Scroll Top

Pikkuleijonat murskasivat Tsekin avauspelissään

LEIJONAT

Viimeiset viisi treenimatsia hävinnyt nuorten U18-leijonien maajoukkue aloitti MM-kisaurakkansa Sveitsissä erinomaisesti! Pikkuleijonat nuijivat Tsekin maanrakoon tyylipuhtaasti 6-1. Suomen maaleista vastasivat Joonas Niemelä, Patrik Laine, Jonne Tammela, Petrus Palmu sekä kaksi maalia nakuttanut Green Bay Gamblersia edustava puolustaja Vili Saarijärvi.

 

– Vili Saarijärvi, Fiilikset ottelusta?
– Loistava olo, kolme pistettä plakkariin ja heti kuusi kaappia vastustajan maaliin niin ei voisi turnaus paremmin alkaa.

 

– Monta tappiota alla treenipeleissä ja nyt Tsekistä näin ”helppo voitto”, mitä pelaamisessa on tapahtunut?
– Tsekki ei ollut heikko eikä voitto ollut helppo, he pelasivat äärettömän hyvää jääkiekkoa. Saatiin käytettyä YV:t hyödyksi ja tapettua omat AV:t ja viisikkopeli oli tiiviistä niin sitä kautta lopputulos on tämä.

 

– Suomen maaleista viisi tuli ylivoimalla. Oliko kaverin pakko rikkoa teidän ollessa ”liian hyviä” vai sortuiko Tsekki täysin turhiin jäähyihin?
– Molemmille tuli tyhmiä jäähyjä ja muutaman Tsekki joutui lähes väkisin ottamaan. Meidän alivoima toimi loistavasti ja ylivoima, kuten tulostaulusta näkyy.

 

– Pakille kovat tehot, 2+1 ja kisojen pistepörssissä kolmanneksi?
– Hiukan yllättynyt olen tottakai kun nöyrällä asenteella pelaan. Mutta arvasin, että isoa kaukaloa pystyn hyödyntämään paljon paremmin kuin Pohjois-Amerikan pientä, tilaa on paljon enemmän. Tekee hyvää itseluottamukselle lopputurnausta ajatellen mutta samalla pitää heti nollata ajatukset ja alkaa latautumaan huomiseen peliin.

 

– Green Bayhin siirtyminen taisi olla fiksu veto?
– Kyllä oli, en kadu pätkääkään! Pieni kaukalo ja puolustusta sai harjoitella riitttämiin. Kehityin siellä mielestäni todella paljon.

 

– Jos esitykset jatkuu tätä rataa niin mitä syksyllä on odotettavissa Yhdysvalloissa?
– En osaa arvioida, nyt on ajatukset näissä kisoissa!

 

– Ottelu Kanada-Latvia päättyi maalein 11-6. Ottelussa tehtiin siis 17 osumaa – se on poikien MM-kisojen uusi yhden ottelun maaliennätys. Mikäköhän on ennakkosuosikki Kanadan todellinen kunto kun pelaatte samassa lohkossa?
– Erikoista, meillä on ehdottomasti yllätyssaumat Kanadaa vastaan! Ukkoja maalille ja paljon vetoja heidän veskarilleen niin sillä Kanada on täysin voitettavissa.

 

– Huomenna vastassa kisäisäntä Sveitsi, jolle Suomi ei ole hävinnyt lähihistoriassa kertaakaan. Millainen joukkue vastaan tulee ja tarviiko teidän tehdä pelillisiä muutoksia?
– Todella taitava joukkue! Emme voi missään tapauksessa lähteä ”pelleilemään”. Kotiyleisön tuki takana, halli todennäköisesti täynnä ja joukkueena Sveitsi on vielä todennäköisesti taitavampi kuin Tsekki.

 

– Kiitos Vili ja tsemppiä huomiselle!
– Kiitti!

 

Huominen ottelu Sveitsiä vastaan alkaa kello 20:45

 

Carita Lohtander Photography: Vili Savijärvi
Carita Lohtander Photography: Vili Saarijärvi

 

 

USHL Twitter: Vili Saarijärvi
USHL Twitter: Vili Saarijärvi

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.