PIKKULEIJONAT MM-FINAALIIN!!

image

Pikkuleijonilla oli tänään jännät paikat, sillä välierissä tuli Sveitsi vastaan ja voitolla mennään finaaliin, tappiolla pronssiotteluun. Ottelu pelattiin Zug-areenalla 7042 ihmisen silmien edessä! Kuten Gee on todennut jo 100 krt, yksikään ihminen maailmassa ei uskonut Sveitsin pääsevän tänne saakka, joten ydinkysymyksenä oli se, miten leijona pitää pään kylmänä. Taidollisesti Suomi vie Sveitsiä 100-0.

Ottelu alkoi niin kuin odottaa saattaa! Molemmat joukkueet oli intoa täynnä kuin vappupallot ja vauhtia riitti. Hart Sportin sekaan oli lirahtanut hiukan kerosiinia etenkin Sveitsillä ja se näkyi ryntäilynä.

Ensimmäinen vaihto, ensimmäinen tilanne, ensimmäinen laukaus, BOOM! Jesse Puljujärvi upotti kiekon Joren van Bottelberghen selän taakse Juuso Välimäen syötöstä. Suomi siirtyi minuutin kohdalla 1-0 johtoon.

Sitten mentiin! Molemmat joukkueet painoivat päästä päähän hullun lailla ja jo muutaman peliminuutin jälkeen molemmilla veskareilla, Veini Vehviläisellä ja linnanherra van Bottelberghillä oli viisi torjuntaa. Viiden peliminuutin jälkeen Sveitsin vauhti palkittiin ja peli oli 1-1.

Hallissa oli enemmän meteliä kuin yhdessäkään Liiga-pelissä. Se vaikutti Sveitsin pelaajiin luonnollisesti tismalleen samallalailla kuin Venäjää vastaan ja Sveitsi sai yleisöstä itselleen kuudennen kenttäpelaajan. Ajassa 16:59 Kristian Suleski upotti kiekon Vehviläisen selän taakse toisen kerran ja isäntämaa meni 1-2 johtoon.

Leijona ei jäänyt kuitenkaan kitisemään ja potkimaan laitoja! Halli hiljeni täysin ajassa 19:04, kun Patrik Laine upotti laatan Sveitsin maaliin tasoittaen pelin tilanteeseen 2-2. Syöttöpisteen itselleen kuittasi Aleksi Saarela. Ensimmäisen erän jälkeen Sveitsillä oli 10 laukausta ja Suomella yhdeksän. Erätauolla oli päävalmentaja Mika Marttilan vuoro tehdä taikojaan ja saada pidettyä Suomi kasassa 100% hypessä pelaavan sveitsiläislauman edessä.

Toisessa erässä lyötiin liinat kiinni. Molemmat joukkueet suojelivat maaliaan kuin hanhiemo muniaan ja erä eteni maltillisemmin kuin ensimmäinen. Tilanteita tuli mutta joukkueet pelasivat Hart Sportin voimalla ilman mitään lisäaineita. Sveitsi oli aavistuksen niskan päällä erän ensimmäisellä puoliskolla, mutta Veini Vehviläinen pelasi tasollaan ja otti kiinni yli 10 laukausta. Ote alkoi kääntyä pikkuhiljaa Suomelle ja Sveitsin oli pakko alkaa ottamaan jäähyjä pysyäkseen mukana. Harmillisesti kaikki YV:t hukattiin mukaanlukien 5-3 ja toiselle erätauolle mentiin edelleen lukemissa 2-2. Suomikin otti kaksi jäähyä, mutta lähinnä tyhmyydestä.

Kolmannessa erässä Sveitsin jäähyily jatkui ja tällä kertaa Leijona ei antanut armon käydä oikeudessa! Jäähyä ehti kulua vain 9 sekuntia kun Aleksi Saarela siirsi Suomen 3-2 johtoon Joonas Niemelän syötöstä!

Ajassa 48:17 Sveitsin selkäranka murtui! Tutut nimet hiljensi sveitsiläishallin. Jesse Puljujärvi jakoi kiekon Patrik Laineelle ja tulostaululla komeili lukemat 4-2.

Mutta mutta, Sveitsi heräsi taistelemaan ja meteli hallissa oli järjetön! Kaksi minuuttia ennen ottelun loppua ottelu kaventui tilanteeseen 4-3.

Geen sekä Suomen valmennusjohdon oli aika siirtyä nitro-purkille.

Sveitsi otti veskarin pois ja viimeiset kaksi minuuttia lähti kulumaan 5-7 vastaan yleisön antaessa osansa. 40 sekunttia ennen loppua hengitys pysähtyi sinivalkoisilla, painajainen toteutui ja ottelu oli tasatilanteessa 4-4. Sveitsin kaksi perättäistä maalia oli myrkkyä Suomelle ja henkinen yliote siirtyi 100% Sveitsille! Loppuerä pelailtiin ja oli aika siirtyä jatkoerään. Valmentaja Marttila saisi leikkiä isää, äitiä, valmentajaa ja dösäkuskia, mikäli mielii saada Leijonamielen takaisin ylös ja ottelulle uuden alun.

Ettei homma menisi liian yksinkertaiseksi, jatkoerän kolmannella minuutilla Aleksi Saarela otti huitomisesta jäähyn. Viimeistään tässä vaiheessa katsomossa olleet harvaat suomalaiset, valmennusjohto ja kotikatsomo joutui vaihtamaan- tai kääntämään kalsarinsa toisinpäin. Suomi oli hetken täysin vastaantulija.

Mutta sen jälkeen leijonalauma räjähtää!! Aleksi Saarela pääsi boxista, sai kiekon Julius Mattilalta ja siellä lepää!!! Suomi voittaa ottelun 5-4!!!!!

Finaalissa Suomi kohtaa USA:n, joka pyöritti tänään Kanadaa 7-2. Lienee turha korostaa USA:n osaamista. Turnauksen pistepörssin TOP 10:ssä on viisi jenkkiä mutta se on huomisen ongelma!

Suomi on jo nyt voittaja! Vähintään hopea on uskomaton saavutus ja näistä pelimiehistä kuullaan vielä seuraavat 20 vuotta. Kultaankin on täysi mahdollisuus ylimielisten jenkkien edessä. Suomi on oikeasti hyvä, sen tiedon on nyt parempi siirtyä jokaisen ytimeen ja eturauhaseen!

Finaali pelataan Suomen aikaa huomenna sunnuntaina kello 20:00. Lienee turha toive tässä tosi-tv:n luvatussa maassa, että ottelu näytettäisiin televisiosta!

Viimeksi Suomen U18 on ollut MM-finaalissa vuonna 2006.