Tuoreet U18 jääkiekon maailmanmestarit saapuivat Suomeen

03569F0D-94DF-4312-813E-D67BBDCB1EA6

Tuoreet U18 maailmanmestarit saapuivat Suomeen vappuaattona puolenpäivän aikaan. Tervetulo-ohjelma meni hivenen uusiksi, kun joukkueen laukuista oli kadonnut kentän uumeniin melkein 30 kappaletta ja niitä kaivettiin ympäri Helsinki-Vantaan lentokenttää. Lopulta laukut löytyivät ja onnellinen rytmiryhmä pääsi linja-autoon ja lähellä sijaitsevalle hotellille. 

Tervetulotilaisuuden alussa jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela tiivisti maailmanmestareiden kolmen vuoden projektin, jolla kisoihin tultiin. Väliin mahtuu tunteiden kirjo ja Nummelan mukaan matkalla maailmanmestaruuteen on nähty niin ilon kuin pettymyksen hetkiä, luonnollisesti. Kiitokset saivat tärkeät taustavaikuttajat, kuten Jukka Rautakorpi ja Erkka Westerlund. 

Nummelan jälkeen mikrofoni kiersi seuraaville puhujille ja he tiivistivät koko tapahtumaketjun ytimen useaan otteeseen. Maailmanmestaruus ei ole kenenkään yksittäisen henkilön ansiota, se ei ole minkään yksittäisen tapahtuman ansiota vaan kyseessä on kolmen vuoden projektin lopputulos, joka on maailmanmestaruus. 

Vihdoin viimein pelaajat olivat vapaata riistaa haastatteluihin ja Gee poimi ensimmäisenä ratkaisumaalin tehneen, Helsingin IFK:n organisaatioketjuun kuuluvan Niklas Nordgrenin tentattavaksi. 

Rupeaako  väsymys painamaan pikkuhiljaa maalipörssin voittajaa? 

– No pikkuhiljaa kieltämättä olisi kiva palata perusarkeen ja lepäämään edes muutamaksi päiväksi, kommentoi selvästi väsynyt sankari.

– Mutta kyllä tässä on saavuttanut jotain mitä ei vielä uskokaan, niin ei se nyt päivästä ole kiinni koska lepäämään pääsee. 

Voittamasi maalipörssin on aikaisemmin kuitannut nimiinsä sellaiset maaliruiskut kuin Eeli Tolvanen, Patrik Laine jne. Molempien tavaramerkki on tappava laukaus B-pisteen läheisyydestä. Mikä on oma avaimesi upottaa kiekko veskarin taakse kerta toisensa ja toisensa jälkeen?

– En millään pärjää Eelille tai Patelle laukaisussa, on ne niin jumalattomia pommeja mitä jätkät sylkee. Oma vahvuuteni on ehdottomasti maalineduspelaaminen ja yritän siitä heittää kiekkoa reppuu. Olen ehkä enemmän työmyyrän tyyppinen pelaaja kuin voimalaukojat. 

Vielä Niklas yksi kysymys, ennenkuin pääset muiden medioiden syliin. Mitkä on nyt lähiaikojesi tavoitteesi? 

– Kehittyä ja nousta koko ajan paremmaksi ja paremmaksi. Edustusjoukkue kiinnostaa nyt tottakai mutta katotaan päivä kerrallaan. 

Kiitos Niklas haastattelusta ja tsemiä jatkoon! 

– Joo kiitti! 

Pikkuhiljaa sali tyhjeni ja pikkuleijonat lähtivät viettämään viimeistä yhteistä iltaa, kunnes jokainen suuntaa omalle tielleen.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.