Scroll Top

Pesäpallo ennakko – Joensuun ja Sotkamon välieräsarja alkaa tiistaina

Superpesis Pesäpallo Pesis

Miesten Superpesiksessä alkaa huomenna välierät. Ensimmäisessä välieräparissa kohtaavat Joensuun Maila ja Sotkamon Jymy. Runkosarjan voittaja Joensuu kaatoi puolivälierissä Hyvinkään Tahkon otteluvoiton 3-1 ja myös Sotkamo eteni välieriin samoin 3-1 lukemin kaadettuaan puolivälierissä Seinäjoen.

Ennen tämän vuotista välieräsarjaa Joensuu ja Sotkamo ovat kohdanneet toisensa välierissä kolmesti aiemmin, vuosina 2013, 2015 sekä 2016  ja noissa otteluissa Jymy on ollut murskaa vieden voitot tylysti 9-0.

Ennakkoasetelmat välieräsarjaan

Joensuu

Joensuu on ollut vuodesta toiseen välierissä mukana, mutta joukkue ei ole pystynyt vielä finaalipaikkaa ottamaan. Tämän vuoden välieriin joukkue lähtee uudesta tilanteesta, koska se on suosikin asemassa vaikka vastassa onkin kivenkova Sotkamo. Onkin mielenkiintoista nähdä miten pelaajien pää kestää tiukassa paikassa. Puolivälierien avausottelussa joukkueen peli olikin hukassa ja Hyvinkää kävi ryöstämässä vierasvoiton ja samaan ei ole Sotkamoa vastaan varaa. Toki joukkue tuosta tappiosta toipui ja vei kolme seuraavaa ottelua, mutta nyt onkin vastassa aivan eri luokan joukkue mitä puolivälierissä.

Joensuu on pelannut pudotuspeleissä todella hyvää ulkopeliä ja se tulee olemaan joukkueen vahvuus myös välieräsarjassa. Joukkue on päästänyt kolmessa viime ottelussa vain kahdeksan juoksua ja se jätti Hyvinkään yhdessä puolivälierässä peräti nollilla, joten joukkueen ulkopeli on kovassa iskussa, kun ratkaisupelit koittavat.

Kärjessä vastuuta kantavat kokeneet Timo Kallio ja Tuomas Jussila, jotka ovat tuoneet joukkueen juoksuista suurimman osan. Toki Joensuun materiaali on laaja ja leveyttä löytyy tämänkin kaksikon takaa ja muun muassa Lauri Kivinen on isossa roolissa varsinkin vaihtotilanteissa. Kotiutus vastuuta kantaa odotetusti Juha Niemi, joka on lyönyt pudotuspeleissä 10 juoksua, Onneksi tämän vuoden joukkueessa ei kaikki juoksujen lyöminen ole pelkästään Niemen harteilla vaan Aleksi Rautiainen tarjoaa hyvää tulitukea kokeneelle jokerille.

Sotkamo

Sotkamon kausi on ollut kokonaisuudessaan todella vaikea ja joukkue oli runkosarjassa vasta neljäs ja sitä ei ole koettu Kainuussa vuosikymmeneen. Puolivälierissä joukkue kaatoi Seinäjoen voitoin kolme-yksi, mutta se ei kerro koko totuutta tuosta sarjasta. Varsinkin kahdessa jälkimmäisessä pelissä Sotkamon peli oli välillä todella pahasti hukassa ja joukkue päästi käsittämättömän paljon juoksuja. Tosin joukkue näytti sitten ruutinitasonsa ja voittamisen kulttuurin nousemalla vaikeastakin tilaanteesta vielä otteluvoittoon. Tästä hyvänä esimerkkinä puolivälierä-sarjan neljäs kamppailu, jossa Sotkamo hävisi avausjakson täysin pystyyn, mutta onnistui silti nousemaan hienosti voittoon supervuoroparin jälkeen.

Sotkamo on tunnettu vuosikausia vahvana ulkopeli joukkueena ja sitä joukkue tulee tarvitsemaan myös Joensuuta vastaan. Samanlaisiin nukahtamisiin ei joukkueella ole varaa mitä puolivälierissä nähtiin, muuten kyyti tulee olemaan todella kylmää Joensuun tasoista joukkuetta vastaan. Onneksi Sotkamon joukkueessa on niin paljon kokeneita pelaajia ja varsinkin voittamiseen tottuneita eli mitä kovemmaksi peli käyvät sen paremmaksi Sotkamon joukkue yleensä muuttuu.

Sotkamon kärki ei ole vielä toiminut näissä pudotuspeleissä toivotulla tavalla. Niko ja Topi Korhonen ovat etenijätilaston top 10, mutta esimerkiksi Jere Vikströmin pitää parantaa sisäpeliään rutkasti. Mies voitti runkosarjan etenijätilaston, mutta pudotuspeleissä Vikström on tuonut vasta yhden juoksun. Sotkamo luottaa sisäpelissä jälleen kerran kokeneeseen osastoon. Mikäli kärkeä vain saadaan kentälle niin Antti Hartikainen kyllä vaihtaa miestä hyvällä prosentilla pesältä toisella. Hartikainen johtaakin tällä hetkellä pudotuspelien kärkilyöntitilastoa, joten miehen vahvaan panokseen voidaan Sotkamossa ainakin luottaa. Kotiutus vastuun kantaa jälleen kerran Roope Korhonen, joka lyönyt pudotuspeleissä todella hyvällä prosentilla juoksuja. Lisäksi joukkueessa on kesken kauden tullut Jani Komulainen, jonka panos niin kentällä kuin pukukopissa on joukkueelle todella iso.

 

Arvio välieräsarjasta

Todella jännittävä ja mielenkiintoinen välieräpari kyseessä. Ottelusarjan alku tulee näyttelemään isoa roolia tässä sarjassa. Varsinkin Joensuu tarvitsse ottelusarjaan hyvän alun, koska muuten itseluottamus on koetuksella Sotkamon tasoista joukkuetta vastaan. Toisaalta Sotkamo on tällä kaudella näyttänyt haavoittuvaisuutensa eikä joukkueen peli ole ollut viime vuosien tasolla. Todella tasaista välieräsarjaa on lupa odottaa ja Gee veikkaa, että tässä otteluparissa mennään täydet viisi peliä, mutta voittajaa on vaikea ennakoida.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.