Pikkuleijonat neljän parhaan joukkoon

image

Suomi on edennyt jääkiekon U18-maailmanmestaruusturnauksessa neljän parhaan joukkoon. Tänään pelatussa neljännesvälierässä kaatui Slovakia luvuin 3-0.

Molemmat joukkueet lähtivät otteluun todella varovasti mutta Suomi laittoi halkoja pesään minuutti minuutilta enemmän. Ajassa 6:39 pikkuleijonat siirtyi 1-0 johtoon ja maalintekijänä oli hienon yksilösuorituksen päätteeksi kukapa muukaan, kuin Patrik Laine. Molemmat joukkueet saivat avauserässä aikaiseksi kokonaiset kolme laukausta ja puolitäydessä hallissa kuului lähinnä kuorsauksen ääniä.

Toiseen erään tuli lauma leijonia ja kissanpennut olivat jääneet pukukoppiin! Suomi pyöritti Slovakeja mennen tullen mutta vieraiden veskari, Adam Huska, piti numerot toisellekin erätauolle lukemissa 1-0. Toisessa erässä ainoat tilastomerkinnät oli Suomen turha jäähy, kun kentällä oli liikaa luistimia ja Slovakia joutui ottamaan yhden jäähyn kiinnipitämisestä, kun Leijona liikkui liian lujaa. Suomi voitti toisen erän laukaukset 14-6 ja Veini Vehviläiselle oli kertynyt vasta yhdeksän torjuntaa.

Kolmatta erää ehti kulua viisi minuuttia kun Pikkuleijonat siirtyi 2-0 johtoon. Sami Tavernier upotti kiekon Huskan selän taakse Arttu Ruotsalaisen syötöstä.

Tämän jälkeen tapahtui instant replay! Seuraava vaihto, sama kaksikko, sama lopputulos, 3-0! Slovakian selkäranka näyttyi murtuvan ja joukkue otti heti perään korkeasta mailasta jäähyn.

Peli ei ollut kuitenkaan vielä ohi. Slovakia tuli valtavalla paineella Suomen päätyyn päästen kokeilemaan ylivoimallakin kavennusta kolme kertaa perätysten, mutta Veini Vehviläinen oli joka tilanteessa viimeisenä lukkona.

Vehviläiselle kertyi ottelussa 21 torjuntaa ja nollapeli MM-kisojen puolivälierässä ei ole hullumpi saavutus.

Välierässä Suomi kohtaa voittajan ottelusta Venäjä-Sveitsi. Ottelu on parhaillaan käynnissä ja isäntämaa johtaa todella suureksi yllätykseksi ottelua 1-0. Venäjä ei ole hävinnyt turnauksessa peliäkään ja jenkit joukkue laittoi siltaan lukemin 3-1.

Joka tapauksessa Pikkuleijonat ovat neljän parhaan joukossa, joka on jo loistava suoritus!