Scroll Top

Liigan playoff-ennakko: Tulikuuma Satakunnan derby!

Ässät-Lukko

Tänään alkavien Liigan playoffien 1. kierroksen – paremmin säälipleijareina tunnetun – toinen ottelupari on länsirannikon kiistakumppaneiden tulikuuma vääntö. Satakunnan herruus meni runkosarjassa raumalaisille pistein 8-10.

Lähtökohdat
Ässät
Ässien sairastuvalla majailevat tällä hetkellä puolustaja Teemu Vuorisalo sekä hyökkääjät Sami Lähteenmäki, Mikko Salmio, Philip McRae sekä Jouka Juhola.

Embed from Getty Images

Italian maajoukkueessakin esiintyneeltä Bernardilta odotetaan paljon.

Tammikuun puolivälissä potkut saaneen Jyrki Ahon tilalle tullut Mikael Kotkaniemi johdattaa porilaiset kohti kevättä. Kotkaniemen taival pääkäskijänä ei alkanut sen paremmin mitä Aholla päättyi. Tappioita tuli ja joukkueen peli vaikutti olevan sekaisin. Kotkaniemi sai kuitenkin kurssia oikaistua ja esimerkiksi runkosarjan viidestä viimeisestä ottelusta irtosikin neljä voittoa.

Lukko
Lukolta on sivussa avainpelaajia loukkaantumisten takia. Ville Vahalahti, Chris VandeVelde, Lauri Tukonen sekä ”Rannikkotykkinä” tunnettu Janne Niskala. Kaiken lisäksi Juho Keränen on kolmen ottelun pelikiellossa. Kiellon ensimmäisen pelin Keränen kärsi runkosarjan viimeisellä kierroksella, joten hänellä lusittavanaan vielä kaksi peliä.

Embed from Getty Images

Toni Koiviston vastuu tehoista nousee entisestään, kun muita tehomiehiä on telakalla. 

Lukon peräsimessä luotsii Pekka Virta. Viime kaudella Virta onnistui nostamaan pohjamutiin povatun KalPan aina finaaleihin saakka. Ikimuistoisessa finaalisarjassa Tampereen Tappara oli kuitenkin parempi otteluvoitoin 4-2. Virta on saanut tällä kaudella paljon kritiikkiä osakseen. Lukon pelaajamateriaali ja esitykset siihen verrattuna eivät ole aina tyydyttäneet kannattajia. Lukon pelitapa edellyttää luisteluvoimaa, joten raaskaampien pelaajien loukkaantuminen ei välttämättä ole valtaisa katastrofi. Tilaa avautuu kevyemmän jalan omaaville.

Lopputulosveikkaus
Ässät ovat olleet hyvässä vireessä, kun Lukko taas alamaissa. Raumalaisia ei auta pätkääkään se että Isomäestä on ollut vaikea hakea voittoa ja Ässillä on kotietu.

Ässät jatkoon 2-1 voitoin.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.