Scroll Top

Tänään se on, kauan odotettu NHL-peli Helsingin Hartwall Arenalla!

Suomessa saadaan tällä viikolla todellista jääkiekkoherkkua, kun Winnipeg Jets ja Florida Panthers kohtaavat kahdesti toisensa Helsingin Hartwall Arenalla pelattavissa otteluissa. Suomessa on pelattu aiemmin viisi virallista NHL-ottelua, joista viimeisin oli vuonna 2011, kun Buffalo Sabres ja Anaheim Ducks kohtasivat toisensa niin ikään Hartwall Areenalla, jossa kaikki Suomessa järjestetyt viralliset NHL-ottelut on tähän mennessä pelattu.

Winnipeg ja Florida ovat kohdanneet NHL:ssä viime vuosina harvakseltaan, koska toinen joukkueista (Winnipeg ) pelaa lännessä ja toinen puolestaan taas idässä (Florida). Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti ja voitot menivät tasan 1-1. Florida voitti viime joulukuussa kotonaan maalein 6-4 ja Winnipeg puolestaan murskasi helmikuussa Floridan kotonaan maalein 7-2, joten näiden tulosten valossa olisi tänään lupa odottaa maalirikasta iltaa. Toki nyt pitää muistaa, että puitteet ovat aivan erilaiset ja pelaajille hivenen oudot vaikka jää ja kaukalon koko ovatkin NHL standardin mukaiset. Lisäksi kumpikaan joukkue ei saa tärkeää kotietua itselleen, joka olisi erityisesti Winnipegille äärimmäisen iso etu verrattuna illan vastustaja Floridaan.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Winnipeg Jets

Winnipeg lähti kauteen yhtenä läntisen konferenssin suosikeista ja jopa koko NHL:än suosikeista. Winnipeg onkin aloittanut kauden ihan hyvin vaikka joukkue onkin keskisessä divisioonassa vasta sijalla neljä, mutta eroa esimerkiksi divisioonan kärjessä olevaan Nashvilleen on vain kolme pistettä. Viime otteluissa joukkue on kulkenut käytännössä voitosta voittoon, mutta Toronto on tuottanut joukkueelle vaikeuksia, sillä Winnipeg hävisi kolmen päivän sisään kahdesti Toronto:lle, kertaalleen kotona ja kerran vieraissa.

Embed from Getty Images

Puolustuspeli on toiminut Winnipegillä kiitettävästi, mutta hyökkäyspelin kanssa joukkueelle on ollut ajoittain tekemistä ja kun vertaa esimerkiksi maalimääriä konferenssin muihin kärki joukkueisiin on Winnipeg tehnyt aavistuksen vähemmän maaleja. Pisteiden teosta on joukkueessa vastannut hyvin pitkälti tutut nimet Mark Scheifele, Blake Wheeler sekä todella hyvin kauden aloittanut Kyle Connor. Suomalaisittain on ollut ikävä seurata Patrik Laineen tukkoista alkukautta. Nuorukainen on tehnyt 12 otteluun vain kolme maalia ja yhteensä viisi pistettä ja se on paljon vähemmän mitä Laineelta on lupa odottaa. Nyt kun NHL-sirkus rantautui Suomeen olisi lupa toivoa, että  se lievittäisi nuorukaisen tuskaa ja avaisi samalla henkisiä lukkoja, jotta maalinteko helpottuisi ja Laine palaisi samalla tasolle millä se oli esimerkiksi viime kaudella parhaimmillaan, kun Laine paukutti hurjia maalimääriä illasta toiseen.

Seurattavat pelaajat: Kyle Connor Winnipeg Jets

Kesän 2015 ykköskierroksen varaus Kyle Connor on aloittanut kauden huippu tehokkaasti ja mies on tehnyt 12 otteluun tehot 6+5 eli lähes piste per peli tahdilla. Connor on varsinkin Suomessa vielä täysin tuntematon NHL -pelaaja vaikka nuorukainen pelasi jo viime kaudella loistavan sesongin tehden 76 otteluun 31 maalia ja 26 syöttöä. Mikäli osa Jetsin avainpelaajista on tänään jäässä voi Kyle Connor olla hyvinkin se pelaaja, joka omalla panoksellaan ratkaisee voiton Floridasta.

Embed from Getty Images

 

Florida Panthers

Kausi ennakoissa Floridaa veikattiin taistelemaan viimeisistä pudotuspelipaikoista, mutta joukkueen alku tälle kaudella on ollut kaikkea muuta kuin helppo. Joukkue on tällä hetkellä koko itäisen konferenssin viimeisenä seitsemällä pisteellä. Florida ei ole saalistanut vielä yhtään voittoa varsinaisella peliajalla ja ainoat voitot, jotka joukkue on saavuttanut ovat tulleet joko jatkoajan tai rankkareiden kautta. Toki NHL:än pistelasku kaavalla sillä ei ole mitään merkitystä tuleeko voitto varsinaisella peliajalla vai ei. Toki Florida ei ole pelannut aivan niin huonosti kuin tulokset antavat ymmärtää sillä joukkueen ottelut ovat olleet äärimmäisen tiukkoja. Vain yksi ottelu yhdeksästä on päättynyt isommalla kuin maalin erolla, joten joukkueella on vielä eväitä nousta pohjalta mutta aikaa ei ole juuri hukattavaksi.

Floridalla sakkaavat tällä hetkellä sekä puolustus että hyökkäys. Toki tilastoissa lukemat näyttävät puolustuksen osalta vielä siedettäviltä, mutta joukkue on pelannut 2-3 ottelua muita vähemmän. Tähän mennessä joukkue on päästänyt omiin lähes neljä maalia ottelua kohden, joka on todella paljon mikäli joukkue mielii taistella voitosta illasta toiseen.

Embed from Getty Images

Hyökkäyspäässä tehot lepäävät liikaa Barkovin ketjun varassa, jossa esimerkiksi Yevgeni Dadonov on tehnyt hyvin tulosta alkukauden otteluissa. Toki Jonathan Huberdeau ja Mike Hoffman ovat onnistuneet kiitettävästi, mutta ratkaisijoita kaivataan laajemmalta rintamalta. Lisäksi Floridan hyökkäyspelin eritoten viisikkotasolla pitää olla huomattavasti parempaa mitä tähän asti on nähty, koska muuten tänään voi tulla pitkä ilta Jetsejä vastaan.

Seurattavat pelaajat: Mike Hoffman Florida Panthers

Täksi kaudeksi Floridaan siirtynyt Mike Hoffman ei ole enää mikään nuori varsa ja suurin osa jääkiekkoa seuraavista tietää miehen nimen jo entuudestaan, mutta silti oli pakko nostaa mies esiin alkukauden otteiden perusteella. Hoffman on takuuvarma yli 20 maalin pelaaja, josta osoituksena neljä peräkkäistä yli 20 maalin kautta, joista kahtena kautena syntyi, jopa yli 30 maalia. Hoffman lähti Ottawasta Karlsson kohun saattelemana, mutta maisemanvaihdos on tehnyt selvästi hyvää miehen pelaamiselle. Hoffman on tehnyt alkukauden yhdeksään otteluun viisi maalia, joten mikäli mies jatkaa tuolla tahdilla kauden loppuun, voi hän tällä kaudella lähestyä ensimmäistä kertaa urallaan, jopa maagista 40 maalin rajaa.

Embed from Getty Images

 

NHL, HELSINKI

Florida Panthers – Winnipeg Jets
Kello 20:00

Tekee vähintään 1 pisteen
Keith Yandle @ 2.00 888sports

 


Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.