Scroll Top

Hillomunkki Finaalit mallia 2015

Draamalta, sähinältä, tunteilta, tuomarifarsseilta ja pulkkataklauksilta ei vältytty kun KaDy ja Sievi kisailivat himoitusta Suomen mestaruudesta prevappuna. Sievi Futsal otti käsittämättömästi kaksi kiinnitystä mestaruuspyttyyn vaikka KaDy hallitsi selkeästi kahta ensimmäistä finaaliottelua. Ensimmäinen finaali ratkesi KaDyn henkilökohtaiseen ylivoimapelivirheeseen ja toisen, sunnuntaina 26.4 käydyn ottelun ratkaisi Sievi tekemällä tarvittavat kolme maalia neljästä luodusta paikasta.

Sunnuntainen ottelu tarjosi Suomifutsalin historian ensimmäisen ”kalapaliikin”, jossa KaDyn pelatessa ylivoimaa Sievin serbialainen Nicola Erceg taklasi KaDyn Mikko Kytölää toisen keltaisen ja täten punaisen kortin arvoisesti. Videokuvan perusteella serbi paiskoi samalla Monitoimitalon ovet uuteen kuosiin, joita kuitenkin järjestysmiehet ennättivät nopealla toiminnalla suojelemaan. Lopun fiasko lähti liikkeelle, kun Erceg kolasi Kytölän 4 sekunttia ennen täyttä aikaa. Tuomarit antoivat ajan kulua loppuun ja lopputööttäys tarkoitti Sieville toista kiinnitystä. Toisin kuitenkin kävi, sillä ensin Erceg ajettiin toisella keltaisella pihalle ottelusta, kelloon laitettiin 1s aikaa ja ottelua jatkettiin 10m liian kaukaa asetetulla KaDyn vapaapotkulla. Ei muuta kun yleisö takaisin paikoilleen ja vaparia ampumaan. Noh, maalia tilanteesta ei syntynyt ja ottelu päättyi Sievin 3-2 voittoon. Eniten tilanteesta aiheutui katseita kuitenkin viheltävän tuomarikaksikon suuntaan.

Ottelun luonne kuvasti paljon sen tärkeyttä, mutta ottelun selostajankin useaan kertaan toteaman faktan mukaan tuomarilinja oli täysin päinvastainen mitä runkosarjassa. Eniten kuutamolla oli yleisöä vastapäätä tuominnut Toni Lehtinen, jonka hiirimäinen linjavalinta ja korttien heiluttelu vaihteli yhtä kiivaasti kun Suomen vappusää. Välillä sai ajaa miehen selkään keinoja kaihtamatta ja välillä taas selkeästä, uhrautuvasta pallonriistotilanteesta korttia heilui. Tämä on pelaajan kannalta painajaismaisin tilanne, kun linja vaihtelee ottelun sisällä useaan otteeseen. Onneksi todella rumilta tempuilta kuitenkin vältyttiin ja suurimmilta loukkaantumisilta selvittiin. Tuomaritoiminta on mielenkiintoinen näkökulma ja herättää aina keskustelua. Heiltä vaaditaan paljon ja usein kukaan ei heistä tykkää tekivät he mitä tahansa. Tällöin puhutaan julkisuudessa tuomareiden kunnioittamisesta ja koskemattomuudesta. Voiko tuomaria kuitenkaan täysin kunnioittaa, jos ennakkoasetelmat ja pelaajille päin naamaa ***tuilut sekä jatkuvat linjanvaihtelut laittavat pelaajan pään sekaisin? Niinkuin on pelaajia, myös tuomareita on persoonina erilaisia Suomen futsal-liigassa. Tärkeintä olisi kuitenkin muistaa molemminpuolinen kunnioitus, jotta hyvään tulokseen päästään. Näissä finaaleissa valitettavasti niin ei käynyt.

Keskiviikkona Sievissä käydyssä kolmannessa finaalissa pillipiiparit olivat vaihtuneet ja samalla myös linja. Punaiselta kortiltakaan ei vältytty, sillä n. 10min peliminuutin kohdalla pallo osui maalia puolustaneen KaDy-pelaajan käteen, josta palkkasoturi Timur Inapshba laittoi Sievin 1-0 karkumatkalle. Viimeiset 30 minuuttia pelattiin hyvinkin epätyylliseen suomalaiseen futsalottelun tapaan. KaDyn menettäessä tärkeän pohjapelaajansa katsomon puolelle, oli ainoa oikea ratkaisu pelata ottelun loppuminuutit reikäpaidalla. Rohkea pelitapa tuotti tulosta ja ottelu saatiin monien vaiherikkainen tapahtumien puitteissa lukemiin 2-2. Sievi tosin päätti finaalit siihen, millä se oli ne aloittanut: 24 sekuntia ennen loppua laitahaaston jälkeen Rami Tirkkonen akrobatisoi Sievin yksistä harvoista maalipaikoista pallon rysään. Paketti oli valmis ja Sievi juhli Suomen mestaruutta lukemin 3-0 kotikentällään.

Näistä asioista muistamme Futsal-liigan finaalit 2015:
-Tuomarilinjan tuuliviirimoodi
-Punaisten korttien määrä (3kpl finaaleissa)
-Sievin historiallinen ja vappumainen munkki
-KaDyn tehottomuus useista kymmenistä maalipaikoista huolimatta
-KaDyn faniluuturiteko

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.