ammattiylpeys. Ilveksen ja SoVon ristiä puoltavat kotijoukkueen siipirikkoinen kokoonpano sekä koko kauden ajan kestäneet maalinteko-ongelmat. Ilveksen pyyteetön puolustuskuri pitänee SoVon suurimmaksi osaksi pois maalintekosektorilta, mutta kaikkeen sekään ei pysty. SoVo napauttanee muutaman tärkeän kaapin ja varjelee omaansa uhrautuvasti ja tasapelin arvoiset lukemat seisovat 40 minuutin jälkeen taululla.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.