Scroll Top

Tennis – Wimbledonissa pelataan miesten välierät

gamblers_tennis

Wimbledonin tennisturnauksessa pelataan tänään miesten välierät. Turnaus on ollut yllätyksiä täynnä ja maailmanlistan neljä parasta ovat tippuneet jo turnauksesta pihalla. Yksi suurista on kuitenkin mukana, kun Sveitsin Roger Federer jahtaa 11 finaalipaikkaa sekä 8 Wimbledonin voittoa. Välierässä Federer kohtaa Tshekin Tomas Berdychin. Toisessa välierässä pelaa Kroatian Marin Cilic sekä turnauksen yllättäjä yhdysvaltalainen Sam Querrey.

Välieräpelaajista esiin pistää se, että Roger Federer on selvästi pienin muiden ollessa todella isoja pelaajia. Roger on itse 185 senttinen, kun hänen välierässä kohtaamansa vastustajansa Tomas Berdych on 192 senttinen. Toisessa välierässä pelaa todelliset jättiläiset, kun sekä Sam Querrey että Marin Cilic ovat molemmat 197 senttisiä. Toki syötöissä pitkät pelaajat saavat edun, mutta Roger Federer on ennenkin näyttänyt, että hän voittaa kenet tahansa tällä planeetalla.

Arviot välieräpareista

Roger Federer vs Tomas Berdych

Federerillä on nyt elämänsä sauma ottaa uransa 8 Wimbledonin voitto. Tshekin Tomas Berdych on toki kova haaste, mutta miehen peli tuppaa usein ailahtelemaan ottelun sisällä liikaa. Tässä turnauksessa mies on pelannut hyvin, mutta edellisellä kierroksella Berdych ei joutunut rehkimään. kun Novak Djokovic luovutti jo toisessa erässä.

Embed from Getty Images

Roger Federer puolestaan on ollut tässä turnauksessa, jopa vakuuttavampi mitä tennisfanit osasivat odottaa. Federer ei ole hävinnyt tässä turnauksessa vielä erääkään vaikka vastassa on ollut myös kovia nimiä matkalla välieriin. Puolivälierässä Kanadan Milos Raonic ei pystynyt haastamaan kokenutta sveitsiläistä ollenkaan.

Arvio

Tähän pariin on vain yksi suosikki ja vaikea nähdä muuta kuin se, että Roger Federer ottaa uransa 11 finaalipaikan Wimbledonissa.

Embed from Getty Images

Sam Querrey vs Marin Cilic

Maailmanlistalla juuri ja juuri 30 joukossa oleva Sam Querrey on ollut tämän turnauksen todellinen yllättäjä. Puolivälierässä mies kaatoi kotiyleisön suosikin ja maailmanlistan ykkösen Andy murrayn erin 3-2 vieden kaksi viimeistä erää näytöstyyliin. Matkalla välieriin on kaatunut muun muassa kokenut ranskalainen Jo-Wilfried Tsonga, joten mikään yhden ottelun ihme ei mies ole. Tosin miehen kaikki kolme edellistä ottelua ovat olleet täysiä viiden erän vääntöjä, joten mielenkiintoista nähdä näkyykö ottelun aikana väsymystä mikäli ottelusta tulee pitkä.

Embed from Getty Images

2014 US Openin voittaja Marin Cilic on löytämässä jälleen itsensä. Miehellä oli vuosien saatossa vaikeitakin hetkiä, mutta tällä kaudella peli on kulkenut. Ranskan avoimissa mies ylsi jo puolivälieriin ja nyt Wimbledonissa hän on jo välierässä tavoittelemassa finaalipaikkaa. Cilic on ollut turnauksen aikana vakuuttava vaikka puolivälierä Luxemburgin Gilles Mulleriä vastaan venyi viisi eräiseksi. Muissa otteluissa Cilic ei ole antanut vastustajalle erääkään. Tosin on sanottava, että Cilic on päässyt välieriin asti yllättävän helpolla kaaviolla eikä vastassa ole ollut yhtään top 10 pelaajaa.

Arvio

Kahden ison miehen ottelu, jossa syöttö näyttelee isoa roolia. Cilic lähtee otteluun suosikkina, mutta Sam Querrey on näyttänyt tässä turnauksessa, että mies voi voittaa kenet tahansa. Gee veikkaa, että Cilic joutuu nyt taipumaan ja yllättäjä Querrey jatkaa nyt ensimmäistä kertaa urallaan aina finaaliin asti.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.