Scroll Top

Futsal Cupin lopputurnaus päättää helmikuun

Gamblers Futsal

Futsal Cupin lopputurnaus pelataan niin miesten kuin naisten osalta tänä viikonloppuna Espoon Leppävaaran liikuntahallissa lauantaina 28.2 ja sunnuntaina 1.3. Järjestäjänä toimii viime vuonna kyseisen kilpailun miesten puolella voittanut GFT. Naisten Futsal Cupin voittoa juhli GFT/Prinsessat finaalissa tiukin 6-7 lukemin kaatanut Ilves FS. Välieräparit on ratkottu pitkin kautta miesten puolella 53:n ja naisten 16:sta joukkueen kesken.

Lauantain 28.2 ohjelma etenee siten, että klo 12.00 alkaen otellaan naisten 1. välierä kotijoukkue GFT/Prinsessat ja vaasalaisen FC Sport J toimesta. Klo 14.30 alkaa lauantain kinkkisin ottelu, sillä miesten 1. välierä tapellaan vanhojen kiistakumppanien eli, Ilves FS:n ja GFT:n välillä. Klo 17.00 ratkaistaan naisten toinen finaaliin menijä Ilves FS:n ja Musa Futsalin kesken. Lauantai-ilta huipentuu klo 19.30 alkavaan miesten 2. välieräotteluun, kun kaksi Futsal Cupin välieräneitsyttä, Riemu Jyväskylästä kohtaa superhankintoja ja taaloja liikkeelle täksi kaudeksi haisemaan pistäneen Sievi Futsalin. Cup huipentuu sunnuntaina 1.3 pelattaviin finaaleihin, joissa Cup-voittajille on naisten puolella tarjolla 900¬ ja miesten puolella 2100¬ kahisevaa. Naisten finaali kamppaillaan klo 12.00 ja päivä huipentuu miesten finaaliotteluun, joka alkaa klo 15.00.

Naisten Futsal Cup

Naisten Futsal Cupin lopputurnauksen ehdoton ennakkosuosikki on hallitseva Cup- ja liigamestari Ilves FS Tampereelta. Naaraskissapedot ovat itseasiassa varmistaneet kauden 2014-2015 Suomen mestaruuden jälleen itselleen jo hyvissä ajoin ennen 7.3 pelattavaa Naisten Futsal-liigan päätöskierrosta. On mielenkiintoista nähdä onko Ilvettärillä jo maha täysi varmistuneen Suomen mestaruuden johdosta vai pysyykö pakka kasassa Cupin mahdolliseen voittoon asti? Ilves hävisi nimittäin juuri edellisellä kierroksella välierävastustajalleen Musa Futsalille liigaottelussa lukemin 2-3. Naisten toinen välieräpari GFT/Prinsessat – FC Sport J onkin sitten kinkkisempi. Futsal-legenda Leo Tuiskun sparraama Sport haluaa varmasti näpäyttää järjestävää kotijoukkuetta ja selvittää itsensä finaaleihin keinolla millä hyvänsä. Kauden 2014-2015 naisten Futsal-liigassa joukkueet ovat kohdanneet toisensa kahteen otteeseen ja molemmilla kerroilla
kotijoukkue on juhlinut 3:n pisteen täyspottia. Paljon riippuu siitä, missä vireessä jo vuosia Naisten Futsal-liigan ja Cupin pistepörssiä dominoineet Tjederin siskokset, Daniela ja Jannica, ovat turnauksen loppukähinöissä. Kuvaavaa on, että siskokset ovat ovat liigan pistepörssin sijoilla 1 ja 3 ja molempien yhteenlaskettu pistesaldo näyttää huikeaa 84 tehtyä tehopistettä.

