SiFu selvitti tiensä cupin välieriin

Gamblers Futsal 2

Sievi Futsal ja Marmiksen Kuula (MaKu) kohtasivat perjantai-iltana Futsal cupin puolivälieräottelussa. MaKu aloitti ottelun pirteästi, mikä ehkä hieman alkuun hämmästytti SiFua. Lopulta SiFu löysi maalihanansa ja voitti lukemin 10-3. Sievi Futsal jatkaa voiton turvin kohti Espoossa ensi viikonloppuna pelattavaa Futsal-cupin lopputurnausta.

Vaikka ottelun numerot repesivät lopulta suuriksi, MaKu:lle täytyy antaa täydet pisteet. Joukkue, joka pelasi vain seitsemällä kenttäpelaajalla, antoi täyden vastuksen liigakärjelle. MaKu oli rohkea, energinen, vauhdikas ja taitava yhdistelmä.

Ottelun ensimmäinen kymmenminuuttinen oli kotijoukkueelle vaikeinta aikaa. MaKu prässäsi rohkeasti ylhäältä ja sai välillä SiFu:n ahtaalle. Avausjakson maalissa pelannut Jarno Suhonen oli kuitenkin loistava ja piti kuin pitikin nollan, vaikka MaKu osui kahdesti tolppaankin. SiFu:n avausmaalin teki nuori Elmer Kääntä, joka jatkoi Joni Pakolan kulman maaliin. Rami Tirkkonen lisäsi SiFu:n johdon kahteen Nikola Ercegin esityöstä. Tirkkonen osui toistamiseen, kun hän pelasi seinäpelin Radik Akhmetkhanovin kanssa. Pakolan pommitus sivurajapotkun jälkimainingeissa (4-0) ja Ercegin sijoitus tyhjiin Marko Simeunovicin vapaapotkusta (5-0) olivat jo viimeiset merkit siitä, kumpi joukkue cupin välieriin jatkaa. Simeunovic ja Juuso Takanen osuivat jakson aikana vedoillaan ylärimaan.

Pelin toisella puoliskolla MaKu:n jaloissa alkoi sen verran painaa rohkea taktiikka ja kapea materiaali, että SiFu pääsi tuon tuostakin ylivoimahyökkäyksiin. Peliin tuli lisää tilaa, ja SiFu pääsi dominoimaan ottelua. Toki MaKu iski tilanteen salliessa vaarallisesti vastaan ja pakotti Juho Keskisen useisiin pelastuksiin. Keskinen joutui antautumaan kolmesti, mutta kaksi ensimmäistä maalia tulivat läpiajosta ja 3-1-hyökkäyksestä. Viimeisen iski Robert Ivanov tyhjiin, kun Sievi Futsal pelasi ilman maalivahtia. Tätä ennen myös SiFu oli osunut niin sanotun reikäpaidan aikana kertaalleen. SiFu harjoitteli ylivoimapyöritystä ottelun viimeiset 2,5 minuuttia.

Ottelun kohokohtiin kuului Käännän yksi vaihto toisella jaksolla. Hän saalisti sen aikana tehot 1+1. Ensin mies riisti pallon vastustajalta, purjehti hyökkäysalueelle ja pelasi pienen harhautuksen jälkeen oivaltavan syötön Jarmo Junnolle: 7-2. Käännän osuma lähti Keskisen hienosta avauksesta, josta Dritan Stafsula jatkoi Käännän maalintekoon.

Rami Tirkkonen puolestaan jatkoi cup-ottelussa siitä, mihin hän TPK:ta vastaan (seitsemän maalia) jäi. Nyt syntyi hattutemppu. Kapteenina pelannut Pakola ylsi myös kolmeen tehopisteeseen (1+2). Mies oli myös kotijoukkueen ahkerin maalia kohti laukoja (11).