Miesten Futsal Cup

Miesten Futsal Cupin välieristä on ehkä tulossa hieman mutkikkaampi kuin naisten vastaavista. Miesten ottelut aloitetaan siis lauantaina 28.2.2015 klo 14.30 kun jossain medioissa Suomifutsalin El clásicoksikin tituleerattu ottelu käydään Ilves FS:n ja järjestäjäkotijoukkue GFT:n välillä. Hienoisena ennakkosuosikkina otteluun lähtee GFT:n viime vuotisesta Cup-voitosta huolimatta pöytäkirjaan merkitty Tampereen Ilves. Tämä syystä, että GFT:n viimeaikaiset ottelut Futsal-liigassa eivät ole menneet aivan nappiin. Kultaisilta on tosin muutamasta edellisestä kamppailusta puuttunut pelikieltoa kahden ottelun verran kärsinyt kirjailija ja Suomifutsalin superlatiivi, Panu Autio. Alustavien tietojen mukaan GFT:llä on kuitenkin tulevana viikonloppuna käytettävissä koko
rosteri käytettävissään Panu Autiota myöten. Niin ikään Ilves saa mukaansa täyden nipun futsalistoja Valtteri Similän poissaoloa lukuunottamatta.

Toinen Cupin finaalijoukkue ratkotaan cupvälieräneitsyeiden, Liikunnan Riemun ja Sievi Futsalin, välillä iltaottelussa klo 19.30. Ottelu tulee olemaan uusinta 22.2 käydystä Liigaottelusta, kun Sievi kävi Jyväskylässä niistämässä Riemun nenää Rami ”taitava neppailija” Tirkkosen (3+0) johdolla lukemin 2-6. Riemu elää ja hengittää Monnarin kotiyleisön tuesta sekä vierailijalle ongelmia tuottavasta viivaviidakosta, joten työmaa tulee olemaan suuri sillä ottelu kuurataan Espoossa. Vaikka Riemu saakin Cup-välierään mukaan parhaan miehensä, Eetu Parpalan, tulee mustaturkoosi olemaan vaikeuksissa Sieviä vastaan. Petteri Pulkkisen joukot saavat alustavien tietojen mukaan täyden ja terveen miehistön viikonlopun otteluihin. Joukkue vilisee laajalti taitavia ja maaliahneita pelaajia joka
yhdistettynä Riemun hurlumhei futsaliin saattaa tietää melko messeviä lukemia.

Toivottavasti GFT ja Palloliitto saavat järjestettyä CUP-kiiman myötä pääkaupunkiseudulle oivan tapahtuman, joka promoaa myös itse lajia. Italiassa paraikaa meneillään oleva Coppa Italia olisi varmasti poikaa myös kokeilla konseptina Suomessa. Coppa Italian Final Eight mitellään siis nimensä mukaisesti pitkän viikonlopun aikana kahdeksan joukkueen kesken, joka tekee Cup-kilpailusta mielenkiintoisemman kuin perinteinen Final Four-systeemi. Tosin, se ei silloin mahdollistaisi naisten ja miesten yhteisturnausta, joten asia on hieman kaksipiippuinen. Fiiliksiä Coppa Italian meiningeistä voi tunnelmoida torstaina Pescara – Kaos Futsal välillä käydystä puolivälieräkamppailusta alla olevasta videosta.

Tässä vielä ohjelma viikonlopun Suomen Futsal Cupin lopputurnaukseen:

Lauantai, 28.2.2015

Naisten Futsal Cupin välierä 1
12.00 GFT/Prinsessat – FC Sport J

Miesten Futsal Cupin välierä 1
14.30 Ilves FS – GFT

Naisten Futsal Cupin välierä 2
17.00 Ilves FS – MuSa Futsal
Miesten Futsal Cupin välierä 2

19.30 Riemu – Sievi Futsal

Sunnuntai, 1.3.2015

Naisten Futsal Cupin finaali
12.00 Voittaja semifinaalista 1 – Voittaja semifinaalista 2

Miesten Futsal Cupin finaali
15.00 Voittaja semifinaalista 1 – Voittaja semifinaalista 2

Ottelut myös Huuhkaja.tvllä!

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.